Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 1/11 (Ρεπορτάζ)

0
120

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1/11 η 20η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου «».
Το αρχικό κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης ήταν απόλυτη ηρεμία και τίποτα δεν προδίκαζε τα γεγονότα που θα επακολουθούσαν…

Όλα ξεκίνησαν με την αρχική ομιλία του Δημάρχου, ο οποίος έφερε το πρώτο θέμα εκτός ημερησίας για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, και το θέμα με την κατασκευή θέσεων μηχανών στην πλατεία Πατριάρχου. Σύμφωνα με τα όσα είπε εγκεκριμένη μελέτη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω έντονων αντιδράσεων από τους καταστηματάρχες, οι οποίοι δεν αφήνουν τον εργολάβο να ξεκινήσει το έργο.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Αράπογλου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι ενημερώθηκε για μια ανάρτηση του Δημάρχου στο facebook – με τον οποίο δεν είναι και φίλοι – για έναν αιρετό που έβριζε τους εργαζόμενους όταν πήγαν να ξεκινήσουν το έργο. Τόνισε λοιπόν, πως εαν ο κ. Δήμαρχος δεν αποκαλύψει το όνομα του αιρετού, θα αποχωρήσει από το συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος από την μεριά του χαρακτήρισε τα λόγια του φτηνά επικοινωνιακά κόλπα και τον διαβεβαίωσε πως μιλούσε για αιρετό σε γενικό πλαίσιο και σίγουρα όχι από την παράταξή του. Κλείνοντας είπε χαρακτηριστικά πως το θέμα αυτό ήρθε σήμερα στο συμβούλιο καθώς αναμένεται να δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και πρέπει να ξέρει την γνώμη των δημοτικών συμβούλων για τα γεγονότα.
Η συζήτηση του θέματος συνεχίστηκε για πάνω από δύο ώρες σε κάπως πιο ήρεμο κλίμα στην συνέχεια, μέχρι που τον λόγο πήρε ο κ. Τομπούλογλου.

Ο κ. Τομπούλογλου κατηγόρησε τον Δήμαρχο αλλά και όλη την Δημοτική Αρχή ότι το θέμα αυτό ήρθε στο προσκήνιο με σκοπό να εκθέσουν τον κ. Γεωργαμλή, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης σε κατάστημα της πλατείας.

Εκεί ήταν που ξεκίνησε και ο άγριος καυγάς μεταξύ τους με το Δήμαρχο να δηλώνει πως όλα αυτά είναι ψευτιές και τον κ. Τομπουλογλου να απαντάει πως τις βρωμιές τις κάνει ο Δήμαρχος.

Ακολούθησε διακοπή λίγο λεπτών με τον κ. Κατερίνη, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας να απευθύνει τον λόγο στον κ. Τομπούλογλου λέγοντάς του ότι έχει κάνει “μπάχαλο” το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι αυτός ήταν που είχε βάλει πρώτος στο στόχαστρο τον κ. Γεωργαμλή.

Ο πανικός συνεχίστηκε με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους να του ζητούν να αποχωρήσει, κάτι που πραγματοποιήθηκε αφού αποχώρησε όχι μόνο ο κ. Τομπουλογλού αλλά και όλη η αντιπολίτευση εκτός του κ. Παπανικολάου και του κ. Κοπελούσου, ο οποίος έκατσε και μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Όταν η κατάσταση ηρέμησε ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα ξεκινήσει αγώνα για την καταπολέμηση της παράνομης στάθμευσης σε όλα τα σημεία από σήμερα κιόλας.

Το γεγονός σχολίασε και μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αμέσως μετά το τέλος του συμβουλίου.

