Στην ιδιοκτησία Japan Tobacco περνάν οι Σ.Ε.ΚΑΠ. και Danskoy Tabac του Ιβάν Σαββίδη – εξαγορά του Ομίλου 1,3 δις

Μετά από διάρκειας των τελευταίων οκτώ μηνών ο Ρωσικός εταιρικός όμιλος «Agracom» του Έλληνα-Πόντιου Ιβάν Σαββίδη απαρτιζόμενος από την Danskoy Tabac όπου ανήκει η πρώην Συνεταιριστική καπνό-βιομηχανία της ς πουλά το του 2018 το τμήμα της του ομίλου περιλαμβάνοντας την στην Ιαπωνική πολυεθνική Japan Tobacco International (), παραγωγό διεθνώς γνωστών ονομάτων όπως τα Camel, Winston, Benson & Hedges και Silk Cut και το ηλεκτρονικό τσιγάρο Logic, μετά από την σύναψη της συμφωνίας εξαγοράς που έγινε από τον Ρωσικό Όμιλο και τον Πόντιο δισεκατομμυριούχο με την αξία της να ανήλθε στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ή τα 1,3 δισεκατομμύρια €.

Η JT Hellas εκτός από την Ελληνική αγορά ελέγχει τις αγορές της Μάλτας και της Κύπρου και απασχολεί στην Ελλάδα περίπου 100 εργαζόμενους αποφέροντας φορολογικά έσοδα 640 εκατομμυρίων € το 2017 στο 1,5% του συνόλου και προμηθεύοντας για την μεταποίησή τους το 25% των Ελληνικών καπνών. Τα της για την παραγωγή και την διάθεση των οποίων έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γεώργιο Καρέλια κ, Υιό διατίθενται στην Ελληνική αγορά από την δεκαετία του 1980 κατέχοντας μέχρι τώρα το μερίδιο του 22,7% και την δεύτερη θέση.

Ο πρόεδρος Arthur Davidyan της Danskoy Tabac δήλωσε «Η συμφωνία αυτή φέρνει την Σ.Ε.ΚΑΠ. μπροστά σε μια νέα εποχή. Αφού η Σ.Ε.ΚΑΠ. ανασυγκροτήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία. Η JTI κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη Σ.Ε.ΚΑΠ. αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής» διευκρινίζοντας ότι επίκειται και η εκκαθάριση του αντιμονοπωλιακού ελέγχου.

Η JTI ως την τρίτη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο εξέφρασε την αισιοδοξία της για την απόκτηση του ελέγχου της τρίτης επίσης μεγαλύτερης αγοράς καπνικών προϊόντων ως την Ρωσία και για την αύξηση του μεριδίου της ως αποτέλεσμα στο 40%.

Οι απομένουσες δραστηριότητες της Dimera Group στην Ελλάδα μετά από την αγορά της Σ.Ε.ΚΑΠ. έχουν ξενοδοχειακό και τουριστικό με εισαγωγικό και εξαγωγικό χαρακτήρα και τυποποίησης τροφίμων και το σκάνδαλο του λαθρεμπορίου από το 2008 με το πλοίο της αναμένεται να έχει κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις αρχές Μαΐου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.