Πλήρη νομιμοποίηση ιατρικής κάνναβης ανήγγειλε στην Αγγλία ο υπουργός των εσωτερικών

Νόμιμη θα είναι πολύ προσεχώς η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Αγγλία χωρίς τα περαιτέρω κωλύματα μετά από το φετινό φθινόπωρο με βάση τις οδηγίες τις οποίες έδωσε και την απόφαση που έλαβε ο Υπουργός Εσωτερικών της Αγγλίας τ ο οποίος παραδέχτηκε ότι η παρούσα κατάσταση σχετικά με την εξέλιξη σε περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι την έχουν ανάγκη δεν είναι ικανοποιητική.

Ο κ. Τζαβίντ ως ο υπουργός των εσωτερικών εξουσιοδότησε την φαρμακευτική αγωγή και στις δύο κατεξοχήν περιπτώσεις με την μορφή του ελαίου της κάνναβης ενός εξάχρονου και ενός άλλου δωδεκάχρονου ασθενούς για την θεραπεία των επιληπτικών τους νόσων από τις οποίες πάσχουν μετά από την τελωνειακή κράτηση την οποία υπέστη ο ίδιος δωδεκάχρονος μετά από την θεραπεία του στον Καναδά όπου η κάνναβη είναι νόμιμη και στην ψυχαγωγική της μορφή η οποία κατασχέθηκε από τις αρχές με την επάνοδό του στην ίδια χώρα με αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασής του.

Ο κ. Τζαβίντ δήλωσε ότι «Οι πρόσφατες περιπτώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και άρρωστα παιδιά μου το έκαναν ξεκάθαρο ότι η τοποθέτησή μας επάνω στα σχετιζόμενα με την κάνναβη φαρμακευτικά προϊόντα δεν υπήρξε ικανοποιητική. Αυτός είναι λόγος για τον οποίο συστάθηκε η συμβουλευτική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αναδρομικά για την χορήγηση της άδειας για τις εξέχουσες περιστάσεις. Επακολουθώντας συστάσεις τις οποίες έγιναν από δύο ομάδες των αμερόληπτων συμβούλων έλαβα απόφαση για τον επαναπροσδιορισμό των φαρμακευτικών προϊόντων προερχόμενων από της κάνναβης ότι θα διατίθενται με συνταγή».

Ο επικεφαλής της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ιαματική κάνναβη δήλωσε «Μαρτυρώ τις οικογένειες και όλους τους κινητοποιημένους πολίτες οι οποίοι αγωνίστηκαν σκληρά για την επίτευξη αυτής της δραματικής αλλαγής. Η ανακοίνωση αυτή φέρνει ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους. Ωστόσο υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό μερίδιο εργασίας το οποίο απομένει για τον ακριβή καθορισμό των επιτρεπόμενων προϊόντων και για της διαχείρισής τους. Υπάρχει ευρύ φάσμα των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης τα οποία διατίθενται επί του παρόντος σε άλλες χώρες με ένα συνεπές και υψηλό επίπεδο παραγωγής και με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και τα οποία θα πρέπει να διατεθούν και για τους Άγγλους ασθενείς. Οποιαδήποτε κίνηση για τον περιορισμό στην Αγγλία της φαρμακευτικής κάνναβης έχοντας στενό εύρος στα προερχόμενα προϊόντα με ολοκληρωμένες δοκιμές και μελέτες και με τον φραγμό τους στην ποικιλία στην οποία διατίθενται στο εξωτερικό θα οδηγούσε από χαμένη ευκαιρία στην απογοήτευση».

Έρευνα του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού αποκάλυψε ότι το 82% των Άγγλων συμφωνούν με την νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης παρουσιάζοντας μια αύξηση κατά το 10% στο ίδιο ποσοστό επί της χρονιάς του 2016 ενώ το 41% των Άγγλων συμφωνούν με την νομιμοποίηση της κάνναβης για την αναψυχή με την αύξηση κατά το 4% για το ίδιο ποσοστό επί της χρονιάς του 2016 και με το 40% από αυτούς να είναι αντίθετοι.

Προηγούμενο άρθροΠνίγηκαν τα Β. Προάστια – Εικόνες καταστροφής στο Μαρούσι
Επόμενο άρθροΜητροπολίτης Νέας Ιωνίας για Αμβρόσιο: “Δεν υπάρχει μίσος και Θεός βίας στην ορθόδοξη εκκλησία”
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα 2016-2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.