Έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, μοτοσικλετών κοκ.

Η διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα αλλά με τις συνεχείς προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών υπηρεσιών του Δήμου μας έχουν απομακρυνθεί το τελευταίο 6μηνο είκοσι ένα (21) αυτοκίνητα, μία βάρκα με το τρέιλερ της, ένα τρέιλερ και έξι (6) μοτοσικλέτες.

Τα εγκαταλελειμμένα οχήματα εντοπίζονται στο κοινόχρηστο δημοτικό δίκτυο των διοικητικών ορίων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για τη βελτίωση της αισθητικής, καθαριότητας και υγιεινής του Δήμου μας, καθώς και τη διασφάλιση ελεύθερων θέσεων στάθμευσης.

Για την διαδικασία απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων η διαδικασία που βάσει νόμου απαιτείται είναι η εξής:

– Εντοπισμός, φωτογράφιση του οχήματος και έκθεσης εντοπισμού.

έκθεσης αυτοψίας, επικόλληση ειδικού σήματος – ειδοποίησης που το χαρακτηρίζει εγκ/νο όχημα και φωτογράφιση, σε χρονική διάρκεια ενός μήνα για όχημα σε παράνομη στάθμευση και τριών μηνών σε νόμιμη θέση στάθμευσης, για τα Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ. 

– Για τα εγκ/να όπως μοτοσικλέτες, βάρκες, τρέιλερ, μηχανήματα έργου, τροχόσπιτα, ο αντίστοιχος χρόνος μεταξύ της έκθεσης εντοπισμού και έκθεσης αυτοψίας ορίζεται σε 10 ημέρες ή 20 ημέρες ανάλογα με τη θέση στάθμευσης. 

-Ακολουθεί η αλληλογραφία με το Τμ. Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών, τη ΔΔΔΥ, το Τελωνείο Αθηνών και λοιπών άλλων συναρμοδίων φορέων πληροφόρησης. 

– Εάν το όχημα φέρει πινακίδες ειδοποιείται ο ιδιοκτήτης του με σχετική επιστολή. Η απομάκρυνση των οχημάτων γίνεται μετά την πάροδο 45 ημερών από την έκθεση αυτοψίας και την επικόλληση του ειδικού σήματος.

Στο πλαίσιο της δράσης για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων τα οποία δυσκολεύουν τη στάθμευση και αποτελούν εστίες μόλυνσης, οι πολίτες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας μπορούν να αποστέλλουν το σχετικό αίτημά τους και ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας καταγραφής αιτημάτων που χρησιμοποιείται στο Δήμο μας τον τελευταίο ένα περίπου χρόνο (δείτε σχετικά εδώ: https://webapp.novoville.com/).                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Από το Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.