Ριζική ανακατανομή πόρων, εξουσιών και ανθρώπινου δυναμικού

Πολιτικά σχόλια
Η κοινωνία μας πρέπει να πιστέψει, πρώτα απ΄όλα, στον εαυτό της. Ότι μόνο με σκληρή δουλειά και μεθοδική προσπάθεια, μπορεί να υπερβεί τις αντιξοότητες. Να κατανοήσει ότι κανείς δεν μας υπονομεύει, αλλά και κανείς δεν μας χρωστάει τίποτα.  Το εθνικό σπορ της μετάθεσης ευθυνών σε άλλους, οδηγεί σε αδιέξοδο. Οφείλουμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε “εύκολες” λύσεις, διότι απλούστατα δεν υπάρχουν! Οι διεκδικήσεις μας δεν σταματούν, αλλά ο εξαναγκασμός των εταίρων στο είναι φενάκη.
Είναι καιρός πλέον να εγκαταλείψουμε τις θεωρίες συνωμοσίας, που «βλέπουν» παντού εχθρούς. Οι διεθνείς συμμαχίες μας -οι ευρωπαϊκές αλλά όχι μόνο αυτές- είναι πολύτιμες. Με αυτές θα εξασφαλίζουμε οικονομικούς πόρους και προστατευμένο διεθνές περιβάλλον, ώστε να μπορέσουμε να οδηγηθούμε στην ανάκαμψη. Θα τις διατηρήσουμε μόνο με την ενίσχυση της αξιοπιστίας μας. Αν κατανοήσουμε, δηλαδή, πως τα δικαιώματα πάνε μαζί με την τήρηση υποχρεώσεων και δεσμεύσεων. Με απομόνωση και περιχαράκωση οι συνέπειες θα είναι να επιδεινωθούν δραματικά, κατά πολύ περισσότερο, οι συνθήκες για τη χώρα μας και τους πολίτες της.
Οι βαθιές τομές και οι ριζικές είναι απαραίτητες. Η “ασφάλεια” των συνηθειών είναι απατηλή. Διότι η στασιμότητα δεν σημαίνει σταθερότητα. Αντιθέτως οδηγεί σε οπισθοδρόμηση, καθώς οι άλλες χώρες δίπλα μας τρέχουν γρήγορα προς τα εμπρός. Αποτελεί επείγουσα ανάγκη η ριζική ανακατανομή πόρων, εξουσιών και ανθρώπινου δυναμικού, ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις δημιουργικότητας.
Προηγούμενο άρθροΞεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κηφισσό
Επόμενο άρθροΌλγα Τσιπτσέ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακά στη Γαλλία. Ασχολείται με θέματα διεθνούς, εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής. Μετά την μετεξέλιξη του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ σε "Ελληνική Αριστερά" - Ε.ΑΡ. το 1987, αναλαμβάνει το Γραφείο Ευρωβουλής του κόμματος στην Αθήνα. Το 2000 αποχώρησε από τον Συνασπισμό, λόγω πολιτικών διαφωνιών, μαζί με άλλα στελέχη που διακήρυσσαν την ανάγκη σύγκλισης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Συμμετέχει στην Επιτροπή Θεσμών της παράταξης ''Δικαίωμα στην πόλη" του δημάρχου Αθηναίων, Γ.Καμίνη και στην Γραμματεία του Τομέα-Εργαστηρίου Επικοινωνίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ταυτοχρόνως είναι μέλος του Τομέα Αυτοοργάνωσης (Οργανωτικού) του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.