Στο Προεδρικό Μέγαρο παραβρέθηκαν δύο μέλη της τέως Βασιλικής Οικογένειας, ο δευτερότοκος υιός του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου Β’ , και η σύζυγός του Πριγκίπισσα Τατιάνα Μπλάτνικ μάλιστα για πρώτη φορά, για να παρακολουθήσουν την τέταρτη ετήσια εκδήλωση «Αthens Democracy Forum», με θέμα «Religion, Migration Power, and Money».

Στην ομιλία παρέστησαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Γκρούγκμαν, αρκετοί υπουργοί (Νίκος Ξυδάκης, Ελένη Κουντουρά, Θ.Πελεγρίνης), βουλευτές, πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, και επιχειρηματίες, ενώ η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times.

Την έναρξη των εργασιών της διαβούλευσης έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απονέμοντας μακροσκελή λόγο για την δημοκρατία και τις διαφορετικές μορφές της σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέκρινε τρεις βασικούς παράγοντες λόγω των οποίων κινδυνεύει κατά την κρίση του η σύγχρονη αντιπροσωπευτική δημοκρατία, και εξέφρασε την άποψη ότι αυτή υπερέχει και έχει ως πλεονέκτημα έναντι της άμεσης δημοκρατίας, την εξάλειψη της πλειοψηφικής επικράτησης στα δικαιώματα της μειοψηφίας χωρίς να λείπει δε από αυτήν το, ανάλογο, συμπλήρωμα του δημοψηφίσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.