Θετικό κλίμα Brexit για την τεχνολογία

Ο γενικός διευθυντής της Computer Inc συνάντησε την Πέμπτη την Βρετανίδα πρωθυπουργό στην πρωθυπουργική της κατοικία στην , για να συζητήσουν για το μέλλον του τεχνολογικού τομέα και να επιβεβαιώσει την προσήλωση της εταιρίας του στην μετά- εποχή, λέγοντας πως «Πιστεύουμε έντονα στο Ηνωμένο Βασίλειο και νομίζουμε ότι θα είστε μια χαρά παρά τις όποιες αντιξοότητες που μπορεί να συναντήσετε».

Η συνάντηση του κ. Κουκ έρχεται μήνες μετά την εξαγγελία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την εταιρία του και τον Ιρλαικό φορολογικό παράδεισο, κατά την οποία η Ε.Ε. απαίτησε την καταβολή της χρηματικής διαφοράς εκ μέρους της εταιρίας στο Ιρλανδικό κράτος, και μια μέρα μετά την επικύρωση του νομοσχεδίου από την Βουλή των Κοινοτήτων που αποχωρίζει με νομοθετική ρύθμιση την Αγγλία από την Ε.Ε.

Ο κ. Κουκ επιβεβαίωσε επίσης πληροφορίες για την μεταφορά 1.600 ζομένων της Apple στο Νότιο Λονδίνο κατά την επέκταση και μεταφορά των εγκαταστάσεών της στον πρώην ηλεκτρικό σταθμό του Μπάτερσι, ενώ συναντκε με τον Λονδρέζο Δήμαρχο Σαντίκ Καν προς ανεύρεση τεχνολογικών λύσεων και διαδρομών απασχόλησης εργατικού δυναμικού και μετέβη στην Σκωτία όπου επικηρύχτηκε επίτιμος διδάκτορας θετικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Γλασκόβης.

Η Apple όμως δεν είναι η μόνη εταιρία τεχνολογίας που επωφελείται του κλίματος του Brexit, η Google και η Facebook έχουν επίσης σχέδια να επεκταθούν στην Αγγλία, μια που το Facebook προσλαμβάνει προσωπικό επιπλέον 500 ατόμων και η Google UK ανοικοδομεί αρχηγείο στο κεντρικό Λονδίνο όπισθεν του σιδηροδρομικού σταθμού Κινγκς Κρος με την προοπτική 7.000 εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.