Το Δημοτικό Συμβούλιο της 02/10

0
70

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου στις 02/10. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ημέρα απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και, μετά από απαίτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Α. Βασιλόπουλου, συζητήθηκαν μόνο θέματα απαραίτητα για την λειτουργία του Δήμου. Συγκεκριμένα από την ημερίσια διάταξη συζητήθηκαν μόνο τα θέματα που αφορούσαν την σύσταση των σχολικών επιτροπών. Η παράταξη του Α. Βασιλόπουλου απείχε από την διαδικασία, αφού ο επικεφαλής της έκανε λόγο για αντιδημοκρατικές πρακτικές (βάσει του κανονισμού από το σύνολο των θέσεων της 15μελούς επιτροπής η αντιπολίτευση δικαιούται να ορίσει 2 από τα 15 μέλη). 
Η παράταξη του κ. Τομπούλογλου πρότεινε να οριστούν ως μέλη επιπλέον διευθυντές σχολείων, κάτι το οποίο όμως δεν ήταν νομικά εφικτό. Ως εκ τούτου η παράταξη του κ. Τομπούλογλου υπερψήφισε μόνο τα μέλη της επιτροπής που συμμετέχουν λόγο θεσμικής ιδιότητας (διευθυντές σχολείων, εκπρόσωπο ένωσης γονέων και εκπρόσωπο των μαθητικών κοινοτήτων).

Όλα τα υπόλοιπα θέματα της ημερίσιας διάταξης αναβλήθηκαν για επόμενη συνεδρίαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.