Αντικατάσταση του αντικαπνιστικού νόμου ζητά ο Περιφερειάρχης Υγείας της Καβάλας

Την αλλαγή του αντικαπνιστικού νόμου ζητά με δηλώσεις του στο Ράδιο Πρωινή της ς, ο διευθυντής Υγείας της Π.Ε. Καβάλας (νομίατρος) . Η άποψη που διατυπώνει περί του αντικαπνιστικού νόμου είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Προέρχεται από έναν άνθρωπο που στο Νομό Καβάλας είχε (επί σειρά ετών) και συνεχίζει να έχει την ευθύνη της τήρησης του. Σύμφωνα λοιπόν με την πρόσφατη και παλαιότερη εμπειρία του, χρειάζεται μια αλλαγή. Κάτι πιο ήπιο μιας και όπως διαπιστώνει ο Έλληνας δεν είναι από αυτούς που πειθαρχούν.

Οι δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου στο ραδιόφωνο της Πρωινής έγιναν με αφορμή την έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών. Αφού εξήγησε τι ακριβώς θα γίνει φέτος επίσης στο Νομό Καβάλας (ψεκασμοί κτλ), ρωτήθηκε για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Μίλησε ευθέως, ζήτησε την αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας. Την αντικατάσταση της με κάτι διαφορετικό και σαφώς ηπιότερο.

«Στα μαγαζιά παίζουμε τους κλέφτες κι αστυνόμους» είπε ο κ. για τη διαδικασία των ελέγχων. Συμφώνησε ότι εκεί που τηρείται ο νόμος, αυτό επιτυγχάνεται μόνο μετά από επιβολή προστίμων. Για τον Χειμώνα που πρόσφατα τέλειωσε ο κ. Παπαδόπουλος είπε στη συνέντευξη ότι η υπηρεσία του επέβαλε δεκάδες πρόστιμα σε καταστήματα, από 600 ευρώ έως 1.600 ευρώ. Τα περισσότερα σημείωσε αφορούν καταστηματάρχες. Μνημόνευσε δε καταστήματα στα οποία έπρεπε να γίνει ενώ άπαντες οι θαμώνες του κάπνιζαν!

Με λίγα λόγια ο διευθυντής της Υγείας στην Π.Ε. Καβάλας απευθύνθηκε στην πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου από την οποία ζήτησε μια νέα αντικαπνιστική νομοθεσία που θα είναι πιο ρεαλιστική και δεν θα εξοντώνει όσους επιμένουν να καπνίζουν. Πιθανόν εννοεί αυτό που έτσι κι αλλιώς κουβεντιάζεται, δηλαδή τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων σε αυτά όπου το κάπνισμα με όρους θα επιτρέπεται και σε αυτά όπου θα απαγορεύεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.