Θεοδωράκης: Υπάρχουν άνθρωποι να κυβερνήσουν που δεν είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα

Οι υποψήφιοι του «Ποταμιού»: Με Διαμαντούρο στο Επικρατείας - Σε Χανιά και Θεσσαλονίκη θα είναι υποψήφιος ο Σταύρος Θεοδωράκης - Διαμαντούρος: Αποφάσισα να παραβώ την αρχή μου και να ασχοληθώ με τα πολιτικά της χώρας

0
66

«Το μήνυμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα και δεν είναι άνθρωποι του κομματικού σωλήνα», είπε αναφερόμενος στον Νικηφόρο Διαμαντούρο ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την παρουσίασή του ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού.

«Ο κ. Θεοδωράκης μου δίνει την ευκαιρία να παραβώ την αρχή μου και να ασχοληθώ με τα πολιτικά της χώρας. Παρακολουθώ από την αρχή του το Ποτάμι και θεωρώ ότι είμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή και έχουμε ευθύνη ως άτομα και ως πολίτες. Αποφάσισα να παραβώ την αρχή μου με βάση την ευθύνη που έχουν οι πολίτες απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», τόνισε ο κ. Διαμαντούρος.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

Το Ποτάμι όπως γνωρίζετε αποφάσισε και πρότεινε στον Νικηφόρο Διαμαντούρο να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ήταν μια πρόταση που ήθελα να στείλει ένα μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. Το μήνυμα ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και δεν είναι τα του κομματικού σωλήνα. Όπως και την προηγούμενη φορά επιλέξαμε για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας έναν εκλεκτό άνθρωπο της διοίκησης, τον Παναγιώτη Καρκατσούλη, νομίζω ότι αυτή τη φορά το Ποτάμι στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα και στα υπόλοιπα κόμματα. Θα πρέπει να προωθήσουν, όσο μπορούν, κάποιες από τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας οι οποίες είναι αυτή τη στιγμή στο περιθώριο και δεν παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις που θα έπρεπε να πάρουν. Εμείς θέλουμε οι τύχες της χώρας, οι τύχες αυτής της κοινωνίας, να συνδυαστούν με τη δράση κάποιων ανθρώπων όπως ο Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Οφείλω μία απάντηση σε κάποιους που μας ρωτούν πώς προέκυψε αυτή η υποψηφιότητα. Με τον κ. Διαμαντούρο είχα την τιμή και τη χαρά να συνεργαστώ από την εποχή που ήταν Συνήγορος του Πολίτη. Από τη στιγμή που έδινε μια πολύ μεγάλη μάχη για την κοινωνία και για τα δικαιώματα των απλών ανθρώπων. Από τότε χτίσαμε μια επαφή την οποία διατηρήσαμε όσο καιρό ήταν στην Ευρώπη. Ως Ευρωπαίος διαμεσολαβητής προσπαθούσε, και νομίζω ότι τα κατάφερε, να βάλει τον ρόλο του Ευρωπαίου πολίτη σε πιο ουσιαστικές ράγες, έξω από τις αδυναμίες που πολλές φορές έχει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, Φυσικά μας ενώνει και η πολύ μεγάλη ιστορία της Ευρώπης. Συνεχίσαμε να έχουμε αυτή την επαφή και όλο αυτό το διάστημα να ανταλλάσσουμε απόψεις. Είναι ένας άνθρωπος απ’ αυτούς που συνομιλούσαμε στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαλόγου που έχει το Ποτάμι και τελικά του κάναμε την πρόταση που με χαρά αποδέχθηκε.

Θα συνεχίσουμε σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα να δείχνουμε τους ανθρώπους που μπορούν να δώσουν λύσεις στα αδιέξοδα της χώρας. Τις επόμενες ημέρες θα μάθετε πώς εξελίσσεται και η καμπάνια μας και θα δείτε τους 20 ανθρώπους που έχει το Ποτάμι, μπροστά, στην πρώτη γραμμή. Οι άνθρωποι που μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το «παλιό-παλιό πολιτικό» σύστημα και το «παλιό-νέο» πολιτικό σύστημα.

Από την πλευρά του Νικηφόρος Διαμαντούρος δήλωσε:

Να ξεκινήσω με κάτι το οποίο δεν είναι παραδοσιακό. Όπως γνωρίζετε, εγώ δεν έχω μπει ποτέ στην πολιτική ζωή. Δεν έχω ποτέ δηλώσει ότι επιθυμώ να μπω στην πολιτική ζωή και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Θεοδωράκη που μου δίνει μια ευκαιρία να παραβιάσω την αρχή μου. Όπως σας είπε, τον γνωρίζω πολλά χρόνια. Παρακολουθώ το Ποτάμι και τις προσπάθειες που κάνει για ανανέωση και πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, και το κρίσιμη το χρησιμοποιώ πάρα πολύ συχνά τώρα τελευταία, αλλά εκεί που έχουμε φτάσει, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σοβαρή η κατάσταση στην Ελλάδα και ότι έχουμε όλοι ως άτομα και ως πολίτες ευθύνη να κάνουμε κάτι για να μπορέσουμε να συμβάλουμε. Με αυτό το σκεπτικό όταν ο κ. Θεοδωράκης μου έκανε την πρόταση να συμπεριληφθώ, και τον ευχαριστώ και πάλι, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως επικεφαλής, αποφάσισα να παραβιάσω την αρχή μου και να αποδεχτώ την πρόταση με βάση την αρχή ότι το δημόσιο αξίωμα είναι μια υποχρέωση την οποία έχουν οι πολίτες απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και αυτή την υποχρέωση πρέπει να την αναλαμβάνουν σε ειδικές στιγμές. Πιστεύω ότι ζούμε τέτοιες ειδικές στιγμές και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόσκληση. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που διαδέχομαι τον κ. Καρκατσούλη ως Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, εκτιμώ πάρα πολύ το έργο του και μου δίνει χαρά να ξέρει ότι τον διαδέχομαι. Θα εργαστούμε μαζί στην κοινή πορεία στο θέμα αυτό.

Σταύρος Θεοδωράκης: Άλλωστε, θα μου επιτρέψετε, να σας πω ότι ο στόχος μας είναι να βγάλουμε δυο βουλευτές στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Οπότε θα είστε και εσείς και θα είναι και ο κ. Καρκατσούλης.

Νικηφόρος Διαμαντούρος: Βεβαίως. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γιατί αυτό είναι δεδομένο. Απλώς ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε μέσα από αυτή την διαδικασία να τονίσουμε αυτό το οποίο είπε ο κ. Θεοδωράκης. Θα ήθελα προσωπικά να συμβάλω στη δημιουργία και αυτή τη λύση. Οι λύσεις είναι αυτές θέλουμε να προβάλουμε κι εν πάση περιπτώσει ένας άνθρωπος με το δικό μου το προφίλ που έχει εργαστεί πάρα πολύ είτε ως πανεπιστημιακός, είτε ως συνήγορος του πολίτη της Ελλάδος, είτε της Ευρώπης, εξ ανάγκης έχει μια διαστροφή επαγγελματική. Θέλει να λύνει πράγματα. Αυτό θέλω να κάνω και τον ευχαριστώ πάρα πολύ και το Ποτάμι που μου δίνει την ευκαιρία να το κάνω. Ευχαριστώ πολύ.

Παράλληλα ο επικεφαλής του Ποταμιού ανακοίνωσε οτι εκτός από τα Χανιά θα είναι υποψήφιος και στη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.