Μπάχαλο στη Νέα Φιλαδέλφεια – Απών ο Γιάννης Βούρος

0
240

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος δήλωσε ασθενής και απουσίαζε, τέθηκαν σημαντικά και αιχμηρά ερωτήματα από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Α. Βασιλόπουλο, Χ. Τομπούλογλου και Ν. Σερετάκη, τόσο σχετικά με το περιβόητο θέμα της ιδιωτικοποίησης του έργου του ηλεκτροφωτισμού κόστους 3.700.000€, όσο και για άλλα ζητήματα “εγκατάλειψης” της πόλης, ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα καθώς ο Αντιδήμαρχος κ. Μ. Κουτσάκης που αναπληρώνει το Δήμαρχο Γ. Βούρο δεν ήταν σε θέση να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις.

Στη συνέχεια, η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας ζήτησε να τεθεί θέμα εκτός ημερησίας διάταξης με τίτλο: “Κατάθεση προσφυγής και άλλες ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου για την προσβολή και ακύρωση της  υπ’ αριθμόν 167/2021 απόφασης της  Οικονομικής Επιτροπής  με την οποία προωθείται η παράδοση σε ιδιώτη της προμήθειας, εγκατάστασης και συντήρησης των φωτιστικών LED και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού και την απαξίωση της υπηρεσίας του Δήμου σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Δήμου”.

Μια γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου σχετικά με την μη ύπαρξη νομικής ισχύς τέτοιας απόφασης στάθηκε αιτία για να ξεκινήσει διαφωνία ομηρικής διάστασης μεταξύ του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και ειδικότερα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Ν. Σερετάκη και της δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας κ. Δ. Γκούμα. Ο εκνευρισμός των μελών του σώματος ήταν έντονος και η διαδικασία δεν μπορούσε να συνεχιστεί επί μακρόν, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, φανερά δυσαρεστημένος από την τροπή που είχε πάρει η συζήτηση και κατάφωρα “μόνος”, να υποπέσει σε ατόπημα αποβάλλοντας τους δημοτικούς συμβούλους από την συνεδρίαση.  

Μετά από αυτήν την ενέργεια σύσσωμη η αντιπολίτευση και ορισμένα μέλη της διοίκησης αποχώρησαν από τη συνεδρίαση και εισήχθη το πρώτο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα που άπτονταν της αρμοδιότητας της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Α. Παπακώστα, η οποία δήλωσε πως “η διαδικασία δεν την εκφράζει”, ωστόσο συνέχιζε τις εισηγήσεις της και αποχώρησε στη συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.