Τα ελληνικά θα διδάσκονται στα Ρωσικά σχολεία ως ξένη γλώσσα μετά τα αγγλικά

Τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα ξεκινούν να διδάσκονται στα σχολεία της Ρωσίας από 1 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με την απόφαση της Υπουργού Παιδείας της Ρωσίας Όλγα Βασίλιεβα την οποία υπέγραψε στις 10 Νοεμβρίου, μαζί και με την έγκριση των σχετικών σχολικών βιβλίων.

Τα ελληνικά θα αποτελούν επιλογή για τους Ρώσους μαθητές, και η διδασκαλία τους θα ξεκινήσει την αρχή του 2017, υλοποιώντας την σχετική πρόταση της έδρας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Κουμπάν στο Κρασνοντάρ (στη νότια Ρωσία) σχετικά με την διδασκαλία των γλωσσών των μειονοτήτων στα Ρωσικά σχολεία. Η νεοελληνική γλώσσα θα διδάσκεται στην Ρωσία στην 5η και την 6η τάξη του δημοτικού και στις 3 τάξεις του γυμνασίου ως επιλογή δεύτερη μετά τα αγγλικά.

Ο Πρύτανης του Περικλής Μήτκας δήλωσε σε τύπου για την παρουσίαση της προσπάθειας ότι τα σχολικά εγχειρίδια είναι έτοιμα υπό του Πανεπιστημίου του Κουμπάν, και ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε το πρόγραμμα του ΑΠΘ «Ιάσων» ως μιας πολύχρονης προσπάθειας «του ΑΠΘ για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας στις Παρευξείνιες χώρες».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.