fbpx
21.9 C
Nea Chalkidona
Τετάρτη, 24/04/2024

    ΗΠΑ: Νεκρος άοπλος Αφροαμερικανός, από πυρά αστυνομικού

    Νεκρός έπεσε άοπλος Αφροαμερικανός από πυρά αστυνομικού στην Ατλάντα της Αμερικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των τοπικών αρχών, το θύμα κυκλοφορούσε γυμνό στο χώρο του κτιριακού συγκροτήματος που διέμενε, ο εν λόγω αστυνομικός, ο οποίος είναι λευκός, εντόπισε τον άνδρα αυτόν να περιφέρεται γυμνός στον χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος, και τον πυροβόλησε.

    Το περιστατικό που σημειώθηκε χθες Δευτέρα ακολουθεί μία σειρά από ανάλογα περιστατικά, περιλαμβανομένων των φόνων άοπλων Αφροαμερικανών στο Μιζούρι και στην Νέα Υόρκη, που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα σχετικά με τη χρήση υπερβολικής βίας κυρίως εις βάρος μειονοτήτων, φτωχών και ψυχικά ασθενών.

    Ο αστυνομικός από την κομητεία Ντεκάλμπ απάντησε σε κλίση ενός ατόμου, ο οποίος είπε ότι ένας άνδρας “συμπεριφερόταν σαν τρελός, χτυπούσε τις πόρτες και κυλιόταν γυμνός στο έδαφος” περίπου στη μία το μεσημέρι τοπική ώρα, είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ς της κομητείας αυτής Σέντρικ Αλεξάντερ.

    Ο άνδρας έτρεξε προς το μέρος του αστυνομικού, ο οποίος υποχώρησε και του ζήτησε να σταματήσει προτού τον πυροβολήσει δύο φορές, πρόσθεσε ο Αλεξάντερ, που σχολίασε ότι “ευλόγως υπέθεσε” πως το άτομο αυτό έπασχε μάλλον από κάποια ψυχική ασθένεια.

    Ο Αλεξάντερ αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα του θύματος, αλλά σύμφωνα με την New York Times πρόκειται για τον 27χρονο Άντονι Χιλ.

    Ο Αλεξάντερ διευκρίνισε ότι ο αστυνομικός, ο οποίος εργάζεται εδώ και επτά χρόνια σε αυτό το τμήμα, ήταν εξοπλισμένος με taser την ώρα του επεισοδίου.

    Ο Χιλ είναι τουλάχιστον ο τρίτος Αφροαμερικανός από την περασμένη Παρασκευή, ο οποίος είτε ήταν άοπλος ή έδειχνε να είναι άοπλος όταν πυροβολήθηκε από την αστυνομία.

    Πηγήavgi.gr
    Νίκος Αντωνιάδης
    Νίκος Αντωνιάδης
    Γέννημα - θρέμα Χαλκηδονιώτης, τρελός με την τεχνολογία και παθιασμένος με την φωτογραφία και το βίντεο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα