Μεγάλη νίκη πέτυχε ο 36χρονος στη Νέα Φιλαδέλφεια – με την παράταξη Δύναμη Πολιτών που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος δήμαρχος τόνισε στις δηλώσεις του ότι η νίκη αυτή αποκτά ευρύτερες διαστάσεις, καθώς επιτεύχθηκε σ' ένα εμπόλεμο κλίμα, με απειλές και προβοκάτσιες από το διαβόητο σύστημα του εκλεκτού της Ν.Δ. Χάρη Τομπούλογλου, ο οποίος χρησιμοποίησε σαν Δούρειο Ίππο τον επίσημο υποψήφιο Λύσσανδρο Γεωργαμλή, παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Η Νέα Φιλαδέλφεια -Νέα Χαλκηδόνα συντάχθηκε με το ήθος, τις αξίες και τις δημοκρατικές παραδόσεις της πεχής, δίνοντας ηχηρή απάντηση στα ψευτοδιλήμματα για το γήπεδο της ΑΕΚ και στην απόπειρα ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής ζωής, όπως εκφραστηκε στον Πειραιά και τον Βόλο.

Με ενσωμάτωση στο 32,39%, ο Αρ. Βασιλόπουλος προηγούνταν με 53,84% έναντι του Λ. Γεωργαμλή (46,16%) και δήλωσε στην “Α”:

“Η σημερινή νίκη είναι νίκη του λαού της Ν. Φιλαδέλφειας και της Ν. Χαλκηδόνας. Η νίκη αυτή απέδειξε ότι η δημοκρατική παράδοση και οι αγώνες της πόλης παραμένουν ζωντανοί και επίκαιροι. Ο κόσμος της πόλης απάντησε στα πραγματικά διλήμματα της πόλης κι όχι στα ψευτοδιλήμματα που τέθηκαν έξω από αυτήν, σε μια προσπάθεια να συγκαλυφτούν ιστορίες ς και διαπλοκής μέσα στην πόλη.

Ως η επόμενη δημοτική αρχή, δεσμευόμαστε ότι, όπως το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θα εργαστούμε σκληρά και θα δώσουμε λύση στα προβλήματα της πόλης μαζί με τους πολίτες. Θέλουμε να δώσουμε πνοή στον δήμο και να κερδίσουμε την πόλη μας ξανά.

Τέλος, η νίκη η δική μας είναι και νίκη του δημοκρατικού κόσμου της ΑΕΚ, όπως των αντιφασιστών της ΑΕΚ με τους οποίους ταξίδεψα μαζί στη Γένοβα. Αυτός ο δημοκρατικός κόσμος αντιστάθηκε στα διχαστικά διλήμματα και τις προσπάθειες χειραγώσής του κι αυτό τον τιμά, σε αντίθεση με τα όσα έγιναν σε Πειραιά και Βόλο”.