fbpx
16.8 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 29/03/2024

    Γ. Σακελλαρίδης: Θα κάνουμε τα πάντα για να λυθεί το πρόβλημα της ρευστότητας

    «Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

    Για την άμεση εφαρμογή της ς των 100 δόσεων δεσμεύτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας σήμερα στο Βήμα FM, επισημαίνοντας ότι αναζητούνται οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να ανακουφιστούν οι οφειλέτες και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εισροής των χρημάτων.

    Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πρόβλημα ς, την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ και τη συμφωνία της ς με το , αλλά και τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Συγκεκριμένα για το πρόβλημα της ς στην ελληνική οικονομία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να λυθεί το πρόβλημα. “Συζητάμε και νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο δημόσιο, στα ελληνικά ταμεία αλλά σίγουρα αυτό είναι και ένα ζήτημα, το οποίο αφορά και τους εταίρους μας”, δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

    Επίσης, ανέφερε ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή του ΦΠΑ, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι “δεν υπάρχει περίπτωση να είναι συντελεστής που θα αφορά αγαθά ή υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με βασικές ανάγκες της καθημερινότητας των πολιτών”.

    Σχετικά με τη συμφωνία του Eurogroup ο Γ. Σακελλαρίδης επέμεινε ότι “σε καμιά περίπτωση δεν μιλάμε για παράταση του μνημονίου”, ενώ ερωτηθείς για το αν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή είπε: “Περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες – επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το ελληνικό κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα”

    Κληθείς να σχολιάσει τα όσα έγιναν στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και για τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν για τη συμφωνία με τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

    “Στο τέλος έγινε μια ενδεικτική ψηφοφορία, όπου η πολύ μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της συμφωνίας. Ακόμα και αυτοί, οι οποίοι καταψήφισαν, δεν σημαίνει ότι αν θα ερχόταν στη Βουλή αυτή η συμφωνία δεν θα ψήφιζαν υπέρ. Όταν λέμε ότι είναι μια ενδεικτική ψηφοφορία στο εσωτερικό της ΚΟ, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις του με αυτό τον τρόπο, αλλά νομίζω ότι δεν τίθεται κανένα θέμα στο επίπεδο του Κοινοβουλίου”.

    Πηγήleft.gr
    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα