Διάγνωση ασθενούς αποκτούν όσοι καπνίζουνε από Βρετανούς γιατρούς

19

Οι Βρετανοί πίνουν πολύ τσάι, και αυτό είναι ένα πολύ γνωστό γεγονός. Στην πραγματικότητα, οι Βρετανοί πίνουν τσάι αντί για καφέ και θεωρούν ότι αυτό είναι φυσιολογικό, ή το κάνουν σαν κάποιος να τους το είπε. Μήπως ο βασιλιάς είπε ότι πρέπει να πίνουνε τσάι αντί για καφέ, γιατί νομίζω ότι άκουσα μια φήμη;!

Όταν πίνετε τσάι αντί για καφέ και αποστασιοποιείστε από την κατανάλωση καφέ σε τακτική βάση, βλέπετε την κατανάλωση καφέ ως εξαίρεση στον κανόνα και αυτό σας οδηγεί να πιστεύετε ότι το ίδιο διεγερτικό είναι ναρκωτικό φάρμακο. Ενώ αυτό είναι αντιεπιστημονικό και κακώς ενημερωμένο και κανένα διεγερτικό δεν προσδιορίζεται ως ναρκωτικό φάρμακο, αλλά αυτή μπορεί να είναι η αντίληψη που έχουν οι Βρετανοί για τον καφέ και την τακτική κατανάλωσή του, με βάση την ιδιότητά του ότι σας κρατά ξύπνιους όλη την ημέρα και πιο σε εγρήγορση.

Από την άλλη, οι γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο διαγιγνώσκουν την κατανάλωση τσιγάρων ως ασθένεια ή κατάσταση, αποκαλώντας την εθισμό στον καπνό ή οτιδήποτε παρόμοιο με έναν περιγραφικό όρο, και ως εκ τούτου διαγιγνώσκουν τους ασθενείς τους αποκαλώντας τους έμμεσα τοξικομανείς. Όταν αυτό προέρχεται από κάποιον που βρίσκει την κατανάλωση τσαγιού αντί για καφέ φυσιολογική, ή σαν κάποιος να του το είπε, θα πρέπει να διαγνώσει τον εαυτό του ως διεστραμμένο που κάνει το ίδιο πράγμα.

Η διάγνωση κάποιου που καταναλώνει τσιγάρα είναι κοντά στο να καλέσει κάποιον που καπνίζει κοινωνικά ή που καπνίζει όπως όλοι οι άλλοι που ασκούν ένα κοινωνικό έθιμο ως τοξικομανής. Επειδή τα ναρκωτικά φάρμακα υπάρχουν με την ίδια μορφή, δεν σημαίνει ότι τα διεγερτικά είναι ναρκωτικά και όχι ελαφριά.

Ακόμα κι έτσι, θα πρέπει να κοιτάξουν καλύτερα τον εαυτό τους και να διακρίνουν με ακρίβεια μεταξύ διεγερτικών και ναρκωτικών ουσιών και να μην υπονοούν ότι οι καπνιστές σε καθημερινή ή τακτική βάση είναι τοξικομανείς. Και μια καλύτερη ματιά στον εαυτό τους θα αποκαλύψει ότι η κατανάλωση τσαγιού αντί για καφέ υποστηρίζει την αντίληψή τους ότι ο καφές είναι επίσης ναρκωτικό, όταν τόσο ο καφές όσο και ο καπνός είναι διεγερτικά που περιέχουν καφεΐνη και νικοτίνη αντίστοιχα, δύο ουσίες που ανήκουν στην ίδια οικογένεια που μπορεί να είναι εθιστικές, αλλά όχι στο σημείο να ταυτίζονται με ψυχοδραστικές ιδιότητες.

Προηγούμενο άρθροΤι συζήτησε η Βρετανική ένωση καπνιστών FOREST σε διάσκεψη ενάντια στην σταδιακή κατάργηση του καπνίσματος
Επόμενο άρθροΤο 58% των Βρετανών αντίθετοι με την σταδιακή κατάργηση του καπνίσματος
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2016 - Νοεμβρίου 2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.