Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 28/2 (Ρεπορτάζ)

0
91

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/2 η 4η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου «».

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέκου Λάλου.

Αμέσως μετά περάσαμε στο ένα και μοναδικό θέμα εκτός ημερησίας, το οποίο είχε να κάνει με την έγκριση προσωρινού αναδόχου για το πετρέλαιο κίνησης των οχημάτων. Το θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία με αποχή από την κυρία Γκούμα.

Έπειτα το συμβούλιο πέρασε στα θέματα ημερήσιας διάταξης.
Το 1ο θέμα η συγκρότηση διαδημοτικής επιτροπής με το Δήμο Αθηναίων για την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για το ρέμα Ποδονίφτη ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία με αποχή από την κυρία Γκούμα. Ως τακτικά μέλη ορίστηκαν οι κύριοι Ανεμογιάννης, Μανωλεδάκης και Κοπελούσος ενώ ως αναπληρωματικά οι  κύριοι Καλαμπόκης, Ανανιάδης και η κυρία Αγαγιώτου.
Το 2ο θέμα η συμμετοχή στο  της 17ης/3/2018 και στήριξη της δράσης του αντιφασιστικού κινήματος ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία με αποχή από την κυρία Γκούμα ενώ ο κύριος Πρελορέντζος ψήφισε την πρόταση του κύριου Παπακώστα, η οποία έλεγε να μοιραστεί το ποσό των 1.000 ευρώ στις οργανώσεις, οι κύριοι Κοπελούσος και Παπανικολάου ψήφισαν την πρότασης του κυρίου Τομπούλογλου, ναι στη συμμετοχή όχι στα λεφτά. Τέλος, ο κύριος Κόντος ψήφισε την πρόταση του κυρίου Ντάτση, να βάλουν τα χρήματα μεταξύ τους οι σύμβουλοι.
Το 3ο θέμα η αποδοχή ποσού 88.580  ευρώ α’ δόσης έτους 2018 επιχορήγησης Υπουργείου Εσωτερικών και κατανομή αυτού στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου για κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών, βάσει της αριθ. 1/2018 απόφασης-εισήγησης της Δ.Ε.Π. ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 4ο θέμα η έγκριση έκτακτης επιχορήγησης των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου ποσού 50.000,00 € και διάθεση σχετικών πιστώσεων ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 5ο θέμα η έγκριση διενέργειας υπηρεσιών του Δήμου και καθορισμός τρόπου ανάθεσης αυτών ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποχή ψήφισε ο κύριος Κοπελούσος. Οι κύριοι Ντάτσης, Κόντος και Παπανικολάου ψήφισαν υπέρ μόνο για το 2018 και η κυρία Γκούμα με τον κύριο Παπακώστα ψήφισαν υπέρ μόνο για τη λίμνη.
Το 6ο θέμα η έγκριση υποβολής αιτήματος στο ΑΣΕΠ για την αντικατάσταση-αναπλήρωση διοριστέων προκηρύξεων τέως Δήμου Νέας Χαλκηδόνας, που δεν αποδέχθηκαν τον διορισμό τους ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 7ο θέμα ο προγραμματισμός σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με κάλυψη της δαπάνης από έσοδα που προέρχονται από την καταβολή αντιτίμου από τους ωφελούμενους για το έτος 2018 ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 8ο θέμα ο προγραμματισμός σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου για το έτος 2018 ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 9ο θέμα η έγκριση Β΄ τροποποίησης Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, βάσει της αριθ. 44/2018 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου ψηφίστηκε ομόφωνα.
Το 10ο θέμα η εγκριση 1ου Α.Π.Ε. και  1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου «Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων Πλατείας Ελ. Βενιζέλου» (Α.Μ. 60/2016) ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρόν ψήφισε η κυρία Γκούμα.

Το 11ο θέμα η έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών-υπηρεσιών του Δήμου

ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρόν ψήφισε η κυρία Γκούμα.
Το 12ο θέμα η έγκριση δαπάνης για την προμήθεια μεταλλίων, κυπέλλων, πλακετών, επάθλων, κ.λ.π. για τις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου για το έτος 2018 και διάθεση σχετικής πίστωσης ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρόν ψήφισε η κυρία Γκούμα. Στο σημείο αυτό ο κύριος Κόντος εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, λέγοντας πως εφόσον πρόκειται για αθλητικά γεγονότα γιατί δεν ζήτησαν τη βοήθεια του. Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού κυρία Παπαλουκά πήρε τον λόγο και του είπε ότι οι ημερομηνίες που αναγράφονται είναι ενδεικτικές και δεν θα γίνουν το Μάρτιο όπως αναφέρεται, όταν οριστούν οι κανονικές ημερομηνίες η βοήθεια του κυρίου Κόντου είναι δεδομένη.
Το 13ο θέμα η έγκριση μίσθωσης λεωφορείων για εκδρομές από τα Τμήματα Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού -ΚΑΠΗ  και  μίσθωσης λεωφορείων για τα θαλάσσια μπάνια απόρων του Δήμου για το έτος 2018 και διάθεση σχετικής πίστωσης ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρόν ψήφισε η κυρία Γκούμα.
Το 14ο θέμα η έγκριση δαπάνης  για την  προμήθεια αναλωσίμων και λοιπών υλικών και την δημιουργία των μακετών (ενημερωτικών εντύπων, αφισών, αεροπανώ, αναμνηστικών διπλωμάτων, καρτών συμμετοχής κ.λ.π.) για την υλοποίηση των αθλητικών – πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων του Δήμου για το έτος 2018 και διάθεση σχετικής πίστωσης ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.