Το βουλευτικό άσυλο του αξιώματός του επικαλείται ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς προσκομίζει αποδεικτικά εκλογικής νοθείας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

53

Δικηγόρος: Καλό απόγευμα. Θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια εκ μέρους του προέδρου Τραμπ. Πρώτα απ ‘όλα, αυτή ήταν μια βαρυσήμαντη ημέρα. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους μας που ένας εν ενεργεία πρόεδρος αποφασίζει να ασκήσει δίωξη στον κύριο αντίπαλό του, ο οποίος προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις στη χώρα. Τα ζητήματα με τα οποία κλήθηκε να ασχοληθεί σήμερα το δικαστήριο ήταν βαρυσήμαντα. Εάν ένας πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα μπορούσε ή όχι να διωχθεί για την εκτέλεση των ευθυνών του, κάνοντας τη δουλειά του ως πρόεδρος.

Δεν μπορούμε να έχουμε μια χώρα όπου κάθε τέσσερα χρόνια υπάρχει ένας κύκλος πολιτικών αντεγκλήσεων, όπου μια κυβέρνηση επιτίθεται σε μια προηγούμενη κυβέρνηση, όταν, στην πραγματικότητα, αυτός ο υποψήφιος προηγείται στις δημοσκοπήσεις και θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Όπως κατέστησε σαφές η νομική μας ομάδα, όπως κατέστησε σαφές η δευτεροβάθμια ομάδα μας, αυτό θα ήταν καταστροφή για τη χώρα μας. Αυτό θα αποτελούσε άμεση επίθεση κατά της δημοκρατίας, και αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Αυτό που ήταν πολύ σημαντικό σήμερα, και είμαι βέβαιος ότι όλοι το πιάσατε, είναι ότι ο ειδικός ανακριτής παραδέχτηκε ότι αν ήταν ο πρόεδρος Ομπάμα που διώκεται για επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τότε θα έπρεπε να εξετάσουν την ασυλία. Αλλά όταν δεν είναι, όταν είναι ο πρόεδρος Τραμπ, τότε παίρνουν τη θέση ότι δεν υπάρχει ασυλία για προεδρικές πράξεις που απαιτούνταν όταν ένας πρόεδρος εκτελεί τις εργασιακές του ευθύνες.

Αν υιοθετήσουμε αυτό που θέλει ο ειδικός ανακριτής, αν υιοθετήσουμε αυτό που θέλει ο πρόεδρος Μπάιντεν, τότε ανοίγουμε το κουτί της πανδώρας στη μία πολιτική δίωξη μετά την άλλη. Στην πραγματικότητα, ο Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να διωχθεί επειδή προσπάθησε να σταματήσει αυτόν τον άνθρωπο από το να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν χρειαζόμαστε πολιτικές διώξεις. Χρειαζόμαστε πολιτική διαδικασία. Θα ήθελα να συστήσω τον πρόεδρο Τραμπ.

https://www.youtube.com/watch?v=aGq-NbnSP3E

Ντόναλντ Τραμπ: Λοιπόν, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Και είχαμε μια πολύ σημαντική μέρα όσον αφορά το τι έμαθαν και τι παραδέχτηκαν. Παραδέχτηκαν δύο σημαντικά σημεία που ήταν σωστά που το έκαναν. Δεν νομίζω ότι είχαν πολλές επιλογές, αλλά ήταν πολύ μεγάλα, πολύ ισχυρά σημεία. Και νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλά. Νομίζω ότι είναι πολύ άδικο όταν ένας αντίπαλος, ένας πολιτικός αντίπαλος διώκεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντεν. Έτσι, χάνουν σε κάθε δημοσκόπηση. Χάνουν σχεδόν σε κάθε δημογραφικό αριθμό που βγήκε σήμερα που είναι πραγματικά πολύ συγκλονιστικό αν τυχαίνει να είσαι ο Τζο Μπάιντεν. Και νομίζω ότι αισθάνονται ότι αυτός είναι ο τρόπος που θα προσπαθήσουν να κερδίσουν, και δεν είναι αυτός ο τρόπος που πηγαίνει. Αυτό θα είναι bedlam στη χώρα. Είναι πολύ κακό. Είναι ένα πολύ κακό προηγούμενο. Όπως είπαμε, είναι το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας. Και αυτό είναι ένα πολύ λυπηρό πράγμα που συνέβη με όλη αυτή την κατάσταση.

Όταν μιλούν για απειλή για τη δημοκρατία, αυτή είναι η πραγματική απειλή για τη δημοκρατία. Και πιστεύω ότι ως πρόεδρος πρέπει να έχεις ασυλία. Πολύ απλό. Και αν δεν το κάνετε, για παράδειγμα, αν αυτή η υπόθεση χάθηκε για την ασυλία, και δεν έκανα τίποτα λάθος, απολύτως τίποτα λάθος, εργάζομαι για τη χώρα και δούλεψα πολύ σκληρά για την εκλογική νοθεία, επειδή πρέπει να έχουμε ελεύθερες εκλογές. Πρέπει να έχουμε ισχυρά σύνορα. Πρέπει να έχουμε ελεύθερες εκλογές. Αυτά τα δύο πράγματα σχεδόν πάνω απ ‘όλα. Και βρήκαμε τεράστια εκλογική νοθεία. Έχουμε έναν κατάλογο με αυτό. Έχουμε κάποια ευρήματα, αν το θέλετε. Στον Τύπο δεν αρέσει να το αναφέρει, αλλά βρήκαμε τεράστια εκλογική νοθεία, καθοριστική εκλογική νοθεία. Αλλά δουλέψαμε πάνω σε αυτό. Αυτό έκανα. Και μιλούσαν για μετά, καλά, τίποτα δεν έχει να κάνει με μετά την αναχώρησή μου. Ήταν κατά τη διάρκεια του χρόνου, και σε αυτό ήταν που πραγματικά επικεντρώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της έφεσης. Και το παραδέχονται και όλοι το παραδέχονται. Και αν είναι κατά τη διάρκεια του χρόνου, έχετε απόλυτη ασυλία. Έτσι, θα δούμε πώς λειτουργούν όλα. Έχουμε ένα μεγάλο επιχείρημα. Έχουμε μια διαφωνία με, παραδέχτηκαν δύο σημαντικά σημεία σήμερα. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι είναι μάλλον μια παραχώρηση να πρέπει να ρωτήσετε τους δικηγόρους, Todd, αν θέλετε να μιλήσετε γι ‘αυτό. Αλλά παραδέχτηκαν δύο σημεία που νομίζω ότι ήταν, υπό κανονικές συνθήκες, αν δεν ήμουν εγώ, αυτό θα ήταν το τέλος αυτής της υπόθεσης.

Αλλά μερικές φορές με κοιτάζουν διαφορετικά από ό, τι βλέπουν τους άλλους, και αυτό είναι πολύ κακό για τη χώρα μας. Είχατε ένα πολύ μεγάλο γεγονός χθες, όπως είδατε στη Γεωργία, όπου ο εισαγγελέας είναι εντελώς συμβιβασμένος. Η υπόθεση πρέπει να εγκαταλειφθεί. Κυνήγησαν, υποθέτω, ή ανθρώπους. Ήθελαν να κυνηγήσουν πολλούς άλλους ανθρώπους. Θέλουν να κυνηγήσουν τους γερουσιαστές. Ήταν έξω από το μυαλό της. Τώρα αποδεικνύεται ότι αυτή η υπόθεση είναι εντελώς συμβιβασμένη. Στην πραγματικότητα, λένε ότι έχει πολύ μεγαλύτερη ποινική ευθύνη από οποιονδήποτε από τους ανθρώπους που κοιτάζει. Έτσι, νομίζω ότι όταν κοιτάζετε τι συνέβη, όπου πληρώνουν έναν δικηγόρο χωρίς απολύτως καμία εμπειρία, 700.000 δολάρια, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο εραστής της ή ο φίλος της, και στη συνέχεια πηγαίνουν ταξίδια και διακοπές μαζί, πολύ ακριβές διακοπές μαζί. Και ο λόγος που τον πλήρωσαν τόσο πολύ, επειδή με κυνηγούσε, επειδή με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αντέξουν οικονομικά να τον πληρώσουν πολύ περισσότερο, πιθανότατα περνάει μια συγκεκριμένη δοκιμασία. Και αυτό είναι ένα πολύ λυπηρό πράγμα που συνέβη στη Γεωργία. Και φαντάζομαι ότι αυτή η υπόθεση θα εγκαταλειφθεί.

Κάθε νομικός αναλυτής με τον οποίο έχω μιλήσει, κάθε νομικός αναλυτής που έχω διαβάσει έχουν πει ότι η υπόθεση είναι τόσο συμβιβασμένη τώρα, που πρέπει να εγκαταλειφθεί. Πολύ καλοί άνθρωποι πληγώθηκαν πολύ άσχημα από αυτή την υπόθεση. Είναι κρίμα. Πολύ καλοί άνθρωποι. Οι άνθρωποι δεν έκαναν τίποτα κακό. Δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό από αυτό που κάνουν οι Δημοκρατικοί εδώ και χρόνια και χρόνια, είτε πρόκειται για ψηφοδέλτια είτε για οτιδήποτε άλλο μιλάτε. Αλλά ήταν πολύ πληγωμένοι. Και αποδεικνύεται ότι επωφελήθηκε τρομερά σε αυτή την περίπτωση. Είναι παράνομο. Αυτό που έκανε είναι παράνομο. Έτσι, θα αφήσουμε το κράτος να το χειριστεί αυτό. Αλλά τι θλιβερή κατάσταση είναι.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη δικαιοσύνη. Έχουμε καλυφθεί πολύ δίκαια. Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι δικαιούμαστε ως πρόεδρος ασυλία. Αν δεν είχες ασυλία για παράδειγμα, ο Τζο Μπάιντεν με τον εισαγγελέα, δεν πρόκειται να σου δώσουμε ένα δισεκατομμύριο δολάρια, εκτός αν ξεφορτωθείς τον εισαγγελέα που κυνηγάει την εταιρεία ή τον γιο του ή όποιον άλλο κυνηγούν. Αλλά ήθελε να φύγει αυτός ο εισαγγελέας και το λέει σε κασέτα. Ή θα μπορούσατε να πείτε τη φρικτή δουλειά που έχει κάνει στα σύνορα όπου καταστρέφεται η χώρα μας ή τη φρικτή κατάσταση που έλαβε χώρα, η χειρότερη στιγμή νομίζω, στην ιστορία της χώρας μας ήταν το Αφγανιστάν. Ο τρόπος που αποσυρθήκαμε, όχι ότι αποσυρθήκαμε, αλλά ο τρόπος που αποσυρθήκαμε, με ντροπή, παραδοθήκαμε. Άνθρωποι σκοτώθηκαν, 13 σπουδαίοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, πολλοί απίστευτα, φρικτά τραυματίστηκαν, τραυματίστηκαν, πληγώθηκαν. Και εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν και από τις δύο πλευρές. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Θα μπορούσε να διωχθεί γι’ αυτό. Έτσι, δεν μπορείς να έχεις έναν πρόεδρο χωρίς ασυλία. Πρέπει να έχεις, ως πρόεδρος, να είσαι σε θέση να κάνεις τη δουλειά σου. Αλλά αν αυτό δεν λειτούργησε, αν δεν μου δόθηκε ασυλία, τότε άλλοι πρόεδροι, όταν μιλήσαμε σήμερα, ο πρόεδρος Ομπάμα με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία ήταν πολύ άσχημα, ήταν λάθη, τρομερά λάθη. Πραγματικά δεν μπορείς να βάλεις έναν πρόεδρο σε αυτή τη θέση. Έτσι, νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι το καταλαβαίνουν και αισθανόμαστε πολύ σίγουροι ότι τελικά, ελπίζουμε σε αυτό το επίπεδο, αλλά τελικά κερδίσουμε, ένας πρόεδρος πρέπει να έχει ασυλία.

Και το άλλο πράγμα είναι ότι δεν έκανα τίποτα λάθος. Δεν κάναμε τίποτα λάθος. Η έρευνα των εκλογών και απλά, αν κοιτάξετε, δεν χρησιμοποίησαν πολιτειακά νομοθετικά σώματα. Πήγαν στο FBI. Και κοιτάζετε το FBI και το Twitter, τα αρχεία Twitter με το FBI, όλα τα φρικτά πράγματα, το δικαστήριο FISA, τα υπογεγραμμένα έγγραφα, τα ψέματα στο Κογκρέσο και το γέμισμα των καλπών, όλα σε κασέτα. Γέμισμα των καλπών όλα σε κασέτα, κυβερνητική ταινία. Και οι περισσότερες από τις πληροφορίες, όπως γνωρίζετε, θα σας δώσουν μερικά από τα ευρήματα που μόλις βγήκαν. Αλλά όλες αυτές οι πληροφορίες, όπως γνωρίζετε, ελήφθησαν κυρίως από κυβερνητικές πηγές, κυβερνητικές ταινίες, κυβερνητικά αρχεία και κυβερνητικές στατιστικές. Έτσι, είναι πολύ λυπηρό όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν θα είχατε πληθωρισμό, αλλά πολύ πιο σημαντικό, δεν θα είχατε την κατάσταση στην Ουκρανία με τη Ρωσία. Δεν θα είχατε την επίθεση στο Ισραήλ. Θα είχατε μια πολύ διαφορετική οικονομία αυτή τη στιγμή. Θα είχατε μια μεγάλη οικονομία. Και θα μας σέβονταν σε όλο τον κόσμο, όπως ήμασταν μόλις πριν από τρία χρόνια.

Έτσι, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους πάρα πολύ. Και πιστεύουμε ότι είχαμε μια πολύ καλή μέρα σήμερα. Η παραχώρηση αυτών των δύο σημαντικών σημείων ήταν αρκετά εκπληκτική. Και ειλικρινά, είμαι πολύ χαρούμενος που το έκαναν. Νομίζω ότι έκαναν το σωστό. Σε ευχαριστώ πολύ.

Προηγούμενο άρθροΟ υπουργός εθνικής άμυνας των ΗΠΑ Λόυντ Ώστιν θεραπεύεται από καρκίνο του προστάτη
Επόμενο άρθροO Βασίλης Κορομάντζος νέος Γ. Γραμματέας του Δήμου Ν.Φ. – Ν.Χ.
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.