Το 2021 θα ηχήσει στο Λονδίνο ξανά το Μπιγκ-Μπεν

0
216

Το διάσημο ρολόι του στο Βρετανικό Κοινοβούλιο πρόκειται να υποβληθεί σε συντήρηση μέχρι το 2021, και έως τότε δεν θα λειτουργεί η καμπάνα του αρχίζοντας από τις 21 Αυγούστου 2017.

Κατά την ενδελεχή συντήρηση στην οποία θα υποβληθεί το Βικτοριανό μνημείο η καμπάνα Μπιγκ-Μπεν η οποία ηχεί σε νότα Ε φυσική κάθε τέταρτο της ώρας και το σφυρί που την κρούει θα αποσυνδεθούν από τον Βικτοριανό τους μηχανισμό ο οποίος θα παύσει να λειτουργεί για τέσσερα χρόνια με την πιθανή εγκατάσταση ηλεκτρικής ωρολογιακής συσκευής κατά την ίδια χρονική περίοδο. Έως το 2021 το διάσημο ρολόι θα ηχεί μόνο για σημαντικά περιστατικά όπως είναι π.χ. η Πρωτοχρονιά. Οι δείκτες και οι τέσσερις προσόψεις θα καθαριστούν και θα ανακαινιστούν.

Ο ωρολογιακός πύργος του Μπιγκ-Μπεν που λέγεται επίσης Πύργος της Ελισάβετ λειτουργεί σχεδόν αδιάκοπα εδώ και 157 χρόνια εξαιρώντας τα προηγούμενα έργα συντήρησής του που έχουν κατατάξει το 2007 και μεταξύ του 1983 και του 1985, και αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της . Ο προϋπολογισμός του έργου το οποίο ήταν προγραμματισμένο από πέρυσι ανέρχεται σε 29 εκατομμύρια στερλίνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.