Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 16/11 (Ρεπορτάζ-Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η 20η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου «Μίλτος Κουντουράς».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του κύριου Μανωλεδάκη στη θέση του κύριου Καλαμπόκη οποίος παραιτήθηκε ενώ αναφέρθηκαν και στην ανεξαρτητοποίηση του κύριου Δουλού.

Πολλά ήταν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αλλά και τα θέματα εκτός ημερησίας που συζητήθηκαν χθες.

Το 1ο θέμα εκτός ημερησίας ήταν συγκρότηση επιτροπών για λοιπές εργασίες του Δήμου. Το θέμα εισήχθη ομόφωνα προς συζήτηση και ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία καθώς η κ. Γκούμα δήλωσε παρών. Τακτικό μέλος κληρώθηκε ο κ. Ντάτσης και σε αναπληρωματικό μέλος ο κ. Ανανιάδης

Το 2ο θέμα έκτος ημερησίας ήταν η παράταση λειτουργίας μέχρι τέλος του χρόνου για θέματα φτώχειας το οποίο εισήχθη ομόφωνα προς συζήτηση και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 3ο θέμα έκτος ημερησίας ήταν η κάλυψη εξόδων μετακίνησης για δύο δημοτικούς συμβούλους στη Θεσσαλονίκης. Το θέμα εισήχθη ομόφωνα προς συζήτηση  και ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία  ενώ παρών δήλωσαν οι κ. Πλάτανος, κ. Κόντος, κ. Αράπογλου και κ. Γκούμα.

Το 4ο και τελευταίο θέμα έκτος ημερησίας εισήχθη ομόφωνα προς συζήτηση και θέμα του ήταν η ενημέρωση για τα ερωτήματα σχετικά με τις συμβάσεις μισθοδοσίας του κυλικείου του νεκροταφείου πριν 10 χρόνια. Υπήρξε έντονη αντιπαράθεση και μεγάλη ένταση ιδιαίτερα ανάμεσα στον κ. Λάλο και τον κ. Τομπούλογλου. Ήταν ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε για πάνω από μιάμιση και θα επανέλθει  σε επόμενη συνεδρίαση.

Τα θέματα 2, 4, 8, 9, 12, 15,16 17, 18, 21 και 22 της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 1ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά δήλωσαν ο κ. Τομπούλογλου και ο κ. Κοπελούσος.

Το 3ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία στην πρόταση του κ. Λάλου (Η Δ ζώνη να γίνει από 30 20 € και η Ε ζώνη από 15 10 €). Η αντιπολίτευση είχε προτείνει 10% μείωση σε όλες τις ζώνες και η πρόταση αυτή ψηφίστηκε από τους κ. Τομπούλογλου, κ. Κοπελούσο, κ. Αράπογλου, κ. Πλάτανο, κ.Κανταρέλη, κ. Κόντο, κ. Παπανικολάου, κ. Ντάτσης, κ. Αγαγιώτου, κ. Σιώρης και κ. Αναγνώστου. Παρών δήλωσε η κ. Γκούμα ενώ ο κ. Γεωργαμλής δεν συμμετείχε.

Το 5ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά δήλωσαν η κ. Αναγνώστου, ο κ. Πλάτανος, ο κ. Αράπογλου και ο κ. Ντάτσης. Παρών δήλωσε η Κ. Γκούμα και αποχή ο κ. Κόντος.

Το 6ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ ο κ. Γεωργαμλής, κ. Κόντος και κ. Ντάτσης δήλωσαν υπέρ μόνο για τις απαλλαγές και κατά σ’ όλα τα υπόλοιπα. Η κ. Γκούμα δήλωσε κατά.

Το 7ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρών δήλωσε η κ. Γκούμα.

Το 10ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρών δήλωσε η κ. Γκούμα και ο κ. Γεωργαμλής απείχε.

Το 11ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρών δήλωσε η κ. Γκούμα.

Το 13ο θέμα πέρασε ομόφωνα ενώ τακτικό μέλος κληρώθηκε ο κ. Γαβριηλίδης και αναπληρωματικό μέλος ο κ. Κοπελούσος.

Το 14ο θέμα πέρασε ομόφωνα ενώ τακτικό μέλος κληρώθηκε ο κ. Κανταρελης και αναπληρωματικό μέλος ο κ. Ντάτσης.

Το 19ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά δήλωσε ο κ. Κοπελούσος.

Το 20ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποχή δήλωσε ο κ. Κοπελούσος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.