fbpx
19.8 C
Nea Chalkidona
Πέμπτη, 25/04/2024

    Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός

    Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας και δίψας μετά την κατάθεση βελτιωτικής τροπολογίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή Η βελτιωμένη τροπολογία προβλέπει εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), εφόσον ο κρατούμενος φοιτητής έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον δύο μήνες μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης ή εξ’ αποστάσεως.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την τροπολογία, αποσύροντας το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για μεγάλη νίκη του Ρωμανού και της Βουλής. «Εκλαμβάνουμε η τροπολογία θα επιτρέψει στον άνθρωπο αυτό να μπορέσει μέσα σε λίγους μήνες να υπαχθεί στο “βραχιολάκι” και αποσύρουμε την ονομαστική ψηφοφορία» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ικανοποίηση εξέφρασαν και τα υπόλοιπα κόμματα για την εξέλιξη.

    Νωρίτερα παρέμβαση για την υπόθεση του Ρωμανού έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος είπε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: «Πρέπει να βρεθεί λύση με τρόπο ικανοποιητικό για τον Νίκο Ρωμανό». Τηλεφωνική επικοινωνία είχε με τον Κάρολο Παπούλια και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε: «Κύριε Πρόεδρε, αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, πρέπει να βρούμε λύση».

    Ειδικότερα το εδάφιο που προστέθηκε στην τροπολογία προβλέπει:

    α) Στους ίδιους σπουδαστές και φοιτητές (δηλαδή που είναι καταδικασμένοι ή υπόδικοι και δεν μπορούν να λάβουν άδεια) μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς περιορισμένους όρους του δεύτερου εδαφίου παρ.3 του 282 του Ποινικού Κώδικα εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων τους εξ αποστάσεως παρακολούθηση.
    Β) Η αίτηση άδειας φοίτησης με αυτές τις προϋποθέσεις δεν απορρίπτεται παρά μόνο με ειδική αιτιολογία”.
    Αυτή η προσθήκη, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου παρέχεται η δυνατότητα και το δικαίωμα στην μόρφωση και για τους κρατούμενους φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν και εξασφαλίζεται η αντεγκληματική πολιτική της χώρας.

    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα