fbpx
21.9 C
Nea Chalkidona
Τετάρτη, 24/04/2024

    Κουρτς: Η Αυστρία στηρίζει την Ελλάδα – Δεν εκβιαζόμαστε από τον Ερντογάν

    Σε συνέντευξη του στην μεγαλύτερη αυστριακή εφημερίδα, Kronen Zeitung, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος την ερχόμενη Τρίτη θα υποδεχθεί στη Βιέννη σε επίσημη επίσκεψη, τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε πως “Οι εικόνες που φθάνουν σε εμάς από τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι τρομακτικές και δύσκολα μπορούμε να τις αντικρίσουμε […] η τρέχουσα κατάσταση δεν αποτελεί σύμπτωση, αλλά πρόκειται για μία συνειδητή, οργανωμένη επίθεση από την τουρκική πλευρά”.

    Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται συνειδητά τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων χρησιμοποιώντας τους ως έρμαια, ως όπλα και επιπλέον σημειώνει πως “Το σημαντικότερο τώρα είναι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ως Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν αφήνουμε να μας εκβιάζει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν […] Πρέπει να είναι σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να έλθει παράνομα στην Κεντρική Ευρώπη. Γι’ αυτό η Ε.Ε. πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα και να μην γονατίσει μπροστά στον Ερντογάν”. 

    Ο ίδιος μάλιστα, μετά την προχθεσινή κυβερνητική σύσκεψη στη Βιέννη, είχε δηλώσει πως ο Ταγίπ Ερντογάν οργάνωσε “συνειδητά” αυτή την “επέλαση προσφύγων”, που γίνεται όπως επισήμανε “τελείως στοχευμένα” μόνον προς τα ελληνικά σύνορα και όχι και προς την Βουλγαρία.

    Επίσης επισήμανε πως εάν η Ε.Ε. δεν πετύχει να ασκήσει πίεση στον Ερντογάν, “τότε δεν δείχνουμε μόνον αδυναμία, αλλά αυτό θα είναι η αρχή του τέλους”, γι αυτό “εμείς ως Δημοκρατία της Αυστρίας θα σταθούμε μαζικά στο πλευρό της Ελλάδας και θα κάνουμε τα πάντα, ώστε ενωμένοι να αγωνιστούμε κατά των ενεργειών του Ερντογάν”.

    Η ομάδα του Καφενείου
    Η ομάδα του Καφενείου
    Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα