Την πλήρη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης ανήγγειλε στην Αγγλία ο υπουργός των εσωτερικών

0
104

Νόμιμη θα είναι πολύ προσεχώς η συνταγογράφηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Αγγλία χωρίς τα περαιτέρω κωλύματα μετά από το φετινό φθινόπωρο με βάση τις οδηγίες τις οποίες έδωσε και την απόφαση που έλαβε ο Υπουργός Εσωτερικών της Αγγλίας Σαχίντ Τζαβίντ ο οποίος παραδέχτηκε ότι η παρούσα κατάσταση σχετικά με την εξέλιξη σε περιπτώσεις ασθενών οι οποίοι την έχουν ανάγκη δεν είναι ικανοποιητική.

Ο κ. Τζαβίντ ως ο υπουργός των εσωτερικών εξουσιοδότησε την φαρμακευτική αγωγή και στις δύο κατεξοχήν περιπτώσεις με την μορφή του ελαίου της κάνναβης ενός εξάχρονου και ενός άλλου δωδεκάχρονου ασθενούς για την θεραπεία των επιληπτικών τους νόσων από τις οποίες πάσχουν μετά από την τελωνειακή κράτηση την οποία υπέστη ο ίδιος δωδεκάχρονος μετά από την θεραπεία του στον Καναδά όπου η είναι νόμιμη και στην ψυχαγωγική της μορφή η οποία κατασχέθηκε από τις αρχές με την επάνοδό του στην ίδια χώρα με αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασής του.

Ο κ. Τζαβίντ δήλωσε ότι «Οι πρόσφατες περιπτώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και άρρωστα μου το έκαναν ξεκάθαρο ότι η τοποθέτησή μας επάνω στα σχετιζόμενα με την κάνναβη φαρμακευτικά προϊόντα δεν υπήρξε ικανοποιητική. Αυτός είναι λόγος για τον οποίο συστάθηκε η συμβουλευτική επιτροπή των εμπειρογνωμόνων αναδρομικά για την χορήγηση της άδειας για τις εξέχουσες περιστάσεις. Επακολουθώντας συστάσεις τις οποίες έγιναν από δύο ομάδες των αμερόληπτων συμβούλων έλαβα απόφαση για τον επαναπροσδιορισμό των φαρμακευτικών προϊόντων προερχόμενων από της κάνναβης ότι θα διατίθενται με συνταγή».

Ο επικεφαλής της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ιαματική κάνναβη δήλωσε «Μαρτυρώ τις οικογένειες και όλους τους κινητοποιημένους πολίτες οι οποίοι αγωνίστηκαν σκληρά για την επίτευξη αυτής της δραματικής αλλαγής. Η ανακοίνωση αυτή φέρνει ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους. Ωστόσο υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό μερίδιο εργασίας το οποίο απομένει για τον ακριβή καθορισμό των επιτρεπόμενων προϊόντων και για της διαχείρισής τους. Υπάρχει ευρύ φάσμα των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης τα οποία διατίθενται επί του παρόντος σε άλλες χώρες με ένα συνεπές και υψηλό επίπεδο παραγωγής και με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια και τα οποία θα πρέπει να διατεθούν και για τους Άγγλους ασθενείς. Οποιαδήποτε κίνηση για τον περιορισμό στην Αγγλία της φαρμακευτικής κάνναβης έχοντας στενό εύρος στα προερχόμενα προϊόντα με ολοκληρωμένες δοκιμές και μελέτες και με τον φραγμό τους στην ποικιλία στην οποία διατίθενται στο εξωτερικό θα οδηγούσε από χαμένη ευκαιρία στην απογοήτευση».

Έρευνα του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού σταθμού αποκάλυψε ότι το 82% των Άγγλων συμφωνούν με την νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης παρουσιάζοντας μια αύξηση κατά το 10% στο ίδιο ποσοστό επί της χρονιάς του 2016 ενώ το 41% των Άγγλων συμφωνούν με την νομιμοποίηση της κάνναβης για την αναψυχή με την αύξηση κατά το 4% για το ίδιο ποσοστό επί της χρονιάς του 2016 και με το 40% από αυτούς να είναι αντίθετοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.