Βραβείο στον Δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας βραβεύτηκε στο Συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», στην Λάρισα στις 15-16/02/2019, με θέμα: «Βιώσιμη αστική κινητικότητα στις ελληνικές πόλεις»

Την πρόταση με τίτλο «Μια βόλτα που ενώνει τις γειτονιές της πόλης – Εστιασμένη κινητικότητα στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα» για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου, παρουσίασε μέσω skype ο Δήμαρχος και υποστήριξε ο επιστημονικός υπεύθυνος Κοσμάς Αναγνωστόπουλος. Το βραβείο αφορά την κατηγορία: «Καινοτομίες σε θέματα διαδικασιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Τα κριτήρια με τα οποία αξιολογήθηκε η πρόταση αφορούσαν :

  • Την ευκολία στην υλοποίηση αφού η πρόταση αποφεύγει την εμπλοκή συναρμόδιων φορέων και δε δημιουργεί προβλήματα σε χρήσεις εμπορίου, αναψυχής κλπ.
  • Ενώνει γειτονιές της πόλης και τους δύο παλαιούς Δήμους και λειτουργεί ενωτικά ως προς την τοπική κοινωνία ενώ ταυτόχρονα
  • Εξασφαλίζει την προσβασιμότητα σε όλους τους κοινωφελείς χώρους, υπηρεσίες, χώρους πρασίνου

Η πρόταση άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις τόσο για την  πρωτότυπη φιλοσοφία, όσο και για την επιστημονική πληρότητα και την εκπλήρωση των κριτηρίων της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Το βραβείο παρέλαβε η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα που συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου.

Παρακολουθείστε το απόσπασμα της ομιλίας του Δημάρχου στο παρακάτω link:

https://drive.google.com/open?id=1ZBXgdCWJ1gzB0k3zfYe2DgRdpX3NKKM7

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.