Έπειτα και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα συνεχίστηκε το συμβούλιο με τα υπόλοιπα θέματα εκτός ημερησίας:

Το 2ο θέμα εκτός ημερησίας σχετικά με το άνοιγμα λογαριασμού του Δήμου στην τράπεζα Eurobank εισήχθη ομόφωνα και ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 3ο θέμα εκτός ημερησίας σχετικά με την έγκριση σύμβασης εξωτερικού συνεργάτη, ο οποίος να γνωρίζει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ εισήχθη ομόφωνα και ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 4ο θέμα εκτός ημερησίας σχετικά με την αποστολή ψηφίσματος στα αρμόδια Υπουργεία ενάντια στον φασισμό, έπειτα από χτύπημα της Χρυσής Αυγής στην συνήγορο της οικογένειας Φύσσα εισήχθη ομόφωνα και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Στη συνέχεια περάσαμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Το 1ο θέμα η έγκριση ψηφίσματος καταδίκης για επίθεση σε οικία δημοσιογράφου ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποχή ψήφισε ο κ. Κοπελούσος και ο κ. Παπανικολάου ψήφισε ότι καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας.
Το 2ο θέμα η ενημέρωση για το Δημοτικό Αναψυκτήριο Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας και λήψη απόφασης αποσύρθηκε έπειτα από πρόταση του Δημάρχου, με σκοπό να συζητηθεί όταν θα είναι παρόντες όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Το 3ο θέμα η έγκριση επιστροφής ποσών, ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων, και διάθεση σχετικών πιστώσεων ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 4ο θέμα η έγκριση διαγραφής χρεών οφειλέτη του Δήμου ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 5ο θέμα η έγκριση 5ης τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2017 ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 6ο θέμα η έγκριση 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2017, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής μαζί με την εισαγωγή του κ. Μανωλεδάκη (Αγορά υπαίθριων οργάνων) και την εισαγωγή της κ. Παπαλουκά (Χορηγίες σχολικών επιτροπών)ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε ο κ. Κοπελούσος.
Το 7ο θέμα η έγκριση 4ης τροποποίησης προϋπολογισμού ΠΠΙΕΔ οικ. έτους 2017, βάσει της αριθ. 70/2017 απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποχή ψήφισε ο κ. Κοπελούσος.
Το 8ο θέμα η έγκριση διενέργειας της υπηρεσίας «Εργασίες φυτοτεχνικής – αρδευτικής αναβάθμισης και συντήρησης κοινοχρήστων χώρων πρασίνου» – Καθορισμός τρόπου ανάθεσης ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 9ο θέμα η έγκριση παράτασης των εργασιών στο δημοτικό ακίνητο επί της οδού Δεκελείας 41-Νέα Χαλκηδόνα (‘’ΗΡΩΔΕΙΟ ΠΑΡΚΟ’’) ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 10ο θέμα η έγκριση παραχώρησης χρήσης δημοτικού κτιρίου στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποχή ψήφισε ο κ. Κοπελούσος.
Το 11ο θέμα η έγκριση δαπάνης για την εορτή του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών του Κοιμητηρίου. – Διάθεση και ψήφιση πίστωσης ποσού 260,46 ευρώ αποσύρθηκε.
Το 12ο θέμα η έγκριση ή μη κατ΄εξαίρεση παραχώρησης μονού τάφου διαρκούς χρήσης αποσύρθηκε.
Το 13ο θέμα η έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής 1ου Σταδίου της Υπηρεσίας Συμβούλου, με αντικείμενο «Συμβουλευτικές υπηρεσίες υποστήριξης κατά την σύνταξη του φακέλου υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης του Α.Π. 10 που αφορά στην ανάπτυξη – αναβάθμιση στοχευμένων κοινωνικών Υποδομών και υποδομών Υγείας, του Νέου Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020» ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 14ο θέμα η έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Επισκευή αύλειων χώρων σχολικών κτιρίων Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος» (ΑΜ: 54/2015) ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 15ο η έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής εργασιών του Δήμου ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 16ο η έγκριση πρακτικού κλήρωσης και συγκρότηση επιτροπής προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Αποπεράτωση Βρεφονηπιακού Σταθμού Νέας Χαλκηδόνας» (Α.Μ.: 09/2015) ψηφίστηκε ομόφωνα με τακτικό μέλος τον κ. Παπακώστα και αναπληρωματικό μέλος τον κ. Τομπούλογλου.
Το 17ο θέμα η έγκριση διοργανώσεων: α) της 2ης Έκθεσης Ιστορικών Αυτοκινήτων και β) του 4ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος – και διάθεση σχετικής πίστωσης ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.