Δικαιώματα ανθρώπων προσκομίζονται ζώα στην Ινδία με δικαστική απόφαση

Νομική υπόσταση προσώπου απέκτησαν τα ζώα κατοικώντας στην Ιική πολιτεία Χαριάνα από το δικαστήριο το οποίο την προκήρυξε συνοδεύοντας την τοπική κηδεμονία ζώων από των πολιτών από κατοίκων της ίδιας πολιτειακής περιφέρειας.

Ο δικαστής Ραντίφ Σάρμα νομοθετώντας την απόφασή του κατέστησε τον νόμο νωρίτερα στην πολιτεία του Ουταρακχάντ όπου καταπολέμησε το λαθραίο κυνήγι ελεφάντων και δημιουργία της πώλησης των ελεφαντοστούν και την περιβαλλοντο ρύπανση και γενική χειραγώγηση των ζώων.

Μέσα στην απόφαση που νομοθέτησε ο δικαστής αναφέρει ότι τα ζώα διαθέτουν αντίστοιχα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τα ανθρώπινα αυτοπρόσωπα όντα και ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ως την περιουσία ή από τα αντικείμενα επίσης και ότι:

«Τα ζώα πρέπει να διαθέτουν υγεία, άνεση, φροντίδα, ασφάλεια, ικανότητα έκφρασης και της συμπεριφοράς δίχως τον πόνο, τον φόβο και αγωνία. Έχουν το δικαίωμα στην δικαιοσύνη. Πρέπει να αποδείξουμε την συμπόνοια προς όλα τα όντα. Τα ζώα ίσως είναι σιωπηλά αλλά ως την κοινωνία πρέπει να τα εκπροσωπήσουμε. Ουδείς πόνος ούτε αγωνία να προκληθεί σε ζώα. Η σκληραγώγηση τους δημιουργεί επίσης ψυχολογικά προβλήματα. Στην Ινδική μυθολογία έκαστο ζώο σχετίζεται από τον Θεό. Τα ζώα αναπνέουν και σαν εμάς διαθέτοντας αισθήματα. Απαιτούν τροφή, ύδωρ, στέγη, φυσική συμπεριφορά, ιατρική και αποφασιστικότητα.».

Ο δικαστής Ραντίφ Σάρμα συμμετείχε το 2017 σε νομοθέτηση του ποταμού Γάγκη ως ζώντα την υπόσταση αλλά συναντώντας την κατακύρωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ινδίας.

Οι εξαγωγές ζώντων ζώων το 2018 από την Ινδία απαγορεύτηκαν από τις κινητοποιήσεις των πολιτών αναζωπυρώνοντας το αίτημα για την Ωνία επίσης στην .

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.