Τον Βρετανικό Χάλυβα εξαγοράζει Τουρκικό μετοχικό κεφάλαιο απόστρατων συνταξιοδοτήσεων

Διάσωση εθνικής επιχείρησης χαλυβουργίας επήλθε από χαρμόσυνη στην Βόρειο-Ανατολική επαρχία της Αγγλίας του Μίντελσμπορο από την τουρκική μεγαλομέτοχο της κεφαλαιαγοράς απόστρατου συνταξιοδότησης κατέχοντας το ήμισυ από την μεγαλύτερη Τούρκικη χαλυβουργία Erdemir και συνταξιοδοτώντας τους απόστρατους των ενόπλων δυνάμεων από συμμετοχή με το μετοχικό κεφάλαιο συνταξιοδότησης Oyak.

Η British Steel απασχολεί άμεσα 5.000 εργαζομένους ως τους εργάτες και 20.000 περισσότερους απασχολούμενους έμμεσα στο δίκτυο διανομής 2,5 εκατομμυρίων τόνων χάλυβα ετήσια. Η χρήση παρέχεται από εφαρμογή στους σιδηροδρόμους και οικοδομικές κατασκευές.

Η εθνική χαλυβουργία των Άγγλων εισήλθε σε κρίση μετά το 2015 κλείνοντας μονάδες και χάνοντας τους εργάτες τους και τον Μάιο του 2019 γονάτισε οικονομικά χρεωμένη με την επιβάρυνση του περιβαλλοντολογικού κοστολογίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 120 εκατομμυρίων στερλινών τις οποίες ζήτησε να εξοφλήσει από προϋπολογισμό. Η χρέωση αφορούσε το μονοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η χαλυβουργία είχε ήδη αγοραστεί από την εταιρεία Greybull Capital ζητώντας περαιτέρω 30 εκατομμύρια λίρες από το κράτος το οποίο με την σειρά αρνήθηκε την αντιπαροχή τους οδηγώντας την επιχείρηση τον Μάιο σε οικονομική κατάρρευση ισοτιμιών.

Το κρατικό ισολογισμών ολοκλήρωσε τις με την Τουρκική Ataer παρέχοντας δίμηνη περίοδο εξομάλυνσης και επαναφοράς κατά την διάρκεια της οποίας οι πελάτες εθνικής χαλυβουργίας εξυπηρετούνται τακτικά σύμφωνα με τους εκπροσώπους φτάνοντας στην αγορά της εντός του τρέχοντος έτους μέχρι το τέλος του. Ελάχιστες υπήρξαν κριτικές οι οποίες υποστήριζαν ότι η ανάδοχος είναι κρατικά προσκείμενη και όχι αντικειμενικά υπόλογη. Η επιβίωση με την λύση διάσωσης καλωσορίστηκε από το σύνολο του Αγγλικού δημοσίου και των εργατών και συνδικάτων τους και την ευρύτερη περιοχή και την οικονομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.