fbpx
28.3 C
Nea Chalkidona
Κυριακή, 21/07/2024

  Το κάπνισμα και το ανθρώπινο δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση

  Είναι αυτόφωρα αποδεδειγμένο ότι οι περιττοί περιορισμοί καπνίσματος παραβιάζουν το ανθρώπινο δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης και παρακάμπτουν το άσυλο της ιδιωτικής κατοικίας προκειμένου να θεσπιστούν από νομοθεσία και διατάγματα. Αντ’ αυτού, η υπαγόρευση στο άτομο για το πού να πάει και τι να κάνει εκεί που θα υποχρεωθεί να πάει αποτελεί εκείνο που είναι παράνομο. Η απαγόρευση του καπνίσματος εντός των κτιρίων κάθε πόλης την οποία αποτέλεσαν έτσι ώστε να επιβάλεται η υποχρεωτική μετακίνηση για τον ίδιο λόγο εκτός αυτών αντιβαίνει στο Σύνταγμα και στο δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας και παραβιάζει το ανθρώπινο δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση.

  Το να δίνεις εντολή σε κάποιον να πάει κάπου από θέση ισχύος ανταλλαγής είναι κατάφωρα παράνομο και θα πρέπει να τιμωρηθεί για όσους ευθύνονται, είτε αποτέλεσαν τον υπουργό υγείας κάθε κράτους που διώχνει τους ανθρώπους εξαναγκαστικά από όπου προσφεύγουν για να καπνίσουν και να επιστρέψουν εθελοντικά όπως περιμένει και νομίζει ότι θα συμβεί.

  Το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και ελεύθερης διαλογής δεν επιτρέπεται να καταπατηθεί με αυτόν τον τρόπο ούτε το άσυλο της ιδιωτικής κατοικίας να γίνει το άσυλο των νομοθετών για να γράψουν στο νόμο που διασφαλίζει την πρωταρχική μας επιβίωση τι προβλέψιμο να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή ως προς το πώς να το κάνουμε και πώς όχι. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί τον φόβο της τιμωρίας και την ανταλλαγή του και υπαγορεύει τις ενέργειες των ανθρώπων αντί για να τις αποτρέπει.

  Οι ακτιβιστές κατά του καπνίσματος που έπεισαν το κράτος κάθε χώρας στην σειρά να ενεργήσει εναντίον των ανθρώπων που υπηρετεί θα υποστηρίξουν ότι αυτοί οι άνθρωποι αν καπνίζουν μπορεί να ζήσουν λιγότερο από όσο θα ζούσαν. Όμως, όπως το θέτει το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι καλύτερο να ζεις μια ώρα ελεύθερη ζωή παρά να σαπίζεις στην αιχμαλωσία για σαράντα χρόνια ή και έναν ολόκληρο αιώνα.

  Κώστας Κητής
  Κώστας Κητήςhttps://lesxidrachmon.wordpress.com/
  Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα