Η ΑΕΚ για τη σωτηρία των αετών

0
411

Σε μια κίνηση με συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία προχώρησε η ΑΕΚ ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με στόχο την προστασία των αετών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Η ΑΕΚ είναι συνυφασμένη με τον αετό στο στήθος και είναι λογικό να υπάρχει μία επιπλέον ευαισθησία στην είδηση ότι οι αετοί κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Για το λόγο αυτό η «Ένωση» αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις της με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Η ανακοίνωση:

«Όλοι γνωρίζουμε τί σημαίνει παγκοσμίως για τον κάθε φίλαθλο το έμβλημα της αγαπημένης του ομάδας. Για την ΑΕΚ, ο Δικέφαλος Αετός είναι εμπνευσμένος από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, μεταφέροντας παντού ανά τον κόσμο την και τις καταβολές του Συλλόγου μας, την περηφάνια των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τις χαμένες πατρίδες, την προσφυγιά.

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει δραματική μείωση του αριθμού των Αετών, με κυριότερους λόγους, τη λαθροθηρία, την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, τον τραυματισμό και τη θανάτωση από ηλεκτροφόρα σύρματα, την εξάπλωση της ανθρώπινης παρουσίας, αλλά και τη μείωση της τροφής.

Η ΑΕΚ αναλαμβάνει δράση σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με στόχο την προστασία των απειλούμενων Αετών της Ελλάδας, όπως είναι ο Χρυσαετός (Aquila chrysaetos) και ο Σπιζαετός (Aquila fasciatus).

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 12:00 σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ορνιθολογικής (Πάρκο Αντώνης Τρίτσης, Ιλιον) θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της συγκεκριμένης κοινής δράσης για το 2014, αλλά και οι τρόποι προστασίας και παρακολούθησης των Αετών σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Πληροφορίες πρόσβασης στο Πάρκο:
http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?tID=1338&aID=362».

πηγή: sport-fm.gr