Γιατί αποχωρήσαμε από την «έκτακτη» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα στις 00.30

0
71

Αισίως, ολοκληρώθηκε σήμερα νωρίς τα ξημερώματα το Δημοτικό Συμβούλιο, που ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη, συνεχίστηκε την περασμένη Δευτέρα, αλλά διακόπηκε ύστερα από το ατυχές περιστατικό με την αδιαθεσία της κας Αλεφραγκή. Αμέσως μετά, η Δημοτική αρχή επέμεινε να συνεχιστεί το Δημοτικό Συμβούλιο με «έκτακτη» συνεδρίαση, τα θέματα της οποίας μας απέστειλε χθες και στα οποία συμπεριλαμβανόταν η απευθείας μίσθωση της λίμνης και του πεζόδρομου του άλσους σε ιδιώτη για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Ως Δύναμη πολιτών ζητήσαμε έγκαιρα από τη διοίκηση να αποσύρει το θέμα της απευθείας μίσθωσης τμήματος του άλσους, εκφράζοντας όχι μόνο την ριζική διαφωνία μας με οποιαδήποτε λογική εκχώρησης του άλσους σε ιδιώτη, αλλά και καταθέτοντας ενστάσεις για τη νομιμότητα τόσο της αιτιολογίας του «έκτακτου» Δημοτικού συμβουλίου, όσο και του περιεχομένου της εισήγησης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό, αφού η διοίκηση επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή στην πρότασή της, αναγκάζοντας το σύνολο της αντιπολίτευσης σε αποχώρηση από το Δημοτικό συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το οποίο τελικά και ακυρώθηκε.

Ελπίζουμε, έστω και την ύστατη στιγμή η σημερινή διοίκηση του Δήμου να πήρε το μήνυμα του Δημοτικού συμβουλίου και να φέρει προς ψήφιση σε τακτική συνεδρίαση δαπάνες για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που δεν θα εκχωρούν σε ιδιώτη οποιοδήποτε τμήμα του άλσους και ταυτόχρονα θα διασφαλίζουν τον δωρεάν χαρακτήρα τους για τα της πόλης μας, όπως συνέβαινε και όλα τα προηγούμενα χρόνια σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου.

Πέμπτη 5/12/2019

Δύναμη Πολιτών

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.