Ακριβαίνουν στην Αυστραλία τα ήδη πανάκριβα τσιγάρα

159

Η κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας εξακολουθεί να αυξάνει τους φόρους τσιγάρων καπνού για τα επόμενα 3 χρόνια που θα είναι στην εξουσία. Η κυβέρνηση των Εργατικών ανακοίνωσε αύξηση του φόρου καπνού κατά 5% κάθε χρόνο για τα επόμενα 3 χρόνια, η οποία θα φέρει ένα πακέτο (συνήθως των 25) τσιγάρων έως και 49 δολάρια Αυστραλίας μέχρι το τέλος του 2026, ανεβαίνοντας περισσότερο από 10 δολάρια από την τρέχουσα τιμή τους. Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία έχουν ήδη τους υψηλότερους φόρους στα τσιγάρα και τον καπνό στον κόσμο, όπου τα τσιγάρα μπορεί να κοστίζουν το ισοδύναμο των 24 € για ένα πακέτο των 25. Η αύξηση των τιμών ανακοινώθηκε με τον προϋπολογισμό του 2023 της Αυστραλιανής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση έκανε την αμείλικτη ανακοίνωση μαζί με την προσπάθεια επιβολής του νόμου που απαγορεύει το άτμισμα να αγοράζεται, να πωλείται και να χρησιμοποιείται για αυτό που περιγράφεται από αυτούς ως ψυχαγωγικός σκοπός, απαγορεύοντας ήδη απαγορευμένα προϊόντα να πωλούνται στην Αυστραλιανή αγορά και επιβάλλοντας περιορισμούς στην απαγόρευσή τους και απαγορεύοντας ορισμένους τύπους ήδη απαγορευμένων προϊόντων επειδή οι άνθρωποι, οι νέοι και οι περισσότεροι καταναλωτές δεν τηρούν το νόμο της απαγόρευσής τους μαζί με τους λιανοπωλητές.

Η κυβέρνηση υπό την ηγεσία των Εργατικών της Αυστραλίας δαπανά 63 εκατομμύρια δολάρια σε εκστρατείες κατά του ατμίσματος που απευθύνονται σε νέους, απαγορεύοντας ήδη απαγορευμένα ατμίσματα μίας χρήσης, γνωστά ως αναλώσιμα, επιβάλλοντας απαγόρευση γεύσης στην απαγορευμένη αγορά ατμίσματος, επιβάλλοντας απλή συσκευασία σε ήδη απαγορευμένα καταναλωτικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής τους, η οποία καλύφθηκε αυστηρά από την κυβέρνηση Morrison όταν απαγόρευσε τις διαδικτυακές αγορές το 2020 και την εισαγωγή ατμιστών, επίσης διευκολύνοντας τους ενήλικες να αποκτήσουν συνταγή ηλεκτρονικού τσιγάρου, ο οποίος είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος για να ατμίσετε στην Αυστραλία όταν είστε ενήλικας και λαμβάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια επιβολής για να κλείσουν την παράνομη αγορά ατμίσματος στο λιανικό εμπόριο, δαπανώντας επιπλέον 234 εκατομμύρια δολάρια σε υποδομές για επιδρομές και επιβολή του νόμου του ήδη διαβόητου αστυνομικού κράτους και αντιδημοκρατικού αντικαπνιστικού καθεστώτος της Αυστραλίας.

Πέρα από τα 63 εκατομμύρια δολάρια στην εκστρατεία και τα 234 εκατομμύρια δολάρια στον ανασχηματισμό της μαύρης παράνομης λιανικής αγοράς, η κυβέρνηση θα δαπανήσει 140 εκατομμύρια δολάρια για να αποτρέψει τον γηγενή πληθυσμό από το κάπνισμα και το άτμισμα σχετικά με το τι συμβαίνει στη γη τους χωρίς την υποχρέωση να ακολουθούν τους νόμους των αποίκων και 30 εκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των υφιστάμενων προγραμμάτων διακοπής του καπνίσματος. Αυτά συναθροίζουν 467 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας από τα χρήματα των φορολογουμένων που πηγαίνουν για την υγεία και την υγειονομική περίθαλψη όσον αφορά την πρόληψη του καπνίσματος ή του ατμίσματος.

«Μερικοί άνθρωποι που ατμίζουν, συμπεριλαμβανομένων των νέων, μπορεί να καταναλώνουν εν αγνοία τους νικοτίνη και να έχουν σχηματίσει εξάρτηση», ειπώθηκε μάλιστα αρκετά περίεργα από το Ίδρυμα Αλκοόλ και Ναρκωτικών, ενώ ο υπουργός Υγείας Mark Butler περιέγραψε την Αυστραλιανή επιδημία ατμίσματος ως απειλή κατά της προόδου της χώρας στον έλεγχο του καπνού που απειλεί να καταρρεύσει το αντικαπνιστικό καθεστώς της.

Η αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο δεν συμφωνεί απαραίτητα με την κυβέρνηση από ό, τι μπορεί να συναχθεί. Το ηγετικό αντιπολιτευόμενο Εθνικό Κόμμα υποστηρίζει τη νομιμοποίηση του ατμίσματος στην Αυστραλία με μια ρυθμιζόμενη αγορά που απευθύνεται σε ενήλικες, ενώ ένας από τους γερουσιαστές του δήλωσε ότι «η ρύθμιση και ο έλεγχος είναι η απάντηση. Η ανακοίνωση των Εργατικών είναι λάθος διάγνωση για μια σοβαρή ασθένεια».

Πως και πότε απαγορεύτηκαν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στην Αυστραλία; Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα απαγορεύονται στην Αυστραλία λόγω της κατηγοριοποίησης της νικοτίνης εκτός αυτής που ήδη βρίσκεται μέσα στα καπνά ως δηλητήριο ή της φαρμακευτικής νικοτίνης. Η συμμαχική κυβέρνηση Εθνικού Κόμματος και Φιλελεύθερων τον Οκτώβριο του 2019 επέμεινε στην ένταξη της νικοτίνης δια του νόμου στην προγραμματική κατηγορία υπ’ αριθμόν τέσσερα ως δηλητήριο, βλέποντας να εκτυλίσσεται η λεγόμενη επιδημία των ηλεκτρονικών τσιγάρων στις ΗΠΑ, στην οποία αναφέρεται από γενικό φαινόμενο για μετά το 2015, η οποία γνώρισε την μεγαλύτερη της ακμή κατά το 2017, και προειδοποιεί ότι αποτελούν πύλη εισόδου αντί για εξόδου από το κάπνισμα ενώ δηλώνει για την νικοτίνη ότι βλάπτει τον αναπτυσσόμενο εγκέφαλο των νέων.

Προηγούμενο άρθροΚυβερνητικός πανικός στην Αυστραλία όπου απαγορεύονται, με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα!
Επόμενο άρθροΗ Λίνα Σακκά υποψήφια με τον Λ. Γεωργαμλή
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.