fbpx
16 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 19/04/2024

    Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού

    Αγαπητοί συμπολίτες, oι εκδηλώσεις Μνήμης του προσφυγικού Δήμου μας για τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο μνημείο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων της πόλης μας. 

    Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τους κεκοιμημένους προγόνους μας, ομιλίες, καταθέσεις στεφάνων από τους φορείς της πόλης.

    Επιλέγουμε την 14η Σεπτεμβρίου, που άλλωστε έχει οριστεί από την Βουλή ως ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και την 15η Σεπτεμβρίου, να στηρίξουμε τις κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων (Ο.Π.Σ.Ε).

    Οι εκδηλώσεις της Ο.Π.Σ.Ε.(15/9) θα ξεκινήσουν με επιμνημόσυνη δέηση στην Ι. Μητρόπολη Αθηνών, στο Μνημείο του Μητροπολίτη Σμύρνης Αγίου Χρυσοστόμου και θα καταλήξουν στο Σύνταγμα με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, από πλήθος προσφυγικών σωματείων.

    Με ενωτική διάθεση ως οφείλουμε να κάνουμε πάντα σε τέτοιου είδους δράσεις, αναμένουμε να τιμήσετε με τις οικογένειές σας και τις δύο εκδηλώσεις.

    Πρόγραμμα εκδηλώσεων 6ης Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια

    • 10:00 π.μ. Ετήσιο Μνημόσυνο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό (Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Παναγία Βουρλιώτισσα) της Νέας Φιλαδέλφειας
    • 11:00 π.μ Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Μικρασιατών «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες», χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ
    • Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων – Νέα Φιλαδέλφεια
    • Σιγή ενός  λεπτού – Εθνικός Ύμνος – Πέρας τελετής

    Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι τοπικές Αρχές, τα Μικρασιατικά Σωματεία, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της πόλης μας καθώς και όλοι οι πολίτες.

    Η ομάδα του Καφενείου
    Η ομάδα του Καφενείου
    Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα