ΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΥΝ

0
77

Υπάρχει μια απλή αλήθεια ,που στηριζεται στην απλή λογική : Αν χρησιμοποιείς τους ίδιους τρόπους ,θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Αν αυτοί σε οδηγούν σε αδιέξοδα, κάνοντας τα ίδια , πάλι σε αδιέξοδα θα οδηγείσαι.Αν περπατάς στον ίδιο δρόμο, στο ίδιο σημείο φτάνεις . Όπως όμως φαίνεται ,η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καλά ούτε με την λογική , ούτε με την πραγματικότητα. Γι αυτό και συνεχιζει με μια από τα ίδια με τους Υπουργούς της να δίνουν την αίσθηση ότι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στην χώρα, στην Οικονομία, στο κάθε νοικοκυριό που δεινοπαθεί να τα βγάλει πέρα. Δεν είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της κ. Φωτίου που κατά τα λεγόμενά της , δεν έχει συναντήσει κανένα συνταξιούχο που να του έχει περικοπή η σύνταξη ; Δεν είναι όμως χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ίδιου του Πρωθυπουργού που κατά την συνέντευξή του στην Δ.Ε.Θ τόνισε ότι μόνο το…5% των συνταξιούχων επλήγη ; Δεν είναι χαρακτηριστικό επίσης το παράδειγμα του κ. Πολάκη που θεωρεί ότι όλα βαίνουν καλώς με τα Νοσοκομεία της χώρας που κατά κοινή ομολογία  καταρρέουν ,ώστε να έχει άφθονο χρόνο να ασχολείται με το fb και το twitter για να βρίζει κατά προτιμηση πολιτικούς, δημοσιογράφους και δικαστικούς ;

Σε μια από τα ίδια καταλήγει η Κυβέρνηση και στην περίπτωση των Καναλιών . « Η διαπλοκή αντεπιτίθεται » τονίζουν μετά από την αμηχανία από όσα έχουν έρθει στην επιφάνεια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένοι δημοσιογράφοι .Η συνταγή είναι γνωστή . Υπάρχουν παντού εχθροί που δεν έχουν τι να κάνουν από το να μηχανοραφούν πως θα πέσει η Κυβέρνηση που φαίνεται στην φαντασίωσή στελεχών της  πολύ ,μα πάρα πολύ επικίνδυνη για το σύστημα .Είναι και αυτός ένας τρόπος να συσπειρώσεις ότι μπορείς πια .  Καλός ο μύθος , αλλά δεν έχει όμως πια  δράκο. Ο δράκος αποσύρθηκε όταν η Κυβέρνηση υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο , όταν αποδείχτηκε πρόθυμη να υλοποιεί μέτρα που δεν τόλμησε να υλοποιήσει καμμια προηγούμενη μνημονιακή Κυβένηση, όταν αγάπησε τον ΕΝΦΙΑ και πετσόκοψε συντάξεις , όταν με αγωνιστικό φρόνημα υπέγραφε και υλοποιεί το Υπερταμείο υποθηκεύοντας για 100 χρόνια ολη την ακίνητη περιουσία του δημοσίου. Πως να εμφανιστεί επομένως ως αντισυστημική δύναμη, ως φορέας αλλαγών υπέρ του λαού και ως « θύμα » υπονομεύσεων ; Νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι , μάλλον ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας δενα τα πιστεύει πια αυτά ,αφού αισθάνθηκε αγαπημένο παιδί των Ευρωπαίων ,αλλά και σημαντικότατου τμήματος της ολιγαρχίας της χώρας .Είμαστε μικρή χώρα και όλα ακούγονται,μαθαίνονται. Αργά η γρήγορα …

Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των Καναλιών. Η Κυβέρνηση ξεκίνησε όπως ισχυρίζεται « μάχη κατά της διαπλοκής » και πολύ σύντομα βρέθηκε εγκλωβισμένη σε αποκαλύψεις και στοιχεία που την αναδεικνύουν σε άτεχνη πρωταγωνίστρια καταστάσεων που ήδη αναδύουν οσμές σκανδάλων . Αρχικά δεν έδωσε ποτέ πειστική απάντηση για την επιλογή της να υπάρχουν μόνο τέσσερα και όχι 10 η 14 Κανάλια . Ποιος δεν αντελήφθη ότι πρόκειται για προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης ; Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι όσο λιγότερα Κανάλια υπάρχουν τόσο καλύτερο για τον πλουραλισμό και την πολυφωνία ; Πρόκειται για διαστροφή … Ποιος θα μπορούσε να αποδεχτεί ότι καλώς γίνεται ο διαγωνισμός πριν λάβει απόφαση περί της συνταγματικότητας του Νόμου Παπά  πριν αποφασίσει το ΣτΕ ;  Μετά υπήρξε αυτή η ασσύληπτη σύλληψη του τρόπου του διαγωνισμού που για το ίδιο προιόν άλλος έδωσε 45 εκατομ. ευρώ και άλλος …75 εκατομ. ευρώ ! Η Κυβέρνηση είχε ήη υποστεί ήττα και στο πεδίο των επιλογών της και στο πεδίο των προθέσεών της . Κανείς δεν πίστευε ότι δίνεται καμμια μάχη κατά της διαπλοκής .

Και μετά ήρθε ο Αρμαγεδών , η βροχή αποκαλύψεων . Ότι στο διάστημα 2015-2016 ο κ . Καλογρίτσας από την αντισυστημική Τράπεζα ATTICA πήρε 77 παρακαλώ εκατομ. ευρώ ,την περίοδο που η Ελλάδα κρεμόταν από μια κλωστή ,που καμμια Τράπεζα δεν έδινε δάνεια,που καμμια επιχείρηση δεν μπορούσε να πάρει ένα ευρώ για να επιβιώσει. Το πόρισμα ελέγχου της εν λόγω Τράπεζας ,αγαπημένης για τον ΣΥΡΙΖΑ , αποκαλύπτει και άλλα τερατώδη ,όπως ότι διάφοροι πήραν την ιδια περίοδο δάνεια , με διαφορετικές προυποθέσεις και επιτόκια! Πρωτότυπο…. Στο επόμενο διάστημα θα μάθουμε και άλλα . Αναφερόμαστε στην Τράπεζα που έδωσε εγγυητική επιστολή στον κ.Καλογρίτσα ,αυτή την περιφημη εγγυητική επιστολή που παρέδωσε με άνωθεν εντολή εκπρόθεσμα για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Ακολούθησαν τα βοσκοτόπια που έγιναν πια εθνικό ανέκδοτο. Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες Καμένου περί μη ύπαρξης ικανών ποσών στο ταμείο του κουμπάρου του  για απόκτηση Καναλιού και περί μαύρου χρήματος , όπως και του κ.Χρυσόγονου περί του κινδύνου να γίνουν Καναλάρχες Έλληνες Εσκομπάρ και εκπρόσωποι του κοινού εγκλήματος  ,χωρίς ποτέ να κατονομάσει ποιους εννοούσε . Είχε προηγηθεί η έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής για τον διαγωνισμό του πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών ,η οποία αποδέχτηκε και τα βοσκοτόπια! Ανακηρύχτηκαν οι υερθεματιστές και άρα οι Καναλάρχες .Τώρα λένε ότι άλλο υπερθεματιστές ,άλλο Καναλάρχες !!! Ένα κομφούζιο σύγχυσης, αποκαλύψεων και σκανδαλωδών καταστάσεων που δεν θα ξεκαθαρίσει εύκολα ούτε πολιτικά ,ούτε όμως και , πολύ φοβάμαι , ποινικά.

Ποιο το αποτέλεσμα όλων αυτών  ; Η Κυβέρνηση πλήτεται πια όχι μόνο πολιτικά ,αλλά και ηθικά .Έκαψε κάθε έννοια ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς και βρίσκεται σε αδιέξοδο .Δεν πειθει κανένα , ενώ η αξιοπιστία της είχε ήδη πληγωθεί και τώρα πια μηδενίζεται .Δεν πείθει κανένα πλην ενος σκληρού κομματικού πυρήνα .Δεν πείθει ούτε τους ψηφοφόρους της που ονειρεύονταν μεγάλες ανατροπές ,ούτε αυτούς που περίμεναν μια πιο σωστή ,δίκαιη ,διαφανή διοίκηση και διαχείριση . Γι αυτό και καταρρέει ,αποσυσπειρώνεται, απαξιώνεται….

Όσο δε επιμένει στην ίδια λογική,στα ίδια επικοινωνιακά τρυκ, στην αναζήτηση εχθρών ,τόσο περισσότερο κινδυνεύει να την καταπιούν αλεπάλληλα τσουνάμια αγανακτισμένων ,απογοητευμένων πολιτών με βασικούς αυτούς που πίστεψαν σε μια νέα ελπίδα και ζουν ένα κόλαφο ,με κάποιους να θυμίζουν τους πρωταγωνστές όχι μόνο μιας μεγάλης αποτυχίας ,αλλά και μιας νέας version της Τράπεζας Κρήτης και του σκανδάλου Κοσκωτά ,αυτή την φορά και πιο μεγάλων διαστάσεων.

Μάλλον πρέπει οι επικοινωνιολόγοι της Κυβέρνησης να το ξανασκεφτούν …

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.