Ταγκό εναντίον Πάρκινσον

Το μπορεί να συμβάλει στη βελτιστοποίηση της καθημερινότητας των ανθρώπων που πάσχουν από Πάρκινσον καθώς επίσης και να περιορίσει τα της νόσου.

Η θετική επίδραση του οφείλεται στο γεγονός ότι βελτιώνει την ισορροπία και το περπάτημα, όπως επισημαίνει το ινστιτούτο του Μόντρεαλ.

Ειδικότερα, η καθηγήτρια Silvia Rios Romenets και η ομάδα της από το πανεπιστήμιο McGill , είχαν την ιδέα να προτείνουν σε 18 πάσχοντες από Πάρκινσον να συμμετέχουν σε μάθημα αργεντίνικου με χορευτές που ήταν υγιείς. Όπως τόνισα, επέλεξαν το συγκεκριμένο είδος χορού καθώς μέσω συγκεκριμένων και μεθοδικών βημάτων εφιστά την προσοχή και παρακινεί την μνήμη.

Όπως διαπίστωσαν, το ταγκό βελτίωσε την ισορροπία, την κινητικότητα και την ικανοποίηση των ασθενών όσον αφορά τις γνωστικές τους λειτουργίες και την κούραση. Δυστυχώς όμως, δεν παρατηρήθηκε καμία επίδραση στη συνολική βαρύτητα των κινητικών συμπτωμάτων της νόσου.

Ωστόσο, λόγου της περιορισμένης έκτασης της μελέτης χρειάζεται να γίνουν και περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιώσουν τις θετικές (ή μη) επιπτώσεις του ταγκό.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.