Φωτιές και Παράδοση: Ο Κλήδονας ζωντανεύει στη Νέα Φιλαδέλφεια
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη ιστορία, μελωδίες και λαϊκά δρώμενα περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας προσκαλεί το κοινό στην αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου του Κλήδονα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026 και ώρα 20:00, στην Πλατεία Γεννηματά (συνοικία Ειρήνη, Νέα Φιλαδέλφεια).
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στη μαγεία ενός από τα πιο αγαπημένα και ζωντανά έθιμα του ελληνικού καλοκαιριού. Πρόκειται για μια πολιτιστική γιορτή που σκοπό έχει να κρατήσει ζωντανές τις ρίζες και τις παραδόσεις του τόπου μας, μέσα από το τραγούδι, το κέφι και τον χορό.
Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα της Βραδιάς
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών και τοπικών σχημάτων:
-
Παραδοσιακή Ορχήστρα: Θα ξεσηκώσει το κοινό με τους Χρήστο Χάρη (κλαρίνο), Ιάσωνα Κτενά (βιολί), Αλέξανδρο Σωτήρχο (λαούτο), Λάζαρο Ακριβόπουλο (κρουστά) και Γιώργο Αγγελόπουλο (τραγούδι).
-
Χορωδιακή Μουσική: Η Μικτή Χορωδία του Δήμου θα ερμηνεύσει αγαπημένα κομμάτια υπό την έμπειρη μπαγκέτα της μαέστρου Μαρίας Κάτσαρη.
-
Παραδοσιακοί Χοροί: Οι χορευτικές ομάδες του Δήμου θα παρουσιάσουν χορευτικά δρώμενα και σκοπούς από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, φορώντας παραδοσιακές ενδυμασίες.
Πληροφορίες Εκδήλωσης:
📍 Τοποθεσία: Πλατεία Γεννηματά (Συνοικία Ειρήνη, Νέα Φιλαδέλφεια)
📅 Ημερομηνία: Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026
🕗 Ώρα Έναρξης: 20:00
🎫 Είσοδος: Ελεύθερη για όλους




