Συνεδρίαση της επιτροπής για παρεμβάσεις και ενέργειες που αφορούν στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του κέντρου της Νέας Φιλαδέλφειας

0
52

Την 14/06/2018 συνεδρίασε η επιτροπή με πλήρη σύνθεση σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/06/2018 και με παρουσία του κου Αλέξανδρου Δουμαράπη ως εκπροσώπου των ιδιοκτητών καταστημάτων της περιοχής.

Σε θετικό κλίμα συζητήθηκε ο ρόλος και οι αρμοδιότητες της επιτροπής, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και διευκρινίστηκε ξανά ο συμβουλευτικός χαρακτήρας της. Τονίστηκε ότι οι προτάσεις και παρεμβάσεις της θα απευθύνονται στα κατά τον νόμο υπεύθυνα όργανα.

Κατά την πρώτη συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

  • Η αναγκαιότητα δημιουργίας θέσης στάθμευσης κατοίκων στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας ως πρώτο μέτρο για την αποσυμφόρηση της πιο επιβαρημένης περιοχής της πόλης.
  • Αμεσα να υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΣ και της ΕΠΖ για την επέκταση των εμποδίων κατά της παράνομης στάθμευσης στον πεζόδρομο της οδού Σάρδεων. Η επιτροπή θα προτείνει συγκεκριμένα σημεία για πιλοτική εφαρμογή
  • Ο Δήμος να προχωρήσει στην Εκδοση νέας επικαιροποιημένης κανονιστικής απόφασης για τη χρήση μουσικής από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προκειμένου οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, ιδιοκτήτες ΚΥΕ να λάβουν γνώση και φυσικά όλοι οι δημότες που τους απασχολούν θέματα ηχορύπανσης.
  • Από όλα τα μέλη της επιτροπής αναφέρθηκε ότι μειοψηφία των ιδιοκτητών ΚΥΕ καταλαμβάνει παράνομα κοινόχρηστους χώρους και δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα ηχορρύπανσης. Ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών δεσμεύτηκε να μεταφέρει το πρόβλημα και να πράξει αυτά που ο ρόλος του επιβάλλει.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.