Σε δίμηνη αργία η Ε. Γαϊτανά για την υπόθεση του Κοιμητηρίου

0
156

Πειθαρχική ποινή αργίας δυο μηνών επιβάλλει στην πρώην δήμαρχο Αποστολάκη ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπυρίδων Κοκκινάκης. Η απόφαση για την πειθαρχική ποινή επιβάλλεται για το παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια και στηρίζεται σε ομόφωνη απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου (όργανο που προβλέπεται από το άρθρο 234 του Ν.3852/2010 και αποτελείται από δικαστικούς και εκπρόσωπο της αυτοδιοίκησης).

Για το συγκεκριμένο θέμα η έκθεση του ΣΕΕΔΔ αναφέρει:

«Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου δεν προέβησαν εγκαίρως στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την είσπραξη των μισθωμάτων και τη διασφάλιση των εσόδων του Δήμου από τη μίσθωση των δημοτικών ακινήτων του κυλικείου και του ανθοπωλείου του Κοιμητηρίου, από την έναρξη της μίσθωσης το 2006 μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2014, με συνέπεια τη συσσώρευση οφειλών του μισθωτή ποσού 1.163.528,53 ευρώ πλέον των προσαυξήσεων. Περαιτέρω δε, δεν προέβη στην έγκαιρη δέσμευση του Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας του μισθωτή και της εγγυήτριας (συζύγου του μισθωτή),με αποτέλεσμα να παρασχεθεί στους οφειλέτες το χρονικό περιθώριο να μεταβιβάσουν δύο ακίνητα ιδιοκτησίας τους και να μην είναι δυνατή η αναγκαστική είσπραξη των οφειλομένων».

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η παρούσα δημοτική αρχή και είχε ζητηθεί από τις αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές η διερεύνησή της.

Κατά της απόφασης, η οποία φέρει ημερομηνία 8 Ιανουαρίου 2018, μπορεί να ασκηθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός 30 ημερών.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.