fbpx
25 C
Nea Chalkidona
Τρίτη, 16/04/2024

    Αμετάκλητο «πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την επένδυση στο Ελληνικό

    Επισήμως και με τη βούλα της δικαιοσύνης προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

    Με ομόφωνη απόφασή της η επταμελής σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οριστικά και αμετάκλητα, αποφάνθηκε ότι μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία «Hellinikon Global Ι S.A.» και εγγυητή αυτής την «Lamda Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων»

    Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο μετά την αίτηση αναθεώρησης της Περιφέρεια Αττικής και των παρεμβάσεων υπέρ της Περιφέρειας του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα ατομικά, αλλά και ως εκπρόσωπου της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας», της ‘Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια» και δύο πολιτών.

    Όλοι ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε κάνει δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και είχε ανακαλέσει την προγενέστερη απόφαση του Ζ’ Κλιμακίου του ίδιου δικαστηρίου, που είχε «παγώσει» την επίμαχη διαδικασία για το Ελληνικό. Τώρα, η μείζονα σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με πρόεδρο τον Νίκο Αγγελάρα, γενικό επίτροπο Επικρατείας τον Μιχαήλ Ζυμή και εισηγητή τον σύμβουλο Σταμάτη Πουλή, απέρριψε ως απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς της αίτησης αναθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής.

    Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν θεμελιώνει άμεσα σπουδαίο έννομο συμφέρον να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να ζητά την ανάκληση της δικαστικής απόφασης που άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει ο διαγωνισμός αξιοποίησης του Ελληνικού.

    Πηγήtanea.gr
    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα