fbpx
16 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 19/04/2024

    Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 3/5 (Ρεπορτάζ)

    Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Ενιαίου Λυκείου «» παρουσία της αστυνομίας για ακόμα μία φορά.

    Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισαγωγή της “Κατεπείγουσας Ενημέρωσης” από τη διοίκηση και την αντιπολίτευση (όλοι οι σύμβουλοι θα μπορούσαν να θέσουν ζητήματα και όχι μόνο οι επικεφαλής), η οποία ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποχή ψήφισε ο κύριος Παπανικολάου.

    Στην ομιλία του ο κ. Δήμαρχος μίλησε για άλλη μία φορά για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ.
    Τόνισε πως κανένας δεν είναι αρνητικός και πως έχουν προσπαθήσει να γίνουν συζητήσεις, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ. Το κλίμα – όπως είπε – δεν εχει ηρεμήσει ακόμα, πρόσφατα έγινε μία επίθεση σε μια πολιτική συζήτηση με πραγματικά πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Στόχος τους είναι να εκφραστούν όλες οι απόψεις ελεύθερα και δημοκρατικά και στις 15 Μαΐου διεκδικούν αυτό το δικαίωμα, όπου όλοι είναι καλεσμένοι καθώς η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο.

    Στη συνέχεια υπήρξε μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυρίας Παπαλουκά και του κυρίου Ντάτση, καθώς ο κ. Ντάτσης αναρωτήθηκε για ποιο λόγο αναβλήθηκε η συνάντηση της σχολική επιτροπής την ημέρα που ήταν h πολιτική συζήτηση ενώ δεν υπήρχε λόγος. Η κυρία Παπαλουκά του απάντησε ότι υπήρχε κίνδυνος για επιθέσεις, οι οποίες και τελικά έγιναν όποτε ήταν καλύτερα η συνάντηση να αναβληθεί εκείνη την ημέρα και να μεταφερθεί 2-3 μέρες μετά.

    Στη συνέχεια περάσαμε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα οποία ήταν τα εξής:

    1. Έγκριση έκθεσης ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων ΠΠΙΕΔ χρήσης 2015, βάσει της αριθ. 23/2017 απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.
    2. 1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Ανάπλαση παιδικών χαρών Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος» 2. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.
    3. 1) Συγκρότηση και Ορισμός μελών Επιτροπής για φιλοξενία Παιδιών του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για το έτος 2017 2) Κριτήρια Επιλογής δικαιούχων για το Πρόγραμμα Φιλοξενία Παιδιών του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για το έτος 2017.
    4. Καθορισμός αμοιβής του πληρεξουσίου δικηγόρου Αθηνών κ. Ανδρέα Κ. Παπαρρηγόπουλου για την συνέχιση της εκπροσώπησης- παράστασης του Δήμου ενώπιον του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κατά την εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης κατά των εταιρειών “ENERGA” και “HELLAS POWER” (σχετ. η αριθ. 72/2017 απόφαση Οικ. Επιτροπής).
    5. Έγκριση απολογισμού εσόδων-εξόδων της 2ης Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης οικ. έτους 2016, βάσει της αριθ. 28/2017 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
    6. Αποδοχή παραιτήσεων αναπληρωματικών μελών Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου και ορισμός νέων.
    7. Αντικατάσταση μελών Δ.Σ. 2ης Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης.
    8. Ανασυγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (Δ.Ε.Π.) Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος.
    9. Έγκριση πολιτιστικών εκδηλώσεων τριήμερου Φεστιβάλ Αλληλεγγύης, Ειρήνης και Πολιτισμού από Παρασκευή 16 Ιουνίου μέχρι και Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και διάθεση σχετικής πίστωσης.
    10. Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (άρθρο 32 του Ν. 4412/16) για την Δ' ομάδα ειδών (είδη ξυλείας) της «Προμήθειας οικοδομικών και λοιπών υλικών έτους 2017» για την οποία ο σχετικός ηλεκτρονικός διαγωνισμός απέβη άγονος (σχετ. η αριθ. 92/2017 απόφαση Οικ. Επιτροπής).
    11. Έγκριση εκπρόθεσμης κατ΄εξαίρεση εγγραφής νηπίου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου για ανθρωπιστικούς λόγους.
    12. Έγκριση κριτηρίων επιλογής αιτήσεων εγγραφής στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τους Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος.
    13. Ορθή Επανάληψη της υπ.αριθμ. 76/2017 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ως προς τον ορισμό υπαλλήλων του Δήμου ως εκπροσώπων, Διοικητικών, τον ορισμό υπευθύνων – διανομής αποθήκης και του σημείου διανομής.
    14. Έγκριση απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα του υποέργου (1) «Δομή παροχής βασικών αγαθών : «Κοινωνικό παντοπωλείο- Συσσίτιο Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος» της Πράξης «Δομή παροχής βασικών αγαθών : Κοινωνικό παντοπωλείο-Συσσίτιο Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος» με κωδικό Ο.Π.Σ. 5003609.
    15. Έγκριση Πρακτικού Κλήρωσης και συγκρότηση επιτροπής προσωρινής παραλαβής του έργου «Ανακατασκευή γηπέδου 5Χ5 Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος Ν. Αττικής».
    16. Έγκριση του προγράμματος της «Ημερησίας Θερινής Δημιουργικής & Αθλητικής Απασχόλησης» για παιδιά 6 – 12 ετών για το έτος 2017 και διάθεση σχετικής πίστωσης.
    17. Έγκριση διοργάνωσης θεατρικών παραστάσεων για τη θερινή περίοδο (Ιούνιος – Ιούλιος 2017) και διάθεση σχετικής πίστωσης.

    Το 1ο θέμα ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ αποχή ψήφισαν οι κύριοι Πλάτανος, Κοπελούσος, Γεωργαμλής, Παπανικολάου και Κουτσάκης. Παρόν δήλωσε η κυρία Γκούμα.

    Το 2ο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

    Το 3ο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και τα μέλη είναι η κυρία Γαλαζούλα ως τακτικό μέλος, ο κύριος Κουμαριανός ως αναπληρωματικό, η κυρία Καλογιάννη ως τακτικό, η κυρία Κυριακίδου ως αναπληρωματικό και από την αντιπολίτευση ως τακτικό μέλος ο κύριος Γεωργαμλής και αναπληρωτής ο κύριος Κόντος.

    Το 4ο θέμα πέρασε υπέρ κατά πλειοψηφία καθώς ο κύριος Πλάτανος ψήφισε κατά.

    Το 5ο θέμα πέρασε υπέρ κατά πλειοψηφία αποχή ψήφισαν οι κύριοι Κοπελούσος, Γεωργαμλής και η κυρία Αναγνώστου. Παρόν δήλωσε η κυρία Γκούμα ενώ κατά ο κύριος Πλάτανος.

    Το 6ο θέμα πέρασε υπέρ κατά πλειοψηφία με παρόν να δηλώνουν η κυρία Γκούμα και ο κύριος Πλάτανος ενώ ψηφίστηκαν το άτομο που πρότεινε ο κύριος Κουμαριανός και το άτομο που πρότεινε ο κύριος Κόντος.

    Το 7ο θέμα πέρασε ομόφωνα και ψηφίστηκαν ο κύριος Γούλας και ο κύριος Τσορίβας.

    Το 8ο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και μοναδική διευκρίνηση ότι ο κύριος Πλάτανος και η κύρια Γκούμα ψήφισαν υπέρ μόνο για τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπροσώπους των συνδυκαλιστικών οργανώσεων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

    Το 9ο θέμα ψηφίστικε υπέρ κατά πλειοψηφία ενώ κατά ψήφισαν η κυρία Γκούμα και αποχή ο κύριος Κοπελούσος και ο κύριος Πλάτανος. Αποχή από τη συναυλία που θα γίνει την Κυριακή ψήφισαν ο κύριος Κόντος, ο κύριος Ντάτσηςς και η κυρία Αναγνώστου ενώ κατά της συναυλίας ψήφισε ο κύριος Γεωργαμλής.

    Το 10ο θέμα πέρασε υπέρ κατά πλειοψηφία με παρόν να δηλώνουν η κυρία Γκούμα και ο κύριος Πλάτανος.

    Το 11ο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

    Το θέμα 12 ψηφίστηκε υπέρ κατά πλειοψηφία και μάλιστα όπως είπε η κυρία Γαλαζούλα μετά από πρόταση που έγινε από τον κύριο Κόντο θα γίνει κατ' εξαίρεση μοριοδότηση στα ορφανά παιδιά και θα φτάσουν στα 120 μόρια. Τα άτομα που θα απαρτίζουν την επιτροπή μοριοδότησης από την αντιπολίτευση είναι κύριος Γεωργαμλής ως αναπληρωτής και ο κύριος Κόντος ως τακτικό μέλος. Κατά ψήφισε η κυρία Γκούμα.

    Το 13ο για το 14ο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

    Το 15ο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα ενώ σαν μέλη της επιτροπής ορίστηκαν έπειτα από κλήρωση ο κύριος Κοπελούσος ως τακτικό μέλος και η κυρία Ανδρέου ως αναπληρωματικό.

    Η ομάδα του Καφενείου
    Η ομάδα του Καφενείου
    Το ΚΑΦΕΝΕΙΟ δημιουργήθηκε με σκοπό κάθε αναγνώστης να μπορεί να διαβάσει όλα τα νέα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, να ενημερωθεί για δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και να βρεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο, τα αθλητικά και την ΑΕΚ, το lifestyle, την τεχνολογία και το gaming καθώς και όλες τις επιστημονικές εξελίξεις που τον αφορούν.

    ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    Σχετικά άρθρα