fbpx
12.3 C
Nea Chalkidona
Παρασκευή, 23/02/2024

  Χρηστικός περιουσιακός εξαναγκασμός και κάπνισμα

  [fblike]

  Oι καπνιστές είναι αθώοι για το πρόστιμο και για την απειλή του που τους επιβάλονται και όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τον επόμενο ομόλογό τους όσον αφορά το κάπνισμα τόσο μέσα όσο και έξω και τις ίδιες υποχρεώσεις για τον ίδιο λόγο.

  Ενώ η οδήγηση διαπερνώντας κόκκινο φωτεινό σηματοδότη επιφέρει κυρώσεις και έχει συνέπειες, το κάπνισμα σε δημόσιο χώρο δεν είναι το ίδιο τιμωρητικό γεγονός χωρίς να ανήκει στην ίδια κατηγορία που δεν έχει συνέπειες, αλλά εξαρτάται από το επίπεδο της ελευθερίας που είναι διαθέσιμο υπό όρους.

  Συμβαίνει ότι τα δικαιώματα τα οποία διαθέτουμε μας αποδίδονται φυσικά και δεν εξαρτώνται από το νομικό πλαίσιο του συντάγματος μιας χς στην οποία ανήκουν οι άνθρωποι που τα έχουν, πόσο μάλλον ότι δεν εξαρτώνται από νόμους οι οποίοι δεν τα σέβονται και τιμωρούν την ύπαρξή τους με ή .

  Ο καθένας γεννήθηκε ελεύθερος με το δικαίωμα να καπνίζει και μέσα και έξω και να το επιλέγει, και το κάψιμο της άκρης ενός τσιγάρου είτε μέσα είτε έξω είναι ο προβλεπόμενος τρόπος χρήσης και κατανάλωσης του, αφού το έχει αποκτήσει ο ιδιοκτήτης του που έχει να μην κάνει τίπ περισσότερο για να το καταναλώσει με τον προβλεπόμενο τρόπο από το να πληρώσει γι' αυτό και να μην υποβληθεί στον χρηστικό εξαναγκασμό της περιουσίας του. Τίποτα περισσότερο σαν την απομάκρυνσή τους από εκεί που ήδη βρίσκονται, όπως αυτό συμβαίνει ως χρηστικός εξαναγκασμός.

  Όσον αφορά το υποχρεωτικό και αποκλειστικά κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους, σκεφτείτε ότι το κάπνισμα και το περπάτημα για να το κάνετε αυτό είναι δύο ξεχωριστές πρωτοβουλίες του ίδιου ατόμου που πρέπει να παραμένουν ξεχωριστά μεταξύ τους. Δεν θα πρέπει να τις αποκτήσουν για τον ίδιο λόγο ενώ έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να υποχρεωθούν, που είναι ένα νομικά κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα που αξιοποιούμε όλοι. Γιατί όχι και όσοι καπνίζουνε οι οποίοι πρέπει να ελέγξουν το Άρθρο 13 του Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών και να το συγκρίνουν με αυτό που συμβαίνει το οποίο οι ίδιοι βιώνουν. Δεν είναι προφανές λαμβάνοντας υπόψη την έννοια της κυκλοφορίας κατά τη μετακίνηση ότι η απαγόρευση του καπνίσματος δεν σέβεται και δεν τηρεί το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη κυκλοφορία με πρώτα και κύρια αυτούς που καπνίζουν να έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλους τους άλλους, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο;

  Επιπλέον, η ομοιόμορφη ατυποποίητη συσκευασία καπνικών ειδών που επιβάλεται σε 19 χώρες του κόσμου έχει να κάνει με το δικαίωμα να διατηρείτε τους καρπούς της ς σας και δεν το σέβεται για όλους όπως θα έπρεπε, και η υπερβολική φορολογία των προϊόντων καπνού που επιβάλεται σε ορισμένες χώρες αντιτίθεται περαιτέρω στο δικαίωμα ισοκατάνομης και δίκαιης φορολογίας που εισπράττεται δίκαια όπως αυτή κατανέμεται.

  Κώστας Κητής
  Κώστας Κητήςhttps://lesxidrachmon.wordpress.com/
  Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα 2016-2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

  ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Σχετικά άρθρα