Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 4/10 (Ρεπορτάζ)

0
113

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4/10 η 18η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου «».

Πολλά και σημαντικά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν χτες, πριν όμως από τα θέματα που απασχόλησαν το , το λόγο είχε ο Δήμαρχος.

Στην ομιλία του τόνισε πως ήδη έχουν υπογραφεί συμβάσεις για την υπογειοποίηση των κάδων στην οδό Πατριάρχου, για την δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων στην οδό Πατριάρχου, για τα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες και για το αρδευτικό έργο στο νεκροταφείο ενώ αναμένεται σύντομα να υπογραφεί η σύμβαση για την ανάπλαση του άλσους.

Αμέσως μετά την ομιλία του Δημάρχου τον λόγο πήρε η κυρία Γκούμα, η οποία ήταν και αυτή που πρότεινε και το 1ο θέμα εκτός ημερησίας. Το θέμα αφορούσε τις κινητοποιήσεις από τους δημοσίους υπαλλήλους λόγω των αξιολογήσεων και την εισήγηση της κ. Γκούμας να μην προχωρήσει ο δήμος σε αξιολογήσεις.

Το θέμα δίχασε και οι πρώτες ρωγμές εμφανίστηκαν στην μέχρι πρότεινος συμπαγή στάση της διοίκησης. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. με την υποστήριξη του Δημάρχου ζήτησε ένα τόσο σοβαρό θέμα να τεθεί με μορφή εισήγησης σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, στάση που δεν υποστήριξαν όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης περνώντας το θέμα προς συζήτηση, γεγονός που προξένησε ένα ξέσπασμα μεγάλης κόντρας μεταξύ του Δημάρχου και της κ. Γκούμας, με τον πρώτο να υποστηρίζει πως αξιολόγηση πρέπει και θα γίνει, καθησυχάζοντας όμως τους εργαζομένους ότι ασχέτως αποτελεσμάτων κανένας δεν θα απολυθεί (!). 

Δύο ώρες κράτησε η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και ενώ οι απόψεις της κ. Αγαγιώτου και του κ. Αράπογλου (ο οποίος έκανε την εμφάνιση του μετά από αρκετούς μήνες απουσίας από συνεδριάσεις του Δ.Σ.) φαινόταν εκ πρώτης να συγκλίνουν με εκείνη της κ. Γκούμα εν τέλει ψήφισαν αποχή και παρόν αντίστοιχα. Αποχή δήλωσαν επίσης οι κ.κ. Ανανιάδης, Λάλος, Παπαλουκά, Αντωναρόπουλος, Ρόκου, Χαραμαρά και Κόντος, παρόν ψήφισαν επίσης οι κ.κ. Μανωλεδάκης, Πλάτανος, Κανταρέλης, ενώ το θέμα καταψήφισαν ο κ. Κουμαριανός και ο κ. Ντάτσης, με αποτέλεσμα να απορριφθεί.

Στη συνέχεια περάσαμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς το 2ο θέμα εκτός ημερησίας συνδεόταν άμεσα με το 6ο θέμα:

Το 1ο θέμα η έγκριση αποδέσμευσης οικογενειακών τάφων Δημοτικού Κοιμητηρίου ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποχή ψήφισαν οι κύριοι Κοπελούσος, Αράπογλου, Πλάτανος, Γεωργαμλής, Ντάτσης, Κόντος και Κανταρέλης.

Το 2ο θέμα η έγκριση διενέργειας προμήθειας ηλεκτρολογικού υλικού, προϋπολογισμού 115.000,00 € (με Φ.Π.Α.) ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισαν οι κύριοι Αράπογλου, Πλάτανος και Κανταρέλης.

 

Το 3ο θέμα η έγκριση 3ης τροποποίησης προϋπολογισμού ΠΠΙΕΔ οικ. έτους 2017, βάσει της αριθ. 59/2017 απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισαν οι κύριοι Αράπογλου, Πλάτανος και Κανταρέλης, αποχή ψήφισαν οι κύριοι Κοπελούσος και Γεωργαμλής. Παρόν δήλωσε η κ. Γκούμα.

Το 4ο θέμα η έγκριση Πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού μειοδότη συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΕΤΟΥΣ 2017, προϋπολογισμού 30.000 € με Φ.Π.Α., και κήρυξη οριστικού αναδόχου της ανωτέρω προμήθειας ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποχή ψήφισαν οι κύριοι Κοπελούσος, Γεωργαμλής, Ντάτσης, και Κόντος. Παρόν δήλωσαν οι κύριοι Αράπογλου, Πλάτανος, και η κυρία Γκούμα.

Το 5ο θέμα η έγκριση απασχόλησης της υπαλλήλου Δημητρού Βασιλικής του Δημητρίου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ειδικότητας ΥΕ Καθαριστριών Σχολικών Μονάδων και σε άλλη σχολική μονάδα από εκείνη της τοποθέτησής της, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Ν. 4368/2016, όπως αντικαταστάθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 87 του Ν. 4483/2017 ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποχή ψήφισαν οι κύριοι Αράπογλου, Πλάτανος, και Κανταρέλης.

Στο 6ο θέμα υπήρξαν δύο σκέλη. Το πρώτο ήταν η Αποδοχή ποσού 82.380,00 ευρώ γ’ δόσης έτους 2017 επιχορήγησης Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για κάλυψη λειτουργικών δαπανών στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και κατανομή ποσού 82.256,43 ευρώ β’ δόσης ( μειωμένης κατά 1,5 τοις χιλίοις για δικαιώματα Τ.Π.Δ. δηλ. 123,57 ευρώ) στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, βάσει της αριθ. 8/2017 απόφασης-εισήγησης της Δ.Ε.Π.. και το δεύτερο που εισηχθεί σαν εκτός ημερησίας είχε θέμα την την καταγγελία που θα αποστείλει το Δημοτικό Συμβούλιο στο Υπουργείο σχετικά με την μείωση του ποσού κατά 10%. Το Θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα εκτός από την κυρία Γκούμα, η οποία καταψήφισε το δεύτερο μέρος και θα εισάγει δική της πρόταση. Το σημαντικό του θέματος είναι πως ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι την διαφορά της χρηματοδότησης θα την καλύψει η Δημοτική Αρχή.

Στην συνέχεια και λόγω της σοβαρότητας του θέματος, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να συζητήσει το 18ο θέμα.

Το 18ο θέμα η προσθήκη έξι (6) αιθουσών στο 1ο Γυμνάσιο – & 1ο Γεν. Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας» – Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου παραχώρησης κατά χρήσης του οικοπέδου, στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την μελέτη και κατασκευή του έργου ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 7ο θέμα η αποδοχή παραιτήσεων τακτικού και αναπληρωματικού μέλους Δ.Σ. 1ης Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ορισμός νέων μελών ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 8ο θέμα η επανασυγκρότηση Επιτροπής Προϊόντος Χρηματοκιβωτίου-Παγκαριών του Δημοτικού Ιερού Ναού «Οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες» του Δημοτικού Κοιμητηρίου – Ορισμός μελών ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισε η κυρία Γκούμα. Πρόεδρος ορίστηκε ο κύριος Γαβριηλίδης.

Το 9ο θέμα η λήψη απόφασης για ενεργοποίηση του δικαιώματος προαίρεσης στα πλαίσια της σύμβασης (Α.Π. 22538/18-11-2016) ¨Ασφάλιση κινητής & ακίνητης περιουσίας Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας¨ ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρόν δήλωσε η κυρία Γκούμα.

Το 10ο θέμα η τροποποίηση της έναρξης λειτουργίας του Υποέργου (1) «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος» της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002209 ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρόν δήλωσε η κυρία Γκούμα.

Το 11ο θέμα η έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας –Ν. Χαλκηδόνας ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ παρόν δήλωσε η κυρία Γκούμα.

Το 12ο θέμα η σύσταση, στελέχωση και λειτουργία του Μηχανισμού Πιστοποίησης Εκτέλεσης του Υποέργου (1) «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος» της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5002209 ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το 13ο θέμα η σύσταση, στελέχωση και λειτουργία του Μηχανισμού Πιστοποίησης Εκτέλεσης του Υποέργου(1) «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος» της Πράξης «Δομή Σίτισης και Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνος» με κωδικό ΟΠΣ 5003609 ψηφίστηκε ομόφωνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.