Σύστημα συναγερμού για το κάπνισμα σε βενζινάδικο ανέπτυξε η Microsoft με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft Corporation τελειοποίησε και ανέπτυξε με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης το νέο της προληπτικό σύστημα συναγερμού που παρουσίασε στην πλατφόρμα της νέφους το Azure Cloud για τα πρατήρια της βενζίνης και των καυσίμων από ενταύθα κάπνισμα όπως και τους άλλους κινδύνους που ενέχουν παράλληλα στην ασφάλειά τους.

Το ψηφιακό σύστημα συναγερμού της Microsoft βρίσκεται μέχρι στιγμής εγκατεστημένο και χρησιμοποιείται σε δύο βενζινάδικα της Shell στην Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη από όπου μεταχειρίζεται τις εγκατεστημένες κάμερες καταγραφής και παρακολούθησης από σκηνές που διαδραματίζονται σε ολόκληρο το εικοσιτετράωρο διαλευκαίνοντας από την εξέτασή τους με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης από την τοπική με την κοντινή τους μεταφόρτωση σχετικά με όσες από αυτές ενέχουν σε κινδύνους ασφαλείας όπως είναι το κάπνισμα, το ενδεχόμενο της διάρρηξης, την επικίνδυνη οδήγηση και τον εσφαλμένο ανεφοδιασμό των καυσίμων την ανάγκη όπως επιβάλλεται για την σήμανση του συναγερμού με την ειδοποίηση και την επέμβαση του προσωπικού της.

Η επιστημονική δοκιμιογράφος Jennifer Langston αναπτύσσοντας σχετικά για λογαριασμό της Microsoft και του ηλεκτρονικού της νέφους το Microsoft Azure Cloud ανέφερε «Φανταστείτε έναν άνδρα να ανάβει περιμένοντας στην αντλία της βενζίνης τον ανεφοδιασμό του οχήματός του σε βενζινάδικο της Shell στην Σιγκαπούρη απερίσκεπτα σε σχέση με την επόμενή του κίνηση που θα μπορούσε να σημάνει την πυρκαγιά ή την έκρηξη».

«Η επιτόπου κάμερα μαγνητοσκόπησης καταγράφει την σκηνή όταν άλλη από εντός του πρατηρίου εκτελώντας το πρόγραμμα Microsoft Azure IoT Edge βρίσκεται σε θέση να υλοποιήσει τα αποθέματα τεχνητής νοημοσύνης για τον διαχωρισμό της συμπεριφοράς ως ριψοκίνδυνης ανάμεσα στην διέλευση άλλων οχημάτων, των οδηγών που θα καθαρίζουν τα τζάμια ή των πελατών που θα προμηθεύονταν τρόφιμα τους. Αποτελεί μετωπική άμυνα επί του νοήμονα μετώπου όταν διατάσσεται η κατεργασία των κοντινά από την συγκομιδή τους προερχόμενων δεδομένων δίχως την πρόσβασή τους στο νέφος με απλούς αλγορίθμους για την μηχανική εμπειρική προσκόμιση να διοχετεύουν στην κατανομή τους τα στοιχεία ελλείψει του ενδιαφέροντος. Επίσης επιδέχονται εκπαίδευσης για τον εντοπισμό των άλλων ριψοκίνδυνων συμβάντων όπως την τολμηρή οδήγηση, τον εσφαλμένο ανεφοδιασμό των καυσίμων και την ενδεχόμενη διάρρηξη».

«Τα αμφιλεγόμενα καρέ μεταφορτώνονται πάραυτα στο νέφος με το Microsoft Azure ισχυροποιώντας έσχατα πρότυπα της ανάκτησης τεχνητής νοημοσύνης όταν αναγνωρίζοντας τον άνδρα να καπνίζει σημάνουν στιγμιαία τον συναγερμό στον πίνακα ελέγχου ώστε ο υπεύθυνος του πρατηρίου να προβεί προληπτικά σε διακοπή της αντλίας».

«Το πιλοτικό πρόγραμμα που δρα σε δύο βενζινάδικα σε Ταϊλάνδη και Σιγκαπούρη αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο η Shell εναρμονίζει την συσχετισμένη τεχνολογία με την τεχνητή νοημοσύνη, με την πληροφορική του νέφους και το διαδικτυακό κατεστημένο με όλες τις διαστάσεις της ενεργειακής της επιχείρησης. Από το πετρέλαιο και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου μέχρι την αντλία και τους ηλεκτρικούς σταθμούς του ανεφοδιασμού η Shell κατ’ηγείται από μετωπικές τεχνολογίες διαδικαστικά ενισχύοντας την ασφάλεια με την αποτελεσματικότητα ενώ εξοικονομώντας χρήματα αλλά παρέχοντας την και για την επικοινωνία προς τους εργαζόμενους με την ανεύρεση κοινών λύσεων από εντός του διεθνούς φάσματος της εταιρίας» ανέφερε συνεχίζοντας το εναπομένον άρθρο της η Jennifer Langston με το θέμα των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων και δραστηριοτήτων της Royal Dutch Shell.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.