Το κάπνισμα εξισώνεται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για τις καρδιοαγγειακές παθήσεις

Το άτμισμα και η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων αποφεύγοντας τον καρκίνο του πνεύμονα εξισώνονται ωστόσο με το κάπνισμα όσον αφορά τα καρδιοαναπνευστικά προβλήματα όπως καρδιακές παθήσεις, άσθμα, πνευμονία και Χ.Α.Π. απέδειξε ως το αναμενόμενο και πιο προφανές αποτέλεσμα μελέτη από την Βοστώνη των Η.Π.Α.

Έτσι καθώς η αποστροφή από το κάπνισμα προς τις εναλλακτικές σε αυτό λύσεις πετυχαίνει την πνευμονική καθαριότητα και την αντιμολυσματική υγεία των πνευμόνων ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων οι περισσότερες από τις οποίες αποτελούν σοβαρά προβλήματα παραμένει σταθερός και ίδιος όσο και με το κάπνισμα.

Ο Andrew Stokes από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης απέδειξε το παραπάνω αποτέλεσμα γράφοντας την μελέτη που έλαβε ώθηση από το Κέντρο Κανονιστικών Επιστημών στο κάπνισμα προσθέτοντας ότι «Το γεγονός ότι η διπλή χρήση – χρησιμοποιώντας τόσο παραδοσιακά, εύφλεκτα τσιγάρα όσο και ηλεκτρονικά τσιγάρα – είχε παρόμοιο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου μόνο με το κάπνισμα τσιγάρων είναι ένα σημαντικό εύρημα καθώς πολλοί Αμερικανοί καταναλώνουν ηλεκτρονικά τσιγάρα σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κάπνισμα για αυτό που αντιλαμβάνονται μικρότερο κίνδυνο. Είναι σύνηθες οι άνθρωποι να προσπαθούν να αλλάξουν από τα παραδοσιακά τσιγάρα στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και να παγιδεύονται σε αδιέξοδο χρησιμοποιώντας και τα δύο προϊόντα. Πολλοί καπνιστές που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικά τσιγάρα για την παραδοσιακή διακοπή του καπνίσματος συνεχίζουν να χρησιμοποιούν και τα δύο προϊόντα, γίνονται διπλοί χρήστες, όπου δεν παρατηρήθηκε μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Ανησυχούμε ότι οποιαδήποτε σύσταση χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου για τη διακοπή του καπνίσματος μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη διπλή χρήση, καθώς και σε έναρξη του ηλεκτρονικού τσιγάρου μεταξύ των νεαρών ενηλίκων και εκείνων που δεν έχουν καπνίσει ποτέ τσιγάρα.».

Η έρευνα συμπεριέλαβε δείγμα 24.027 ασθενών ως καπνιστών και ατμιστών ή και τα δύο από το 2013 μέχρι το 2019 από τους οποίους σημειώθηκαν σχεδόν 1.500 αυταπάγγελτα καρδιοαγγειακά επεισόδια.

Προηγούμενο άρθροΔράση εθελοντικής δεντροφύτευσης – Ας φυτέψουμε παρέα!
Επόμενο άρθρο2022: Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού – εκδηλώσεις Μαΐου Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα 2016-2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.