Οι χώρες με το πιο γρήγορο και πιο αργό Internet – που βρίσκεται η Ελλάδα;

0
111

Το θεωρείται πλέον απαραίτητο αγαθό τόσο για διασκέδαση, επικοινωνία ή δουλειά. Όλοι μας χρησιμοποιούμε σταθερό ή σε mobile συσκευές. Όμως σε κάποιους κάνει πιο εύκολη τη ζωή απ ότι σε κάποιους άλλους οι οποίοι είναι πιο άτυχοι με τις ταχύτητες λόγω της γεωγραφικής τους θέσης.

Ο Independent δημοσίευσε την έρευνα της Ookla που μας δίνει τον παγκόσμιο χάρτη με το ταχύτερο και το πιο αργό internet.

Η έρευνα δείχνει ότι οι περιοχές με το πιο γρήγορο Internet είναι Σιγκαπούρη (104.25 Mbps download speeds) και το Hong Kong (96.38Mbs) και τελευταία η Burkina Faso με μόλις 1.12 Mbps. Στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα βρίσκεται στην 92η θέση με 9,64 Mbps.

worldwide internet speeds

worldwide-internet-speeds-02-570

Όσο για την Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 29.45Mbps (download speed) με την Ρουμανία να είναι πρώτη με 59.96Mbps. H Ελλάδα βρίσκεται δεύτερη αλλά από το τέλος με μέση ταχύτητα 9,63 Mbps.

broadband speeds europe

Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες ταχύτητες στην Ελλάδα είναι η Γλυφάδα και η Βούλα, την τριάδα συμπληρώνουν οι Σέρρες και στις θέσεις 4 και 5 βρίσκονται Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή αντίστοιχα. Η Αθήνα βρίσκεται στη θέση 16 και η Θεσσαλονίκη στην 17η θέση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε και να δείτε τον χάρτη εδώ.

internet speeds greece

internet speeds greece

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.