Τον Βρετανικό Χάλυβα εξαγοράζει Τουρκικό μετοχικό κεφάλαιο απόστρατων συνταξιοδοτήσεων

0
77

Διάσωση εθνικής επιχείρησης χαλυβουργίας επήλθε από χαρμόσυνη με την Βόρειο-Ανατολική επαρχία της Αγγλίας του Μίντελσμπορο από την τουρκική μεγαλομέτοχο της κεφαλαιαγοράς απόστρατου συνταξιοδότησης κατέχοντας το ήμισυ από την μεγαλύτερη Τούρκικη χαλυβουργία και συνταξιοδοτώντας τους απόστρατους των ενόπλων δυνάμεων από συμμετοχή με το μετοχικό κεφάλαιο συνταξιοδότησης .

Η απασχολεί άμεσα 5.000 εργαζόμενους από εργάτες και 20.000 περισσότερους απασχολούμενους έμμεσα από το δίκτυο διανομής 2,5 εκατομμυρίων τόνων χάλυβα ετήσια. Η χρήση παρέχεται από την εφαρμογή στους σιδηροδρόμους και τις οικοδομικές .

Η εθνική χαλυβουργία των Άγγλων εισήλθε σε κρίση μετά το 2015 κλείνοντας μονάδες χάνοντας τους εργάτες τους και τον Μάιο του 2019 γονάτισε οικονομικά χρεωμένη με την επιβάρυνση του περιβαλλοντολογικού κοστολογίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους των 120 εκατομμυρίων λιρών στερλινών τις οποίες ζήτησε να εξοφλήσει τον προϋπολογισμό. Η χρέωση αφορούσε το μονοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η χαλυβουργία είχε ήδη αγοραστεί από την εταιρεία ζητώντας περαιτέρω 30 εκατομμύρια λίρες από το κράτος το οποίο με την σειρά τους αρνήθηκε την αντιπαροχή οδηγώντας την επιχείρηση τον Μάιο σε οικονομική κατάρρευση ισοτιμιών.

Το κρατικό γραφείο ισολογισμών ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με την Τούρκικη Ataer παρέχοντας την δίμηνη περίοδο εξομάλυνσης και επαναφοράς κατά την διάρκεια της οποίας οι πελάτες εθνικής χαλυβουργίας εξυπηρετούνται τακτικά σύμφωνα με τους εκπροσώπους φτάνοντας με την αγορά της εντός του τρέχοντος έτους μέχρι το τέλος του. Ελάχιστες ήταν κριτικές τις οποίες υποστήριξαν ότι η ανάδοχος ήταν προσκείμενη κρατικά και όχι υπόλογη αντικειμενικά.

Η επιβίωση με την λύση διάσωσης καλωσορίστηκε από το σύνολο του Αγγλικού δημοσίου και εργατών και των συνδικάτων τους με την ευρύτερη περιοχή και την οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.