fbpx
19.8 C
Nea Chalkidona
Πέμπτη, 25/04/2024

    Οι άνθρωποι με το αγγελικό πρόσωπο δεν είναι πάντα άγγελοι!!!

    Όπως μια φωτοβολίδα ανάβει και σβήνει ταχέα, έτσι και κάποιοι άνθρωποι εισβάλουν στην ζωή σου, την αναστατώνουν και αφήνουν στάχτες για να θυμάσαι.

    Είναι αυτή η ‘πάστα’ ανθρώπων με ένα γλυκύτατο χαμόγελο, με την ευγένεια, με αγάπη που δεν έχει καν αναπτυχθεί, σε δέχονται, ανοίγουν τις αγκαλιές τους και στρώνουν το κόκκινο χαλί για να γίνεις μέρος της ζωής τους. Δε μπορεί να είναι τόσο καλοί, δε μπορεί όλο αυτό να είναι πραγματικότητα, κάτι δεν έχεις καταλάβει, κάτι δεν έχεις συνειδητοποιήσει. Αφήνεσαι, το ζεις, κάνεις παρέα, δίνεις, εμπιστεύεσαι γιατί άλλωστε να μην το κάνεις; Η ζωή είναι μικρή και τα λάθη είναι ανθρώπινα. Δεν χρειάζεται να είμαστε πάντα προκατειλημμένοι για κάτι νέο που ξεκινά. Να έχεις αγνές προθέσεις και να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους, δεν είναι όλες οι καταστάσεις ίδιες και δε σημαίνει πως οι εμπειρίες του παρελθόντος πρέπει να σε στοιχειώνουν στο διάβα σου. Μάθε να μηδενίζεις τα δυσάρεστα και να χτίζεις νέες σχέσεις χωρίς κατάλοιπα, τίποτα δεν είναι ίδιο και τίποτα δεν παραμένει ίδιο.

    Οι άνθρωποι που δίνουν απλόχερα από την πρώτη κιόλας καλημέρα, να ξέρεις ότι είναι αυτοί οι οποίοι θα απαιτήσουν και τα περισσότερα στην συνέχεια. Τι και αν φέρεις αντίρρηση, έχουν τον ιδιαίτερο τρόπο να πάρουν αυτό που έχουν δώσει και με το αζημίωτο. Γνωρίζουν τις αδυναμίες σου, ξέρουν πολλά για σένα και θα τα εκμεταλλευτούν σε μια τέτοια περίπτωση. Θα σου επισημάνουν, όλα αυτά που έχουν κάνει για σένα θα σε εφοδιάσουν με ενοχές και τύψεις και εκεί επάνω θα υποκύψεις. Θα κάνεις αυτό που θέλουν, γιατί απλά ξέρουν να σε μεταχειρίζονται, ξέρουν την ‘Αχίλλειο πτέρνα’ σου και είναι ανέφικτο να αντισταθείς. Είναι οι λεγόμενοι ‘Χειριστικοί άνθρωποι’ , με το γλυκό χαμόγελο που έχουν μάθει να ηγούνται με αυτό τον ψυχαναγκαστικό τρόπο. Η ψυχολογική πίεση που σου προκαλούν, είναι τεράστιας φύσης και δεν το καταλαβαίνεις γιατί έχουν πάντα δίκαιο, δεν παραδέχονται τα λάθη τους ποτέ και η αλήθεια είναι ότι η σχέση που έχουν πλέον αναπτύξει μαζί σου είναι εξάρτηση. Νιώθεις δέσμιος , υποχρεωμένος απέναντι τους γιατί ο φταίχτης είσαι εσύ, που θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που εκείνοι πιστεύουν. Γίνεσαι ένα δικό τους ‘κατοικίδιο’ που διεκπεραιώνει εντολές γιατί αυτό είναι το σωστό, αυτό είναι το δίκαιο και γιατί πάντα αυτοί ξέρουν καλύτερα από σένα. Ξεχνάς την ζωή σου, ξεχνάς την ύπαρξη σου, ξεχνάς το περιβάλλον σου, φίλους, συγγενείς, τις συνήθειες σου και όλα αυτά που είσαι εσύ. Γίνεσαι αυτό που θέλουν εκείνοι, γιατί είναι μέρος της ζωής σου και με την υπέροχη δικαιολογία ότι σε βοηθάνε να σταθείς στα πόδια σου. Αλήθεια, πως τα κατάφερνες πριν από αυτούς; Αυτή είναι η σύγχυση, εσύ ήθελες αυτούς τους ανθρώπους στη ζωή σου, να είναι δίπλα σου, όχι όμως να λαμβάνουν πρωτοβουλίες και να σου τις επιβάλλουν. Πράγματι το λάθος είναι δικό σου, γιατί όσο περισσότερο χώρο δίνεις στον άλλον, τόσο περισσότερο χώρο θα καταλαμβάνει από την ζωή σου. Το φταίξιμο είναι δικό σου και μόνο, που δεν έθεσες τα όρια σου. Απλά οι χειριστικοί άνθρωποι βρήκαν το θάρρος και την πόρτα ανοιχτή και μπήκαν με ‘τσαμπουκά’ στην ζωή σου.

    Όταν η σχέση που έχεις αναπτύξει με αυτούς τους ανθρώπους, ξεπερνά την φιλία και είναι σε αδερφικό στάδιο, τους ζεις 24 ώρες το 24ωρο, είσαι συνεχόμενα δίπλα τους, τότε έχεις πλήρη εικόνα για την ζωή και την προσωπικότητα τους αλλά και για τον τρόπο που λειτουργούν μέσα από ποικιλόμορφες καταστάσεις. Ναι, έχεις άποψη, έχεις ζήσει και τους γνωρίζεις πολύ καλά, όπως και αυτοί εσένα.

    Τι γίνεται όμως, αν σπάσεις τα δεσμά; Εκεί είσαι ο έκπτωτος άγγελος, που έφυγε από την αγέλη. Είσαι το ‘μαύρο πρόβατο’ και ετοιμάσου ψυχολογικά να υποστείς τις συνέπειες, γιατί εσύ είσαι ο φταίχτης των καταστάσεων. Να είσαι σίγουρος, πως αυτοί οι άνθρωποι θα βγουν ‘λάδι’, γιατί σε βοήθησαν, έδωσαν – βέβαια από πρέπει – δεν έχει σημασία έδωσαν για σένα, έβαλαν στο περιθώριο πολλά για σένα και φυσικά εσύ δεν εκτίμησες. Επομένως, για μια ακόμη φορά θα νιώσουν ότι είχαν δίκαιο που δεν σε εμπιστεύτηκαν, φυσικά γιατί δεν κατάφεραν να σε κάνουν το δημιούργημα τους και βέβαια θα νιώσουν ότι τους πρόδωσες. Κανείς δεν θα καταλάβει, ότι εσύ γινόσουν κάτι που δεν ήσουν, αλλά όμως όλοι θα καταλάβουν πως εκείνοι οι χειριστικοί άνθρωποι ήταν τα θύματα που για μια ακόμη φορά προδόθηκαν. Πως γίνεται κάθε φορά αυτοί οι άνθρωποι να προδίδονται, αφού είναι έξυπνοι, ετοιμόλογοι και γνωρίζουν πολύ καλά να ελίσσονται και να χειρίζονται τις καταστάσεις της δικής τους ζωής με μεγάλη επιτυχία; Πως είναι δυνατόν να πέφτουν θύματα απάτης; Είναι η δικαιολογία που τους συμφέρει να διασύρουν όταν η αποστολή τους έχει αποτύχει αλλά και για να επιβεβαιωθούν για μια ακόμη φορά στο δικό τους περιβάλλον ότι είχαν δίκαιο και ποτέ μα ποτέ δεν κάνουν λάθη. Ποτέ σε μια κατάσταση δεν φταίει μόνο ό ένας, φταίνε και οι δύο. Σίγουρα, δε θα βρεις το δίκαιο σου, αλλά σίγουρα εκείνοι δεν θα παραδεχτούν ότι έσφαλαν σε κάποιο σημείο, είναι αλάνθαστοι. Αν οι αλάνθαστες πράξεις και το σκεπτικό τους, αγγίζει την αγιοσύνη, τότε να δημιουργήσουμε ναό προσκυνήματος!!!

    Κλείσε το κεφάλαιο σου, δεν υπάρχει γυρισμός σε μια τέτοια κατάσταση. Ότι ξεκίνησε λάθος, λάθος θα συνεχιστεί. Κλείσε τις εκκρεμότητες σου και συνέχισε την ζωή σου. Δε πρόκειται κανείς να σε καταλάβει και δε πρόκειται ποτέ κανείς να ενδιαφερθεί για την άλλη πλευρά, για τους δικούς σου λόγους. Είναι πλέον όλα ‘δηλητηριασμένα’ και απλά προχώρησε την ζωή σου και μην σταματάς να εμπιστεύεσαι, μην αλλάξεις, μην γίνεις καχύποπτος απλά μάθε να βάζεις όρια. Τα δικά σου όρια, που εσύ θες και ζήσε!!!

    Αλεξάνδρα Τσότσου
    Αλεξάνδρα Τσότσουhttp://e-stardust.gr/
    Η Τσότσου Αλεξάνδρα σπούδασε Marketing σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια μυήθηκε στο κόσμο του ‘αξεσουάρ’. Είχε έντονη την επιθυμία να δημιουργήσει το δικό της ‘παιδί’ και το πραγματοποίησε το 2010 με το Stardust Accessories, ένα είδος shop in shop, όπου πλέον η ίδια δίνει τον δικό της αγώνα, να φέρει την επανάσταση του χειροποίητου προϊόντος στην αγορά.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα