Έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς  η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, μοτοσικλετών κλπ, στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει η  διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα αλλά με τις συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αστυνομίας και των συναρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου μας (όπως της υπηρεσίας Καθαριότητας) έχουν απομακρυνθεί τους τελευταίους εννέα (9) μήνες περισσότερα από 40 οχήματα (αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, τρέιλερ κλπ).

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα εντοπίζονται στο κοινόχρηστο δημοτικό δίκτυο των διοικητικών ορίων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Για την διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων η διαδικασία που βάσει νόμου απαιτείται είναι η εξής:

– Εντοπισμός, φωτογράφιση του οχήματος και σύνταξη έκθεσης εντοπισμού.

– Σύνταξη έκθεσης αυτοψίας, επικόλληση ειδικού σήματος – ειδοποίησης που το χαρακτηρίζει εγκ/νο όχημα και φωτογράφιση, σε χρονική διάρκεια ενός μήνα για όχημα σε παράνομη στάθμευση και τριών μηνών σε νόμιμη θέση στάθμευσης, για τα Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ. 

– Για τα εγκ/να όπως μοτοσικλέτες, βάρκες, τρέιλερ, μηχανήματα έργου, τροχόσπιτα, ο αντίστοιχος χρόνος μεταξύ της έκθεσης εντοπισμού και έκθεσης αυτοψίας ορίζεται σε 10 ημέρες ή 20 ημέρες ανάλογα με τη θέση στάθμευσης. 

-Ακολουθεί η αλληλογραφία με το Τμ. Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών, τη ΔΔΔΥ, το Τελωνείο Αθηνών και λοιπών άλλων συναρμοδίων φορέων πληροφόρησης. 

– Εάν το όχημα φέρει πινακίδες ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης του με σχετική επιστολή. Η απομάκρυνση των οχημάτων γίνεται μετά την πάροδο 45 ημερών από την έκθεση αυτοψίας και την επικόλληση του ειδικού σήματος.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Δημοτικής Αστυνομίας δήλωσε σχετικά: «Προσπαθούμε τους τελευταίους μήνες, δουλεύοντας με συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο, και στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση της αισθητικής και της καθαριότητας στο Δήμο μας, καθώς και για τη διασφάλιση ελεύθερων θέσεων στάθμευσης, να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εγκαταλελειμμένα οχήματα από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δράσης θεωρώ πως είναι πλέον εμφανή στους συνδημότες μας. Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Δημοτικής μας Αστυνομίας, που παρά τον περιορισμένο αριθμό τους, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη μας. Η εντατική δουλειά και σε αυτόν τον τομέα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Στόχος τόσο προσωπικός όσο και της υπηρεσίας είναι να γίνει η περισυλλογή και του τελευταίου εγκαταλελειμμένου οχήματος εντός των ορίων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας».

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, οι πολίτες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας μπορούν να αποστέλλουν το σχετικό αίτημά τους και ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας καταγραφής αιτημάτων που χρησιμοποιείται στο Δήμο μας τον τελευταίο ένα περίπου χρόνο (δείτε σχετικά εδώ: https://webapp.novoville.com/).

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.