23.1 C
Nea Chalkidona
Τρίτη, 30/05/2023

  Σε τροχιά εξυγίανσης μπαίνει ο Μαρινόπουλος

  Γράφει ο

  Το Πρωτοδικείο Αθηνών ενέκρινε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε αιτηθεί η Α.Ε. για προστασία της κινητής και ακίνητης πευσίας της από τους πιστωτές, θέτοντας έτσι την επιχείρηση σε τροχιά και υπό καθεστώς εξυγίανσης μέχρι την 21 Σεπτεμβρίου όταν θα εκδικαστούν οι υπόλοιπες προσφυγές της εταιρίας για πτώχευση ή πτωχευτική πορεία. Βάσει αυτών (των μέτρων) δεν μπορούν να δρομολογηθούν κατασχέσεις κινητής ή ακίνητης περιουσίας εις βάρος της εταιρίας από τους πιστωτές της.

  Η υποχρεούται να καταβάλει τα ενοίκια των κτηρίων που χρησιμοποιεί, και τις πλήρεις αποδοχές στους ζόμενους της, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, καθώς αυτές οι δύο υποχρεώσεις εξαιρούνται από την προστασία του δικαστηρίου.

  Το Δημόσιο τάχθηκε κατά της απόφασης καθώς δεν την είχε υποστηρίξει, και εξέφρασε την μερική του δυσαρέσκεια, ενώ οι εργαζόμενοι, προμηθευτές και τράπεζες την υποδέχτηκαν με ικανοποίηση.

  Η αλυσίδα Σκλαβενίτη έστειλε επιστολή προς το δικαστήριο, η οποία αναγνώστηκε παραστατικά στην δίκη, δηλώνοντας την παροχή εγγύησης στην Μαρινόπουλος με την μορφή της ανάληψης της δέουσας επιμέλειας, της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, της τήρησης της υπόστασης ως εν λειτουργία της πτώχευσης του Ομίλου, και λοιπών τυχόντων και προκυψάντων με τον χρόνο συνθηκών.

  Η Μαρινόπουλος εξέδωσε την εξής ανακοίνωση μετά την κατάληξη της δίκης:

  «Σήμερα πραγοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε συνέχεια του αιτήματος που κατατέθηκε από την Μαρινόπουλος ΑΕ την Τρίτη 28 Ιουνίου για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, η οποία και ενέκρινε το σχετικό αίτημα.

  Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Μαρινόπουλος ευχαριστεί τους εργαζομένους της για τη στήριξή τους τόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η εταιρεία.

  Παράλληλα, εκφράζει την βαθιά εκτίμησή της προς το σημαντικό ποσοστό του 45% των προμηθευτών της, οι οποίοι δήλωσαν τη συναίνεσή τους για τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

  Η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.

  Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση».

  Κώστας Κητής
  Κώστας Κητήςhttps://lesxidrachmon.wordpress.com/
  Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Δυτικού Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield Adult Learning Centre, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδυνές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα