fbpx
18 C
Nea Chalkidona
Τετάρτη, 24/04/2024

    Οι χώρες με το πιο γρήγορο και πιο αργό Internet – που βρίσκεται η Ελλάδα;

    Το θεωρείται πλέον απαραίτητο αγαθό τόσο για διασκέδαση, επικοινωνία ή δουλειά. Όλοι μας χρησιμοποιούμε σταθερό ή σε mobile συσκευές. Όμως σε κάποιους κάνει πιο εύκολη τη ζωή απ ότι σε κάποιους άλλους οι οποίοι είναι πιο άτυχοι με τις ταχύτητες λόγω της γεωγραφικής τους θέσης.

    Ο Independent δημοσίευσε την έρευνα της Ookla που μας δίνει τον παγκόσμιο χάρτη με το ταχύτερο και το πιο αργό internet.

    Η έρευνα δείχνει ότι οι περιοχές με το πιο γρήγορο Internet είναι Σιγκαπούρη (104.25 Mbps download speeds) και το Hong Kong (96.38Mbs) και τελευταία η Burkina Faso με μόλις 1.12 Mbps. Στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα βρίσκεται στην 92η θέση με 9,64 Mbps.

    worldwide internet speeds

    worldwide-internet-speeds-02-570

    Όσο για την Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 29.45Mbps (download speed) με την Ρουμανία να είναι πρώτη με 59.96Mbps. H Ελλάδα βρίσκεται δεύτερη αλλά από το τέλος με μέση ταχύτητα 9,63 Mbps.

    broadband speeds europe

    Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες ταχύτητες στην Ελλάδα είναι η Γλυφάδα και η Βούλα, την τριάδα συμπληρώνουν οι Σέρρες και στις θέσεις 4 και 5 βρίσκονται Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή αντίστοιχα. Η Αθήνα βρίσκεται στη θέση 16 και η Θεσσαλονίκη στην 17η θέση.

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε και να δείτε τον χάρτη εδώ.

    internet speeds greece

    internet speeds greece

    Πηγήtechblog.gr
    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα