26.2 C
Nea Chalkidona
Δευτέρα, 05/06/2023

  Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 15/11 (Ρεπορτάζ)

  Πραγοποιήθηκε την Τετάρτη 15/11 η 21η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου «».

  Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις ευχές όλων και το καλωσόρισμα για το νέο δημοτικό σύμβουλο κύ Χρήστο Αγγελή, στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Δήμαρχος, ο οποίος προσκάλεσε τους πολίτες σε συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη στις 7 η ώρα για να μιλήσουν για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στη πόλη.

  Έπειτα ήρθε η σειρά των θεμάτων εκτός ημερησίας.

  Το 1ο θέμα εκτός ημερησίας, η λήψη απόφασης για την ανάπλαση του άλσους εισήχθη ομόφωνα προς συζήτηση και ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία καθώς αποχή ψήφισε ο κ. Τομπούλογλου.

  Το 2ο θέμα εκτός ημερησίας η ανάκληση απόφασης έγκρισης προμήθειας για τα ηλεκτρολογικά υλικά του Δήμου – καθώς οι ανάγκες είναι λιγότερες από ότι είχε γίνει γνωστό στην αρχική απόφαση για 115.000 € – εισήχθη ομόφωνα προς συζήτηση. Το θέμα συζητήθηκε για αρκετή ώρα καθώς ο κύριος Τομπούλογλου δήλωσε ότι αυτό είναι μια προχειρότητα του Δήμου, γιατί η απόφαση είχε παρθεί στις 4/10 και ενάμιση μήνα μετά έρχεται ξανά στο με την δικαιολογία ότι δεν είχαν μετρηθεί σωστά τα έξοδα.

  Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κύριος Δήμαρχος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι θα βρει και θα παρουσιάσει τα πρακτικά για το ποιοί αντέδρασαν τότε για το υψηλό ποσό. Στο σημείο αυτό υπήρξε ένας έντονος διαπληκτισμός ανάμεσα στον κ. Δήμαρχο, την κ. Γκούμα και τον κ. Τομπούλογλου, καθώς οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν να μάθουν ποια είναι τα ονόματα, διότι – όπως είπαν χαρακτηριστικά – δεν γίνεται ο κ. Δήμαρχος να μιλάει χωρίς να έχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

  Τελικά το θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποχή ψήφισαν ο κ. Κοπελούσος, ο κ. Τομπούλογλου και παρόν η κ. Γκούμα.

  Στη συνέχεια περάσαμε στα δύο έκτακτα θέματα.

  Το 1ο έκτακτο θέμα από το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, που αφορούσε τις εργασίες στους χώρους πρασίνου, οι οποίοι λόγω τις μεγάλης έκτασης χρειάζονται περισσότερο προσωπικό.

  Ο κ. Πρόεδρος εκ μέρους της πλειοψηφίας πρότεινε να μη συζητηθεί το θέμα σήμερα καθώς είναι ένα σοβαρό θέμα και να έρθει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με κανονική εισήγηση ενώ η κ. Γκούμα πρότεινε να γίνει σήμερα η συζήτησή του, όπως και o κ. Τομπούλογλου, ο οποίος τόνισε τη σοβαρότητα του θέματος. Τελικά το θέμα δεν εισήχθη καθώς υπέρ ψήφισαν οι κύριοι Κοπελούσος, Κόντος, Τομπούλογλου και η κυρία Γκούμα.

  Το 2ο έκτακτο θέμα ήταν η πρόταση της κυρίας Γκούμα σχετικά με τον νόμο του όσοι δεν πήραν τα τρόφιμα και τα γάλατα που δικαιούνταν, να πάρουν το αντίστοιχο αντίτιμο. Το θέμα τελικά δεν εισήχθη, καθώς ο κ. Δήμαρχος διαβεβαίωσε την κ. Γκούμα ότι η εισήγηση ετοιμάζεται και θα έρθει προς συζήτηση στις 29 Νοεμβρίου.

  Περνώντας στα θέματα ημερησίας και ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση για το 1ο θέμα το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Λάλος, ο οποίος έπρεπε να ενημερώσει το συμβούλιο ότι αύριο 16/11 θα πραγματοποιούνταν έκτακτη συνέλευση της οικονομικής επιτροπής με θέμα τα καύσιμα. Στο σημείο αυτό δημιουργήθηκε ένας μικρός πανικός καθώς κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι διαφώνησαν σε αυτή την ενημέρωση της τελευταίας στιγμής, λέγοντας ότι έπρεπε να έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα.

  Έπειτα από αυτή τη μικρή διακοπή συνεχίστηκε η συζήτηση για το 1ο θέμα ημερησίας, το οποίο ήταν η ενημέρωση για το Δημοτικό Αναψυκτήριο Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας και λήψη απόφασης (επανεισαγωγή).

  Επειδή πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα το λόγο πήρε ο κ. Δήμαρχος οποίος είπε ότι απλά θα τονίσει τα βασικά. Το αυθαίρετο “Κένταυρος” κατεδαφίστηκε και ξεκίνησε η διαδικασία να εκπονηθεί μελέτη. Η μελέτη αυτή ενεκρίθη πέρυσι τον Σεπτέμβριο και έχει χωροθετηθεί ένα νέο αναψυκτήριο. Το μόνο που μένει είναι η άδεια επέμβασης, αλλά η διεύθυνση δασών δεν έχει απαντήσει ακόμη εδώ και τέσσερις μήνες και έχει θεωρηθεί ότι υπάρχει εμπαιγμός και ότι πρέπει να ασκηθεί μία πολιτική πίεση σε κάθε αρμόδιο τμήμα.

  Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Παπανικολάου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως μέσα στην εισήγησή γράφονται “μπούρδες” εφόσον δεν έχει καταλάβει για τι ακριβώς θα πρέπει να ψηφίσουν και δεν έχει πάρει καμία απάντηση.

  Η ένταση όμως, αυξήθηκε πάρα πολύ όταν το λόγο πήρε η κ. Γκούμα και αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που έγινε πριν κάποιους μήνες σχετικά με τον Περισσό και χαρακτήρισε τον κ. Λάλο λασπολόγο και αντικομμουνιστή. Ο κ. Λάλος της απάντησε πως είναι όψιμη και έμμισθη του ΚΚΕ και ότι πρέπει να προσέχει τις εκφράσεις της και να σέβεται ενώ η κ. Γκούμα είπε ότι δεν πρόκειται να ανακαλέσει και ότι αυτή είναι η άποψη της.

  Στο σημείο αυτό φυσικά έγινε μια μικρή διακοπή για να χαμηλώσουν οι τόνοι όμως, υπήρξε και ένας μικρός διαπληκτισμός ανάμεσα στον κ. Τομπούλογλου και στον κ. Δημάρχο, ο οποίος αντέδρασε όταν είδε ότι ο κ. Τομπουλογλού ετοιμάζεται σε λίγη ώρα να φύγει. Ο κ. Τομπούλογλου από την μεριά του απάντησε ότι είναι γνωστό στο συμβούλιο πως αναγκάζεται να αποχωρήσει για ένα σοβαρό θέμα.

  Χαμηλώνοντας λοιπόν οι τόνοι και γυρνώντας πάλι πίσω στο δημοτικό συμβούλιο το λόγο πήρε ο κ. Κοντός, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι έχει μια ιδιαίτερη συμπάθεια προς το πρόσωπο του Δημάρχου αλλά τις περισσότερες φορές συμπεριφέρεται “απαίσια” και δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει το δημοτικό συμβούλιο. Τόνισε μάλιστα, ότι ο ίδιος έχει σκεφτεί πολλές φορές να μην ξαναέρθει. Κλείνοντας είπε πως οι προτάσεις της αντιπολίτευσης δεν γίνονται ποτέ δεκτές, ούτε καν μπαίνουν προς σκέψη ενώ ο ίδιος θεωρεί πως δεν υπάρχει πολιτική αντιπαλότητα.

  Λίγο πριν τη ψήφιση του 1ου θέματος το λόγο πήρε και πάλι ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος τόνισε ότι αναλαμβάνοντας τον Δήμο βρήκαν υποθέσεις αυθαιρεσίας που βασάνιζαν το Δήμο για χρόνια και ξεκίνησαν σιγά – σιγά να λύνουν το κουβάρι. Σκοπός της απόφασης που θα παρθεί τώρα είναι να σταλεί μία διαμαρα σε κάθε αρμόδιο, ώστε να πιέσουν τα πράγματα ενώ όσον αφορά το θέμα της φιλοζωικής, είπε χαρακτηριστικά πως κάνεις δεν θέλει να πετάξει στο δρόμο τα ζωάκια και τη φιλοζωική εταιρία, αλλά είναι παράνομο και πρέπει αναγκαστικά να φύγουν.Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον καβγά που έγινε μεταξύ της κ. Γκούμα και του κ. Λάλου, λέγοντας ότι κανένας από τη παράταξη του δεν είναι αντικομμουνιστής, όμως όπως είπε δεν θα πρέπει να ακούγονται εκφράσεις του τύπου έμμισθος – πληρωμένος και αυτό ήταν μια αστοχία του κ. Λάλου.

  Τελικά το θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρόν ψήφισε η κ. Γκούμα και αποχή ο κ. Παπανικολάου.

  Το 2ο θέμα ο επανακαθορισμός τελών χρήσεως πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής μαζί με τις εξής προσθήκες: 20% για όσους δεν έχουνε παραβεί κοινόχρηστο χώρο, όχι για τα εισαχθέντα και πιο εντατικούς ελέγχους ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισαν η κ. Ρόκκου και η κ. Γκούμα.

  Το 3ο θέμα ο επανακαθορισμός συντελεστών τελών διαφήμισης, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε η κ. Γκούμα.

  Το 4ο θέμα ο επανακαθορισμός τελών Δημοτικού Νεκροταφείου, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε η κ. Γκούμα.

  Το 5ο θέμα ο επανακαθορισμός συντελεστών τελών Καθαριότητας και Φωτισμού ως και Δημοτικού Φόρου έτους 2018, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε η κ. Γκούμα.

  Το 6ο θέμα η έγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου έτους 2018 ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε η κ. Γκούμα.

  Το 7ο θέμα η έγκριση μετακίνησης δυο (2) Δημ. Συμβούλων στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2017 στα Ιωάννινα, τροποποίηση της υπ΄αριθ. 188/17 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και ψήφιση σχετικής πίστωσης είχε ως υποψήφιους τους κύριους Ανεμογιάννη, Κουτσάκη και Σιώρρη. Αποφασίστηκε πως θα πάνε και οι 3 δημοτικοί σύμβουλοι και το θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε η κ. Γκούμα.

  Το 8ο θέμα η έγκριση 3ης τροποποίησης προϋπολογισμού οικ. έτους 2017 της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, βάσει της αριθ. 144/2017 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποχή ψήφισε ο κ. Κόντος και παρόν η κ. Γκούμα.

  Το 9ο θέμα η έγκριση επιχορήγησης αθλητικού συλλόγου και διάθεση σχετικής πίστωσης ψηφίστηκε ομόφωνα.

  Το 10ο θέμα άνοιγμα λογαριασμών στην Τράπεζα Πειραιώς για Δομή Κέντρου Κοινότητας και Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου ψηφίστηκε ομόφωνα, αν και λίγο πριν τη ψήφισή του η κ. Γκούμα θέλησε να αποχωρήσει και δήλωσε ότι για το θέμα αυτό θα ψηφίσει παρόν.

  Το 11ο θέμα η έγκριση και παραλαβή οριστικής στατικής/γεωτεχνικής/Η/Μ μελέτης Κ.Α.Π.Η ψηφίστηκε ομόφωνα.

  Το 12ο θέμα η έγκριση παράτασης χρόνου παραχώρησης χρήσης δύο (2) λεωφορείων για έξι (6) επιπλέον μήνες στο Δήμο Νέας Ιωνίας για τη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας ψηφίστηκε ομόφωνα.

  Το 13ο θέμα η έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών-υπηρεσιών του Δήμου ψηφίστηκε ομόφωνα.

  Το 14ο θέμα η έγκριση 1ου ΑΠΕ – 1ου ΠΚΤΜΝΕ έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες» ψηφίστηκε ομόφωνα.

  Το 15ο θέμα η έγκριση διοργανώσεων θεατρικών παραστάσεων-Διάθεση σχετικής πίστωσης ψηφίστηκε ομόφωνα.

  Το 16ο θέμα η έγκριση διοργάνωσης εκς με τίτλο Σεμινάρια «Ενεργοί πολίτες- Ασφαλείς πολίτες» και διάθεση σχετικής πίστωσης ψηφίστηκε ομόφωνα.

  Η ομάδα του Καφενείου
  Η ομάδα του Καφενείου
  Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα