Γεια, είμαι ο Brent Stafford και αυτό είναι το Reg-Watch από το regulatorwatch.com.

Είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελεσματικά στο να βοηθήσουν τους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα; Είναι μια από τις πιο καυτές ερωτήσεις στη μάχη για το άτμισμα, αλλά μια απάντηση μπορεί τελικά να βελτιωθεί σύμφωνα με την τελευταία ανασκόπηση της Cochrane για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για τη διακοπή του καπνίσματος. Υπάρχουν στοιχεία με μεγάλη βεβαιότητα ότι τα Vapes νικοτίνης είναι πιο αποτελεσματικά από τις παραδοσιακές θεραπείες υποκατάστασης νικοτίνης, όπως τα επιθέματα νικοτίνης και τα τσίχλα και βοηθούν τους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα. Μαζί μας σήμερα για να συζητήσουμε τα στοιχεία είναι η Δρ Jamie Hartman-Boyce, επικεφαλής ερευνητής στην ανασκόπηση και αναπληρωτής καθηγητής στο Nuffield Department of Primary Care Health Sciences της Οξφόρδης. Δρ Hartman-Boyce, είναι υπέροχο που σας έχουμε ξανά στην εκπομπή.

Ευχαριστώ πολύ που με έχεις.

Πριν βουτήξουμε στα αποτελέσματα της ανασκόπησης, πείτε μας για το Cochrane και γιατί τυγχάνει τόσο μεγάλης εκτίμησης.

Οπωσδήποτε, επομένως η Cochrane είναι μια παγκόσμια μη κερδοσκοπική εταιρεία και υπάρχει για να βοηθά τους ανθρώπους να λαμβάνουν αποφάσεις για την υγειονομική περίθαλψη χρησιμοποιώντας τα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία. Συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία σε μια συγκεκριμένη περιοχή χρησιμοποιώντας πολύ αυστηρές και διαφανείς μεθόδους και συνοψίζει αυτά τα στοιχεία, έτσι ώστε όσοι λαμβάνουν αποφάσεις να τα έχουν στη διάθεσή τους. Τώρα γιατί είναι γνωστό ως ο κανόνας του χρυσού; Παρατηρείται ο χρυσός κανόνας λόγω των μεθόδων που χρησιμοποιούμε, επομένως το εγχειρίδιο του Cochrane παρουσιάζει ένα πολύ λεπτομερές σύνολο μεθόδων που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τις αναλύσεις μας για να βρούμε τις μελέτες μας, και το σημαντικότερο είναι ότι δεν σκεφτόμαστε μόνο αυτό που δείχνουν οι μελέτες, αλλά επίσης ένα από τα πράγματα που κάνουμε είναι ότι τα ξεχωρίζουμε με πολλές λεπτομέρειες, για να καταλάβουμε πόσο μπορούμε να τους εμπιστευτούμε επίσης.

Δρ Herman-Boyce, γιατί είναι τόσο σημαντικές οι τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές;

Οι τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές θεωρούνται ο καλύτερος τρόπος αξιολόγησης των επιπτώσεων μιας παρέμβασης. Εάν είναι δυνατό να γίνουν – και σίγουρα είναι σε αυτήν την περίπτωση, και ο λόγος για αυτό είναι ότι μια καλά σχεδιασμένη, καλά διεξαχθείσα τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή είναι σε θέση να αποκλείσει ουσιαστικά τις επιπτώσεις διαφορετικών παραγόντων που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε συγχυτικούς παράγοντες – Έτσι, όταν διεξάγουμε μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή, αν την κάνουμε καλά, και εξετάζουμε, ας πούμε, ηλεκτρονικά τσιγάρα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα, η μόνη διαφορά μεταξύ των βραχιόνων θα πρέπει να είναι ότι σε μια ομάδα δόθηκε τσιγάρα νικοτίνης για να τους βοηθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα. Αν από την άλλη είπατε πραγματικά, θέλω να κοιτάξω τα στοιχεία του πραγματικού κόσμου και απλώς να συγκρίνω τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα νικοτίνης με τους ανθρώπους που δεν το κάνουν και να δω πόσο καιρό θα καπνίσουν, υπάρχουν όλα τα είδη πράγματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συσχετίσεις μεταξύ των δύο που μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι αιτιώδεις, οπότε αν μιλάμε για αιτία και αποτέλεσμα, αν είναι δυνατόν, θέλουμε να εξετάσουμε τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές και τυχαιοποιημένες δοκιμές, τότε οι δοκιμές ελέγχου είναι σίγουρα καλύτερες από τις παρατηρητικές.

Απολύτως, εννοώ ότι εξαρτάται από το τι κοιτάτε, αλλά εδώ αυτό που εξετάζουμε είναι το αποτέλεσμα του να κάνουμε κάτι, οπότε δίνοντας σε κάποιον ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο νικοτίνης για να τον βοηθήσει να σταματήσει το κάπνισμα, και σε αυτή την περίπτωση είναι απολύτως μια δοκιμή η καλύτερη μορφή αποδεικτικών στοιχείων που έχουμε, επομένως η ανασκόπηση του Cochrane είναι μια μελέτη μελετών. Εξηγήστε το.

Έτσι, αυτό που κάνουμε στην ανασκόπηση του Cochrane είναι ότι πάμε ένα βήμα παραπέρα και συγκεντρώνουμε τα αποτελέσματα αυτών των δοκιμών σε μια συστηματική ανασκόπηση που είναι σημαντική, επειδή αυτές οι μελέτες, μερικές από αυτές μπορεί να έχουν προβλήματα, αλλά και καμία από αυτές καθόλου· από εμάς έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε μελέτες εκατομμυρίων ανθρώπων συνήθως, και έτσι υπάρχει κάποιο παιχνίδι τύχης που συνεχίζεται αν δείτε διαφορά στη μελέτη ανθρώπων. Είναι πραγματικά δύσκολο να πούμε στατιστικά εάν αυτή η διαφορά οφείλεται στην τύχη ή σε κάτι γνήσιο που συμβαίνει στην ίδια τη μελέτη, και έτσι αυτό που κάνουμε είναι να συνδυάζουμε τα αποτελέσματα σε όλες τις μελέτες και αν αρχίζουν να δείχνουν τα ίδια πράγματα που μπορούν να μας κάνουν πιο σίγουροι για το συνολικό αποτέλεσμα. Τώρα τι σημαίνει μια ζωντανή συστημική ανασκόπηση – άρα αυτό σημαίνει ότι βγαίνουμε έξω και αναζητούμε νέα στοιχεία κάθε μήνα για να τροφοδοτήσουμε αυτήν την ανασκόπηση. Το κάνουμε αυτό με την υποστήριξη της Cancer Research UK, δεν το κάνουμε για όλες τις κριτικές μας, είναι πραγματικά χρονοβόρο, αλλά νιώσαμε ότι με τη συγκεκριμένη κριτική είναι μια πολύ σημαντική κριτική. Γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν αποφάσεις για το ηλεκτρονικό τσιγάρο όλη την ώρα, είτε είναι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής είτε άτομα που καπνίζουν ή μπορεί να σκέφτονται να αλλάξουν, και γνωρίζουμε επίσης ότι υπάρχουν πολλές μελέτες στα σκαριά και θέλαμε να κάνουμε βέβαιοι ότι θα μπορούσαμε να ενσωματώσουμε τα ευρήματά τους αμέσως μόλις βγήκαν, αντί να χρειαστεί – ας πούμε – να περιμένουμε δύο χρόνια για να συμπεριλάβουμε μια άλλη δοκιμή στην ανάλυσή μας.

Λοιπόν, μεταπηδώντας σε αυτά, τι σπουδάζετε, ποιο είναι το κύριο ερώτημα που οδηγεί την αναθεώρηση;

Έτσι, σε αυτή τη συγκεκριμένη ανασκόπηση, εξετάζουμε εάν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα και εάν είναι ασφαλές να τα χρησιμοποιήσουν για αυτόν τον σκοπό, και προφανώς το ερώτημα είναι γιατί είναι σημαντικό να μελετηθεί; Είναι πολύ σημαντικό να μελετάς, γι’ αυτό έχω εργαστεί στη μελέτη διακοπής του καπνίσματος με τρόπους που οι άνθρωποι μπορούν να κόψουν το κάπνισμα. Εδώ και αρκετό καιρό γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι ενήλικες που καπνίζουν θέλουν να κόψουν το κάπνισμα και ξέρουμε επίσης ότι για πολλούς ανθρώπους δεν αρκεί το να θέλουν να το κόψουν, το κάπνισμα είναι πραγματικά εθιστικό, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να το κάνουν πραγματικά δύσκολο κόψτε το, και παρόλο που έχουμε βασισμένες σε στοιχεία θεραπείες διακοπής του καπνίσματος, όπως θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης, θεωρητικά, και πολλά πράγματα έχουν δοκιμαστεί, αυτά δεν θα λειτουργήσουν για όλους, και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε να προσθέτουμε στην εργαλειοθήκη μας που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα, και όταν κυκλοφόρησαν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα νικοτίνης, σκεφτήκαμε, λοιπόν, ίσως αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα, και έτσι όντως αυτή είναι η ερώτηση που ήταν μέχρι το τέλος ξεκινήσαμε από τότε απολύτως, οπότε ξεκινήσαμε και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε αυτήν την ανασκόπηση όταν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα άρχισαν να βγαίνουν πραγματικά στην αγορά και να αποκτούν τη δημόσια συνείδηση εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, και κάπως να συνεχίσουμε να την ενημερώνουμε σε όλη εκείνη την εποχή. Ήταν υπέροχο να βλέπω όλο και περισσότερες μελέτες να έρχονται, εξετάζοντας αυτό το ερώτημα, και τότε σίγουρα υπήρχε πολλή παρεξήγηση σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, υπήρχε, εννοώ ότι υπάρχει ακόμα, οπότε τότε απολύτως, υπήρχε αρκετή πολλή παρεξήγηση, επίσης πραγματικά δεν υπήρχαν τόσα πολλά στοιχεία σε εκείνο το σημείο ρεαλιστικά, οπότε υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα, υπήρχε έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, υπήρχε κάποια παρεξήγηση. Ένα από τα απογοητευτικά πράγματα σχετικά με την εργασία σε αυτήν την ανασκόπηση εδώ και χρόνια είναι ότι χρόνο με τον χρόνο έχουμε όλο και περισσότερα στοιχεία και ωστόσο οι αβεβαιότητες και οι παρεξηγήσεις φαίνεται να αυξάνονται κάθε χρόνο σε αντίθεση με τη μείωση, οπότε υποθέτω ότι ξανά στο 2012, το 2013 και το 2014 υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα που ήταν πραγματικά αληθινή, τώρα φυσικά έχουμε κάποιες ερωτήσεις όπου δεν έχουμε πολλά στοιχεία, αλλά σε άλλους τομείς η βάση αποδεικτικών στοιχείων έχει πραγματικά αυξηθεί αρκετά σημαντικά.

Λοιπόν, είναι σίγουρα απογοητευτικό για εσάς και την ομάδα σας να δείτε ότι υπάρχει ακόμα πολλή παραπληροφόρηση εκεί έξω.

Τώρα είναι περισσότερα από ποτέ, ναι. Είναι απογοητευτικό και νομίζω ότι για εμάς μας κάνει πραγματικά να προσπαθούμε και να σκεφτόμαστε σκληρά για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε τα μηνύματά μας υπεύθυνα και να προσπαθούμε να μεταφέρουμε τα μηνύματα εκεί έξω όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά είναι πραγματικά απογοητευτικό ιδιαίτερα για μένα όταν ακούω ανθρώπους που καπνίζουν να λένε, δεν θέλω να στραφώ στο άτμισμα γιατί είναι απλώς μια άλλη μορφή εθισμού, ή είναι εξίσου επιβλαβές με το κάπνισμα, ή είναι πιο επιβλαβές από το κάπνισμα, και εκεί νομίζεις ότι τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο. και κατά κάποιο τρόπο αυτό το μήνυμα δεν φτάνει στους ανθρώπους που χρειάζονται περισσότερο να το ακούσουν.

Ξέρω ότι το κοινό αυτή τη στιγμή θα πάει, πότε θα φτάσετε στην ίδια την έκθεση, αλλά προτού το κάνουμε ας μιλήσουμε μόνο για τα πρωταρχικά αποτελέσματα. Τι μετράτε αυτή τη στιγμή;

Εξετάζουμε λοιπόν μια σειρά από διαφορετικά πράγματα, αλλά τα κύρια πράγματα που μας ενδιαφέρουν τα πρωταρχικά μας αποτελέσματα είναι, πόσοι άνθρωποι σταματούν το κάπνισμα σε έξι μήνες ή περισσότερο, μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα δεδομένα στο μεγαλύτερο σημείο παρακολούθησης που τα μέτρα της μελέτης, μας ενδιαφέρουν επίσης οι ανεπιθύμητες ενέργειες και οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, επομένως οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι αυτές που μπορεί να απαιτούν νοσηλεία ή να είναι πολύ επικίνδυνες Ανεπιθύμητες ενέργειες, είναι πράγματα που δεν αποτελούν κατάσταση ζωής ή θανάτου, αλλά εξακολουθεί να μπορεί να κάνει πολύ δυσάρεστη τη χρήση ενός προϊόντος, επομένως αυτά είναι τα τρία κύρια πράγματα που εξετάζουμε, αλλά εξετάζουμε επίσης μια σειρά από διαφορετικά αποτελέσματα, όπως μετρήσεις τοξινών και μη καρκινογόνων ουσιών.

Λοιπόν, η φωνή του Δρ Χάρτμαν εδώ είναι ένα infographic που κυκλοφόρησε με τη δημοσίευσή σας στα μέσα ενημέρωσης, και υπάρχουν τρία βασικά μηνύματα που στείλατε εσείς και η ομάδα, και ας κάνουμε το πρώτο εδώ, ότι υπάρχουν στοιχεία υψηλής βεβαιότητας ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη αυξάνουν το κόψιμο ποσοστά σε σύγκριση με τη θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης. Ξεναγήστε μας σε αυτό.

Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι βγήκαμε έξω, συνδυάσαμε δεδομένα από μελέτες στις οποίες οι άνθρωποι τυχαιοποιήθηκαν και ένας οπλίστηκε, για να λάβουν ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη για να τους βοηθήσουν να κόψουν το κάπνισμα και, στη συνέχεια, το άλλο σκέλος σε παραδοσιακή θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης, με την οποία σημαίνουν πράγματα όπως μπαλώματα, τσίχλες, παστίλιες, μερικές φορές ένας συνδυασμός επιθεμάτων και μια μορφή σύντομης δράσης όπως τσίχλες, και στη συνέχεια εξετάζουν έξι μήνες ή περισσότερο για να δουν πόσοι άνθρωποι έχουν κόψει το κάπνισμα και σύγκριση με τα διάφορα μπράτσα και τι κάνουμε είχε για πρώτη φορά σε αυτήν την επανάληψη της ανασκόπησης αποδείξεις υψηλής βεβαιότητας ότι περισσότεροι άνθρωποι σταματούσαν επιτυχώς το κάπνισμα στους έξι μήνες ή περισσότερο σε αυτούς τους βραχίονες ηλεκτρονικών τσιγάρων νικοτίνης, σε σύγκριση με αυτούς τους βραχίονες θεραπείας υποκατάστασης νικοτίνης και επειδή αυτές ήταν τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές, αυτό είναι το είδος της εύρεσης που εξετάζουμε για να προσπαθήσουμε να ξεκαθαρίσουμε την αιτία και το αποτέλεσμα. Έτσι στην γλώσσα των ερευνητών, αυτή είναι μια πολύ δυνατή δήλωση, ναι; Χρειάζονται πολλά για να πούμε ότι έχουμε αποδεικτικά στοιχεία υψηλής βεβαιότητας σε μια περιοχή, επομένως έχουμε πολύ αυστηρά πρότυπα γύρω από αυτό, και τα πρότυπα που χρησιμοποιούμε για να πούμε ότι ένα σύνολο αποδεικτικών στοιχείων είναι υψηλής βεβαιότητας, για παράδειγμα, είναι κάπως ομοιόμορφα γενικά, επομένως όποια παρέμβαση και αν κοιτάξουμε, όποιο πεδίο κι αν κοιτάξουμε, πρέπει να πληρούμε ορισμένα κριτήρια για να μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν στοιχεία υψηλής βεβαιότητας και τι εννοούμε στις ομιλίες των ερευνητών όταν Το λέμε αυτό, εάν πιστεύουμε ότι είναι πολύ απίθανο μια μελλοντική μελέτη να βγει και να αλλάξει εντελώς τον τρόπο, το σκεφτόμαστε με νόημα, επομένως πιστεύουμε ότι οι μελλοντικές μελέτες είναι απίθανο να αλλάξουν τα συμπεράσματά μας γύρω από αυτό το σημείο.

Όχι, αυτό είναι σίγουρα δυνατό, ναι. Θα μπορούσατε να δώσετε ένα παράδειγμα σε άλλο πεδίο για κάτι που έχει στοιχεία υψηλής βεβαιότητας ότι το κοινό μπορεί να είναι εξοικειωμένο με την ερώτηση;

Λοιπόν, μπορώ να σκεφτώ μερικά πραγματικά προφανή παραδείγματα, έτσι για παράδειγμα, έχω διαβήτη τύπου 1, υπάρχουν σίγουρα στοιχεία υψηλής βεβαιότητας ότι η ινσουλίνη είναι κρίσιμη για την επιβίωση και ο διαβήτης τύπου 1, αν σκεφτούμε άλλα πράγματα όπως – δεν έχω γνωρίζω – ασπιρίνη για την πρόληψη των καρδιακών προσβολών, η άποψή μου είναι ότι έχουμε στοιχεία υψηλής βεβαιότητας και εκεί.

Ουάου αυτό είναι εντυπωσιακό!

Τότε είναι συναρπαστικό για εμάς, επειδή εξετάζουμε μια σειρά από διαφορετικά πράγματα όταν αποφασίζουμε εάν έχουμε ή όχι μια βάση δεδομένων υψηλής βεβαιότητας, και αυτά περιλαμβάνουν πράγματα όπως η ποιότητα των μελετών, εάν κινδυνεύουν από μεροληψία περιλαμβάνουν, εάν οι μελέτες μετρούν αυτό που πραγματικά σκοπεύουμε να εξετάσουμε, εάν πρόκειται για ανεξήγητες διαφορές μεταξύ των αποτελεσμάτων των μελετών, εάν έχουμε ανησυχίες ότι ορισμένες μελέτες δεν έχουν δημοσιευτεί λόγω των όσων έχουν βρει και τέλος, πραγματικά, το μέγεθος των μελετών και ο αριθμός των γεγονότων που συνέβαιναν, και αυτό ήταν το πράγμα σε αυτό το συγκεκριμένο σύνολο αποδεικτικών στοιχείων όταν εξετάζουμε εάν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα νικοτίνης ήταν ή όχι πιο πιθανό να βοηθήστε τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα. Η νικοτίνη αντικαθιστά τη βασική θεραπεία, στους έξι μήνες ή περισσότερο ήμασταν κολλημένοι σε μέτρια βεβαιότητα για λίγο, και ο λόγος για αυτό ήταν απλώς ότι δεν είχαμε τόσες πολλές μελέτες στις μελέτες που είχαμε. Με τεράστιες μελέτες, δεν είχαμε τόσους πολλούς ανθρώπους να επιτύχουν το πρωταρχικό μας αποτέλεσμα, το οποίο ήταν η διακοπή του καπνίσματος σε έξι μήνες ή περισσότερο, επομένως παρακολουθούσαμε πραγματικά τα στοιχεία στενά ως μέρος της ζωντανής διαδικασίας συστηματικής ανασκόπησης και όποτε ήταν νέο δοκιμές βγήκαν, σκεφτόμασταν – πιστεύουμε ότι αυτή είναι αυτή που θα μας οδηγήσει ουσιαστικά σε υψηλή βεβαιότητα – και μόλις αναφέρατε μερικά από τα προηγούμενα δεν ήξερα τον σωστό όρο για να το ονομάσουμε, ακούγεται σαν δήλωση αποδεικτικών στοιχείων ή κάτι παρόμοιο με αυτήν την κατεύθυνση, αλλά αν επιστρέψετε τώρα όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά, δεν είχατε μια δήλωση όπως αυτή, αλλά για αρκετά χρόνια τα στοιχεία ήταν χαμηλά ή πολύ χαμηλά, και τότε το 2020 ήταν η πρώτη φορά που αναδείξατε μέτρια βεβαιότητα, και είχατε την αναφορά και μια ενημέρωση, μια άλλη ενημέρωση επίσης, τόσο μέτρια βεβαιότητα, και μετά εδώ είμαστε σε υψηλή βεβαιότητα, τι ήταν αυτό πραγματικά πέρασε τα πράγματα από το όριο για να έχουμε ένα σύντομο χρονικό διάστημα για να μπορέσετε να πιέσετε σε αυτόν τον τομέα, όπου έχετε τα ισχυρότερα στοιχεία, ωστόσο ήταν περισσότερες μελέτες με περισσότερα δεδομένα, και κριτικά δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν περισσότερες μελέτες, αλλά υπάρχουν περισσότερες μελέτες που διεξήχθησαν καλά, επομένως δεν τις θεωρήσαμε ότι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο μεροληψίας και βρέθηκαν πολύ παρόμοιες με τις άλλες μελέτες που είχαμε ήδη, οπότε αν αυτές οι μελέτες είχαν βρει κάτι διαφορετικό, θα είχαν βρει ότι περισσότεροι άνθρωποι σταμάτησαν τη χρήση θεραπείας υποκατάστασης νικοτίνης τότε. Αυτό δεν θα μας ωθούσε σε αποδείξεις υψηλής βεβαιότητας, αλλά αυτό που είχαμε στην πραγματικότητα ήταν περισσότερες δοκιμές που ήταν πραγματικά συνεπείς όσον αφορά τα οφέλη των τσιγάρων νικοτίνης έναντι της θεραπείας υποκατάστασης νικοτίνης για τη διακοπή του καπνίσματος, και έτσι αυτό ήταν που πραγματικά ώθησε το κάπνισμα· ισορροπία για εμάς και τη νικοτίνη. Είμαι τόσο ευγνώμων στους επιστήμονες και τους χρηματοδότες που έκαναν αυτές τις μελέτες να πραγματοποιηθούν, ναι;

Και επρόκειτο να το ρωτήσω στη συνέχεια, στην πραγματικότητα, ξέρετε ότι τα σκουπίδια μέσα στα σκουπίδια είναι κάπως στην παλιά ιστορία;

Πρέπει λοιπόν να γίνουν κάποιες πραγματικά υψηλής ποιότητας μελέτες, και πολλοί άνθρωποι που ασχολούνται με αυτήν την επιχείρηση και ερευνούν αυτόν τον τομέα, έχουμε καλύψει πολλά, εννοώ ότι υπάρχουν μερικά πραγματικά δυνατά ονόματα στον τομέα που είναι κάπως μέρος του το πηγάδι που συνηθίζαμε να ονομάζαμε το κύπελλο του Ηνωμένου Βασιλείου, ναι νικοτίνη, το κύπελλο του Η.Β. Υποθέτω – το πιο ικανοποιητικό πράγμα για το να κάνεις ζωντανές συστηματικές ανασκοπήσεις είναι στο τέλος λέμε, αυτές είναι οι μελέτες που θα θέλαμε να δούμε στη συνέχεια, παρακαλώ. Και είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις αυτές τις μελέτες να βγαίνουν και να μπορούν να ενσωματώσουν τα ευρήματά τους.

Τώρα εξεπλάγην όταν έμαθα ότι τόσες πολλές από τις μελέτες διεξήχθησαν πράγματι στις Η.Π.Α. Υπάρχει ένας αρκετά αξιοπρεπής αριθμός έτσι;

Αυτό είναι σωστό, επομένως εμείς, όσον αφορά τις μελέτες που πηγαίνουν στις κύριες αναλύσεις μας, αυτές που εξακολουθούν να πιστεύω ότι έχουν μεγαλύτερη τάση για το Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή είναι πιο πιθανό να χρηματοδοτηθούν και πολλές από αυτές πραγματοποιούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο για να σταματήσουν το κάπνισμα Υπηρεσίες. Δεν έχουμε πραγματικά την ίδια εγκατάσταση στις ΗΠΑ από την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε, αλλά υπάρχει πολλή έρευνα σε εξέλιξη στις ΗΠΑ σε αυτόν τον τομέα, καθώς επίσης και στον Καναδά, επομένως εξαπλώνεται, και νομίζω ότι εκεί είναι στην πραγματικότητα αρκετή συναίνεση και συνεργασία μεταξύ των ερευνητών σε όλη τη λίμνη, όπως λες.

Και αυτή είναι μια από τις ερωτήσεις που ήθελα να σας κάνω, και έχετε γράψει σε ένα άρθρο που θα συζητήσουμε εδώ σε ένα λεπτό, ότι υπάρχει μια επιστημονική συναίνεση σχετικά με το είδος της αποτελεσματικότητας των ηλεκτρονικών τσιγάρων και αυτού του είδους με κάνει να σκεφτώ, πηγαίνοντας καλά, πού είναι αυτή η συναίνεση, γιατί αν υπήρχε, πώς γίνεται τόση παρεξήγηση γύρω από τις βλάβες, τις σχετικές πιθανές βλάβες που σχετίζονται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα;

Επομένως, δεν θα έλεγα ότι υπάρχει συντριπτική επιστημονική συναίνεση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα. Ελπίζω ότι αυτή η ανασκόπηση θα βοηθήσει να προχωρήσει πολύ αυτή η συζήτηση. Αυτό που εννοούσα όταν αναφερόμουν σε αυτήν την επιστημονική συναίνεση ήταν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ουσιαστικά βρίσκονται κάπου σε μια Συνέχεια βλάβης μεταξύ του καπνίσματος εύφλεκτων τσιγάρων και της μη χρήσης προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη, σωστά; Έτσι, στην πραγματικότητα, όταν το πιέζετε, νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρείτε πολλούς αξιόπιστους ερευνητές που θα υποστήριζαν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα νικοτίνης είναι πιθανώς εξίσου επιβλαβή ή πιο επιβλαβή από το κάπνισμα, θα δυσκολευτείτε επίσης να βρείτε χρήματα που θα έλεγαν ότι είναι εντελώς ακίνδυνο, αυτό για το οποίο μιλάμε είναι ένα συνεχές ρίσκο στα ηλεκτρονικά τσιγάρα που κάθεται κάπου σε αυτό το Continuum, και νομίζω ότι πραγματικά υπάρχει αρκετή συναίνεση γύρω από αυτό το σημείο, αλλά εκεί που έρχεται μεγάλη σύγκρουση είναι γύρω οι κίνδυνοι των ηλεκτρονικών τσιγάρων για τους ανθρώπους που δεν καπνίζουν, σωστά; Ή σε άτομα που διαφορετικά δεν θα κινδύνευαν να καπνίσουν, καθώς και τη χρησιμότητα των ηλεκτρονικών τσιγάρων για τη διακοπή του καπνίσματος σε σύγκριση με άλλα υπάρχοντα βοηθήματα διακοπής του καπνίσματος στις Η.Π.Α. εργαστείτε για να βοηθήσετε τους ενήλικες να σταματήσουν το κάπνισμα, αλλά ξέρετε ποιος είναι ο αντίκτυπος στα παιδιά; Και αυτό έχει την προτεραιότητα, επομένως δεν έχει σημασία πόσο όφελος είναι για τους ενήλικες, είναι πραγματικά ο αντίκτυπος στη Νεολαία, και αυτό είναι που ξέρετε ότι βαραίνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, νομίζω.

Οπωσδήποτε, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν μια πολύ δύσκολη δουλειά εδώ, σωστά;

Πρέπει να λάβουν υπόψη όλα αυτά τα πράγματα, αλλά βρίσκω το είδος της αφήγησης σχετικά με το, βοηθάμε τους ενήλικες να σταματήσουν το κάπνισμα ή προστατεύουμε τα παιδιά λίγο απογοητευτικό. Μου αρέσει να πιστεύω ότι πιθανώς για τους συναδέλφους μας στις ρυθμιστικές αρχές, το σκέφτονται με περισσότερες λεπτομέρειες από αυτό, αλλά νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο εκπροσωπείται συχνά στα μέσα ενημέρωσης ή στον Τύπο, όταν το διαβάζουμε, συνοψίζεται σε αυτά πόντους, και κάπως, φαίνεται ότι ξεχνάμε ότι το κάπνισμα των ενηλίκων είναι πολύ κακό για τα παιδιά, σωστά; Όπως είναι πραγματικά ανθυγιεινό για τα παιδιά να μεγαλώνουν σε νοικοκυριά όπου οι άνθρωποι καπνίζουν, αν οι γονείς σου καπνίζουν, είναι πολύ πιο πιθανό να συνεχίσεις και να καπνίσεις μόνος σου. Έτσι, υπάρχει στην πραγματικότητα ένας ενήλικας που κόβει το κάπνισμα, ολόκληροι πληθυσμοί μπορούν επίσης να ωφεληθούν, οπότε αν είστε ερευνητής και προφανώς υπάρχουν αρκετοί που είναι εκεί έξω που πιστεύουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι επιβλαβή γενικά, όχι μόνο για νεολαία ή ξέρετε ούτω καθεξής, πώς λέμε ότι αυτά τα στοιχεία υψηλής βεβαιότητας τους επηρεάζουν όπως ξέρετε είναι αρκετά ισχυρή για να αλλάξει τη γνώμη ενός ερευνητή, ή δεν θα μπορούσα να πω; Ελπίζω ότι για ορισμένους ερευνητές μπορεί να αλλάξει γνώμη. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αυτό που εξετάζουμε όταν έχουμε αυτή την υψηλή βεβαιότητα αφορά την Αποτελεσματικότητα, δεν αφορά το αποτέλεσμα ασφάλειας και νομίζω ότι πολλές από τις ανησυχίες παραδοσιακά αφορούσαν την ασφάλεια, αλλά υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με Αποτελεσματικότητα επίσης, και ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει να κατευνάσει ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες και θα παρέχει διαβεβαιώσεις για αυτό που νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι εκεί έξω γνωρίζουν ήδη, το οποίο είναι ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα νικοτίνης μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα, ιδιαίτερα αν δυσκολεύονται να το κόψουν χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους, ναι;

Σίγουρα ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που άκουσα πριν από επτά χρόνια, όταν αρχίσαμε να καλύπτουμε αυτό το θέμα, δεν το ακούμε συχνά πια, και αυτό είναι καλά, δεν λειτουργούν ξέρετε, αυτό ήταν ένα πρωταρχική επίθεση του. Απλώς αναρωτιέμαι αν θα μετακινήσουν απλώς το δοκάρι.

Νομίζω ότι είναι δύσκολο να πω και νομίζω ότι υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που εξετάζονται, αλλά αυτό που υποθέτω ότι ελπίζω είναι ότι ως κοινότητα αναγνωρίζεται ότι η διακοπή του καπνίσματος είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει όποιος καπνίζει για την υγεία του. Πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν πραγματικά δύσκολο να το κάνουν επειδή τα τσιγάρα έχουν σχεδιαστεί για να είναι πολύ δύσκολο να το κόψετε και πρέπει να μπορούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους οποιαδήποτε διαθέσιμη υποστήριξη που δείχνει ότι βοηθάει, προκειμένου να μειώσουμε αυτά τα ποσοστά καπνίσματος.

Έτσι, το δεύτερο βασικό μήνυμα στην ανακοίνωση των μέσων ενημέρωσης για αυτήν την πρόσφατη ανασκόπηση ήταν ότι υπάρχουν μέτριας βεβαιότητας στοιχεία ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη αυξάνουν τα ποσοστά διακοπής καπνίσματος σε σύγκριση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς νικοτίνη. Αυτό λοιπόν ήταν ενδιαφέρον για μένα. Τι έπαιρνες εκεί;

Η νικοτίνη είναι μια περίπτωση μέτριας βεβαιότητας απλώς και μόνο επειδή δεν έχουμε τόσες πολλές μελέτες και σε αυτές που έχουμε δεν έχουμε τόσα πολλά γεγονότα. Πόσο χρήσιμη είναι η σύγκριση των ηλεκτρονικών τσιγάρων που περιέχουν νικοτίνη έναντι αυτών που δεν περιέχουν νικοτίνη, είναι κάτι το Up For Debate, νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον για δύο λόγους, ο ένας είναι ότι όταν αξιολογούμε τη φαρμακοθεραπεία, άρα φάρμακα ή χάπια, Συχνά εξετάζουν έναν έλεγχο εικονικού φαρμάκου και μερικοί υποστηρίζουν ότι ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο χωρίς νικοτίνη, όταν εξετάζετε το να βοηθάτε τους ανθρώπους ποιος είναι ο έλεγχος εικονικού φαρμάκου, νομίζω ότι στην πραγματικότητα συμβαίνουν περισσότερα εκεί επειδή νομίζω ότι γνωρίζουμε αυτόν τον εθισμό στο κάπνισμα είναι πραγματικά πολύπλοκο, και περιλαμβάνει πολλές συμπεριφορικές, ψυχολογικές και κοινωνικές ενδείξεις, και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα με τρόπο που ίσως δεν είναι τόσο εύκολος με ένα έμπλαστρο, κάτι που πραγματικά συμβαίνει». μιμηθείτε τις ενέργειες του καπνίσματος, επομένως νομίζω ότι είναι επίσης ενδιαφέρον να δούμε πόσο από αυτά που οδηγούν την επιτυχία των ηλεκτρονικών τσιγάρων νικοτίνης οφείλεται. Είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για την παροχή νικοτίνης ή έχει κάποια σχέση με αυτά τα στοιχεία γύρω από τη χρήση ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Το καταλαβαίνω, επομένως εξακολουθείτε να μακρύνετε το στόμα σας και τα χέρια και όλα τα άλλα πράγματα που έχουν σημασία, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικό τσιγάρο που δεν περιέχει νικοτίνη και αν αυτό είναι το εικονικό φάρμακο στην ελεγχόμενη δοκιμή, θα έχουν κάποια επίδραση στη συνολική μελέτη.

Ναι, που ξέρετε ότι θα περιμέναμε. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιούμε εικονικά φάρμακα και δοκιμές χαπιών, επειδή γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα φαινόμενο εικονικού φαρμάκου, αλλά πιστεύουμε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο χωρίς νικοτίνη, σωστά;

Εξαιρετικό, σας ευχαριστώ που το ξεκαθαρίσατε, σίγουρα με ενδιέφερε τι ήταν αυτό.

Το τρίτο μήνυμα στην έκδοση αυτής της ανασκόπησης, δεν εντοπίσαμε καμία σαφή ένδειξη βλάβης από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα νικοτίνης όταν χρησιμοποιούνται για τη διακοπή του καπνίσματος, ωστόσο, η μεγαλύτερη παρακολούθηση ήταν δύο χρόνια και ο συνολικός αριθμός μελετών ήταν μικρός. Αυτό που εννοούμε είναι αυτό που μας ενδιαφέρει πραγματικά, είναι αυτές οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, έτσι ή τουλάχιστον αυτό θα με ενδιέφερε εάν έπαιρνα ένα φάρμακο ή δοκίμαζα ένα προϊόν. Είναι πιθανό να μου προκαλέσει σοβαρή αδιαθεσία; Και ένα από τα θετικά σχετικά με αυτές τις μελέτες από την οπτική των ανθρώπων σε αυτές είναι ότι αυτά τα γεγονότα είναι ευτυχώς αρκετά σπάνια, αλλά αυτό που σημαίνει στατιστικά είναι ότι εάν έχετε πολλές μελέτες όπου συμβαίνουν πολύ λίγα γεγονότα, είναι πραγματικά δύσκολο να το πείτε εάν οποιαδήποτε διαφορά ή έλλειψη οφείλεται μόνο στην τύχη ή σε κάτι που συμβαίνει στην πραγματικότητα λόγω του προϊόντος, και νομίζω ότι το άλλο πράγμα που αποτελεί πραγματική πρόκληση σε αυτόν τον τομέα είναι ότι όταν σκεφτόμαστε τις βλάβες από το κάπνισμα, συνήθως κάποιος Μην αρχίσετε να καπνίζετε και έξι μήνες αργότερα βλέπουμε τη νόσο που σχετίζεται με το κάπνισμα με όρους σκληρής έκβασης, μερικές φορές χρειάζονται δεκαετίες για να αναπτυχθούν αυτά τα αποτελέσματα, και εδώ με αυτές τις δοκιμές έχουμε πραγματικά αρκετά βραχυπρόθεσμη παρακολούθηση, οπότε έχουμε μελέτες που από στατιστική άποψη δεν μπορούν να εξετάσουν αυτά τα σοβαρά αποτελέσματα ασφάλειας. Θα χρειαστεί να κάνετε μελέτες χιλιάδων και χιλιάδων ανθρώπων για να μπορέσετε να εντοπίσετε ουσιαστικές διαφορές, και επίσης δεν τείνουν να παρακολουθούν τους συμμετέχοντες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και είναι πραγματικά ακριβό και περίπλοκο να παρακολουθείτε τους συμμετέχοντες για μεγάλο χρονικό διάστημα χρόνο, και αυτό μπορεί να συμβαίνει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς όπου δεν έχουμε μακροπρόθεσμα δεδομένα ασφάλειας, αλλά αυτό μπορεί να συνεχίσει να είναι ένα ζήτημα εδώ, και είναι φυσικά κάτι που ανησυχούν τόσο οι ρυθμιστές όσο και οι ατμιστές· – επιπτώσεις όρου, ναι; Και πώς το παίρνουμε αυτό; Εννοώ ότι είναι η μόνη μεγαλύτερη χρέωση είναι ότι δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και αυτό ενεργοποιεί την αρχή της προφύλαξης και ένα σωρό άλλα πράγματα που καθιστούν την προοπτική ομαλοποίησης της χρήσης προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου πολύ αδύναμη, οπότε πώς λαμβάνουμε αυτά τα μακροπρόθεσμα δεδομένα εάν, για παράδειγμα, η μελέτη όλων των μελετών δεν μπορεί να τα αποδώσει; Αυτό συμβαίνει από το 2012. Τι ελπίδα υπάρχει ότι θα λάβουμε αυτά τα μακροπρόθεσμα δεδομένα κάποια στιγμή; Νομίζω ότι θα περάσει καιρός. Θα το πάρουμε στο τέλος. Μακάρι να μπορούσα να μου αρέσουν τα χρόνια προτρέχοντας στο μέλλον και να δω και μετά να επιστρέψω τώρα και να σου πω, αλλά θα πάρει χρόνο, σωστά; Υπομονή πραγματικά, και θα χρειαστεί επίσης χρηματοδότηση, επομένως χρειαζόμαστε χρηματοδότες για να υποστηρίξουν αυτό το έργο, χρειαζόμαστε ερευνητές που θα το φέρουν εις πέρας, και στο μεταξύ αυτό που κάνουμε ουσιαστικά είναι να εξετάζουμε κάθε είδους υποδείξεις και μηνύματα που μπορούμε. Νομίζω ότι μια άλλη πρόκληση σε αυτόν τον τομέα φυσικά είναι ότι γνωρίζουμε ότι δεν δημιουργούνται όλα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εξίσου, όπως ήταν, και έτσι ρεαλιστικά πιθανώς διαφορετικές συσκευές θα έχουν επίσης διαφορετικά προφίλ μακροπρόθεσμης ασφάλειας, και αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που ιδανικά μεγάλη, καλά χρηματοδοτούμενη μελέτη, αρκετοί θα μπορούσαν να δοκιμάσουν και να αρχίσουν να πειράζουν αν το σκεφτείς, το κάναμε, γνωρίζουμε με αρκετή βεβαιότητα τώρα τις επιπτώσεις του καπνίσματος σωστά; Απλώς χρειάστηκε λίγος χρόνος για να φτάσουμε εκεί, και έτσι νομίζω ότι στο μέλλον θα έρθουν αυτά τα στοιχεία, αλλά εν τω μεταξύ μας βάζουν σε μια πολύ δύσκολη θέση και νομίζω ότι αν κοιτάζαμε οποιοδήποτε είδος παρέμβασης που είχε το ίδιο προφίλ με αυτό, οπότε ένα που έμοιαζε, ήταν αρκετά αποτελεσματικό, αλλά πραγματικά όπου υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την ασφάλεια, αυτό που θα καθόριζε εάν το χρησιμοποιούσαμε ή όχι θα ήταν η κατάσταση που αντιμετώπιζε, σωστά; Επομένως, εάν ήταν ένα είδος σχετικά ήσσονος σημασίας κατάστασης που δεν ήταν απειλητική για τη ζωή, μπορείτε να το δείτε και να σκεφτείτε, δεν ξέρω αν αξίζει τον κίνδυνο, σωστά; Είτε ως άτομο είτε ως ρυθμιστής, ως κλινικός ιατρός ακούει την πάθηση που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να σταματήσουν το κάπνισμα που γνωρίζουμε ότι είναι μια απίστευτα σοβαρή κατάσταση, γνωρίζουμε ότι είναι πραγματικά δύσκολο να σταματήσουμε το κάπνισμα, και έτσι νομίζω ότι έχουμε αβεβαιότητα για να αντιμετωπίσουμε, και μερικές πολύ δύσκολες αποφάσεις, αλλά αυτό που ελπίζω πάντα είναι να μην ξεχνάμε επίσης τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος και το γεγονός ότι μπορεί να μην γνωρίζουμε με μεγάλη λεπτομέρεια το μακροπρόθεσμο προφίλ ασφάλειας των ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά αυτό που γνωρίζουμε με πολλές λεπτομέρειες είναι πόσο επιβλαβές είναι το κάπνισμα και όλα τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής και όπως ανέφερα προηγουμένως, η συναίνεση των ειδικών είναι ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι λιγότερο επιβλαβή από το κάπνισμα. Ένας από τους τομείς έρευνας που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος είναι η εξέταση βιοδεικτών βλάβης.

Είστε ο κύριος συγγραφέας σε μια εργασία που κυκλοφόρησε την άνοιξη του τρέχοντος έτους στο περιοδικό «Addiction». Μιλήστε μας για αυτό…

Έτσι, αυτό που μας ενδιέφερε να κάνουμε εκεί ήταν να εξετάσουμε αυτό που ονομάζουμε βιοδείκτες πιθανής βλάβης, και αυτό σημαίνει μετρήσεις πραγμάτων στο αίμα, την αναπνοή και τα ούρα των ανθρώπων, που θα μπορούσαν δυνητικά να σηματοδοτήσουν κίνδυνο ή βλάβη, έτσι ώστε να είναι γνωστά καρκινογόνα· ή τοξίνες, τέτοια πράγματα. Στην ιδανική περίπτωση, θα εξετάζαμε δεδομένα σχετικά με την έκβαση των καρδιακών προσβολών στους θανάτους, αλλά ελλείψει αυτών των δεδομένων, αυτό μπορεί να αρχίσει να μας δίνει κάποιες ενδείξεις πραγματικά για το τι μπορεί να συμβαίνει για να βοηθήσουμε στην ενημέρωση της κρίσης. Κλήσεις που πρέπει να γίνουν τώρα, δεν μπορούν να περιμένουν δεκαετίες προτού κάνουμε κλήσεις για αυτό, και αυτό που λέμε στους καπνιστές και άρα αυτό που κάναμε σε αυτό είναι ότι χρησιμοποιήσαμε τις ίδιες μελέτες που περιλαμβάνονται στην ανασκόπηση Cochrane στο στιγμή, αλλά η ανασκόπησή μας στο Cochrane εξετάζει τον αντίκτυπο του να παρέχουμε σε κάποιον ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο νικοτίνης σε σύγκριση με το να μην του παρέχουμε αυτό, αυτό είναι απολύτως αυτό που υποτίθεται ότι εξετάζει, έτσι σχεδιάζονται οι δοκιμές, αλλά αυτό που θέλαμε να κάνουμε στο αυτό το χαρτί βιοδεικτών κοιτάξτε το από μια ελαφρώς διαφορετική οπτική γωνία, επειδή γνωρίζουμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν απαραίτητα ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο νικοτίνης σε αυτές τις δοκιμές, γνωρίζουμε επίσης σε αυτές τις δοκιμές ότι πολλές φορές τουλάχιστον μερικοί άνθρωποι στο άλλο χέρι, το χέρι στο οποίο δεν δίνεται καθόλου τσιγάρο, αρχίζουν να χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο από μόνοι τους, έτσι αυτό που εξετάσαμε σε αυτήν τη μελέτη βιοδείκτη ήταν, σε αυτές τις μελέτες ανθρώπων στους οποίους δόθηκαν ηλεκτρονικά τσιγάρα για να βοηθήσουν έκοψαν το κάπνισμα, πώς ήταν αυτό; Ας πούμε μια εβδομάδα ή περισσότερο από την άποψη αυτών των βιοδεικτών, όταν καταλύσαμε τους ανθρώπους στον ομαδικό χώρο και τι έκαναν στην πραγματικότητα. Έτσι, άτομα που συνέχισαν να καπνίζουν και δεν ατμίζουν καθόλου, άτομα που ατμίζουν και καπνίζουν ή διπλοί χρήστες όπως θα μπορούσαμε να τους ονομάσουμε, άτομα που ατμίζουν μόνο, θέλαμε επίσης να δούμε άτομα που δεν κάπνιζαν ή άτμισμα, αλλά υπήρχαν πολύ λίγα δεδομένα για αυτήν την ομάδα. Γνωρίζουμε τι κάνει το κάπνισμα στο σώμα, γνωρίζουμε ότι όλες οι χιλιάδες τοξίνες και οι επιπτώσεις που συμβαίνουν, οπότε αν ψάχνετε για ορισμένες αντιδράσεις στο σώμα, ξέρετε όπως σε βιοδείκτες από αυτούς που ατμίζουν, ξέρετε αν ήταν επιβλαβές όπως ήταν το κάπνισμα, τότε θα πρέπει να βλέπετε κάποια δραστηριότητα βιοδείκτη, κάποια μορφή δραστηριότητας σε εξέλιξη η οποία απουσιάζει από ό,τι καταλαβαίνω. Δεν είναι τόσο πολύ που απουσιάζει απαραίτητα, οπότε αν δίνατε σε άτομα που δεν κάπνισαν ποτέ ηλεκτρονικά τσιγάρα, τουλάχιστον για ορισμένους βιοδείκτες θα βλέπατε αυξήσεις, αλλά αν κάνετε τους καπνιστές να στραφούν στο άτμισμα, τι βλέπετε ή αυτό που βρήκαμε στην κριτική μας ήταν μειώσεις σε αυτούς τους βιοδείκτες.

Τώρα, αυτού του είδους η έρευνα θα μπορούσε να ελπίζουμε ότι θα μπορούσε να γεφυρώσει το χάσμα από την άποψη του χρόνου από τώρα και όταν υπάρχουν πραγματικά μακροπρόθεσμα στοιχεία, καθώς δεν πρόκειται να απαντήσει σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα, σωστά;

Δεν πρόκειται να λύσει την αβεβαιότητα μας, αλλά νομίζω ότι κάνουμε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε για να λαμβάνουμε ενημερωμένες αποφάσεις τώρα, και ελπίζω ότι αυτό μπορεί να είναι μέρος του ότι πρέπει να αναφέρω τη σπουδαία έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την πρώην Αγγλία για τη δημόσια υγεία.

Και η μεγάλη ανασκόπησή τους μόλις βγήκε και προφανώς ένα άλλο τεράστιο έργο που ξέρετε ότι υποστηρίζει αυτά τα στοιχεία, όλα ωθούν προς την κατεύθυνση ότι αυτά είναι αποτελεσματικά και πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Αυτό είναι σωστό, έτσι ώστε η πρώην Δημόσια Υγεία στην Αγγλία, τώρα το γραφείο για τις βελτιώσεις και τις ανισότητες στην υγεία, που ανέλαβε ο καθηγητής McNeil και οι συνεργάτες του στο King’s College του Λονδίνου, κάνουν πραγματικά τεράστιο όγκο εργασίας. Η κριτική τους δεν εξέτασε με μεγάλη λεπτομέρεια αυτήν την ερώτηση Αποτελεσματικότητα για διακοπή του καπνίσματος, επειδή ουσιαστικά έδειξαν την κριτική μας και είπαν ότι κάποιος άλλος έκανε ήδη όλη αυτή τη δουλειά που ήμασταν, αλλά εξέτασαν με πολλές λεπτομέρειες τον αριθμό διαφορετικών πραγμάτων, όπως αυτοί οι βιοδείκτες βλαβών, πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία, επίσης πράγματα που αφορούν τη χρήση των νέων, διαφορετικά ρυθμιστικά ζητήματα, έτσι ένα άλλο τεράστιο έργο που έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο που όταν μιλάω για συναίνεση ειδικών, συμπεριλαμβάνω αυτήν την ομάδα σε αυτό, η δουλειά τους δείχνει ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, δεν είναι ακίνδυνα. Νομίζω ότι η νέα διατύπωση φέρει μόνο ένα κλάσμα του κινδύνου του καπνίσματος, φέρει μόνο ένα κλάσμα του κινδύνου του καπνίσματος ή φέρει ένα μικρό κλάσμα του κινδύνου του καπνίσματος. Ίσως θελήσετε να το ψάξετε, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι το παρέθεσα ακριβώς σωστά, αλλά σύμφωνα με αυτές τις γραμμές.

Λοιπόν, εξακολουθεί να είναι δίκαιο να χρησιμοποιείτε το άτμισμα είναι πιο ασφαλές από το κάπνισμα;

Έχουν απομακρυνθεί από αυτό εν μέρει ή στην πραγματικότητα πιθανώς ως επί το πλείστον, επειδή είναι πολύ δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί, ειδικά όταν έχουμε τόσες πολλές διαφορετικές συσκευές στην αγορά σε αυτό το σημείο σε τόσα πολλά διαφορετικά υγρά, κ.λπ. κατανοούν ότι δεν πιστεύουν ότι αυτός ο αριθμός είναι μακριά, δεν είναι σαν να βγήκαν τώρα και αναγκαστούμε να του βάλουμε έναν αριθμό, βάζουν διαφορετικό αριθμό, αλλά νομίζω ότι η νέα τους δήλωση το αναγνωρίζει αυτό πιθανώς υπάρχει κάποια διαφοροποίηση σε αυτό.

Τώρα μιλήσαμε για τις παρεξηγήσεις, και θα ήθελα να σας δώσω την ευκαιρία να ζωγραφίσετε ό,τι είδος εικόνας θα μπορούσατε να πείτε μερικές από τις ομάδες εκεί έξω. Εννοώ ότι το University of Bath δεν ήταν καθόλου φιλικό με αυτά τα προϊόντα, ένα άλλο έχει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ή το Bloomberg Philanthropies ή Truth Initiative ή Campaign for Tobacco-Free Kids, ή Vital Strategies, αν η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί, αν και αυτά είναι τα κύρια. Πώς γίνεται που δεν καταλαβαίνουν αυτήν την έρευνα με τον τρόπο που παρουσιάζεται τόσο από την πρώην Αγγλία για τη δημόσια υγεία όσο και φυσικά από τον Cochrane;

Νομίζω ότι ως επί το πλείστον οι συνεργάτες σε αυτόν τον τομέα στον χώρο του Tobacco Control όλοι ουσιαστικά θέλουν το ίδιο πράγμα, σωστά; Αυτό είναι να βοηθήσει στην πρόληψη του θανάτου και των ασθενειών που μπορούν να αποφευχθούν, και νομίζω ότι είμαστε στην ίδια σελίδα σχετικά με πολλά πράγματα, ανεξάρτητα από την αντίληψη για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα συγκεκριμένα, και έχω κάτσει στο ίδιο τραπέζι με πολλούς αυτούς τους ανθρώπους, ορισμένους από αυτούς τους θεωρώ πολύτιμους συναδέλφους, και νομίζω ότι τελικά δεν διαφωνούμε τόσο πολύ όσο μερικές φορές φαίνεται ότι διαφωνούμε, αν αυτό έχει νόημα, οπότε νομίζω ότι η – υποθέτω – διαμάχη μπορεί να είναι πολύ έντονη με μια λέξη, αλλά η διαφωνία σχετικά με την ισχύ των αποδεικτικών στοιχείων όταν πρόκειται για το αν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα βοηθούν τους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα έχει πιθανώς υπερεκτιμηθεί και νομίζω ότι όταν σκεφτόμαστε ομάδες που είναι πραγματικά επικριτικές ή ανησυχούν για το ηλεκτρονικό τα τσιγάρα ως επί το πλείστον τουλάχιστον τώρα, νομίζω ότι η αφήγηση είναι ότι οι ανησυχίες αφορούν τη χρήση σε ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα κάπνιζαν αν άφηναν κάπως ή όχι την καπνοβιομηχανία να επιστρέψει στο τραπέζι όπως ήταν. Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες πολύ σοβαρές και πολύ βάσιμες ανησυχίες ότι ουσιαστικά συζητούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μας έχουν αποσπάσει την προσοχή από την εκτέλεση ορισμένων από τις σημαντικές εργασίες που έχουμε κάνει όσον αφορά τη μείωση των ποσοστών καπνίσματος, επομένως δεν είμαι σίγουρος ότι αυτά Οι ομάδες στην πραγματικότητα διαφωνούν με τα ευρήματά μας, αν αυτό έχει νόημα, απλώς επικεντρώνονται σε διαφορετικούς πληθυσμούς και τα μηνύματα από ό,τι αυτή η συγκεκριμένη αναθεώρηση είναι σίγουρα στο κομμάτι των μηνυμάτων, θα συμφωνήσω μαζί σας.

Κοιτάξτε, έχουμε ακούσει από ερευνητές ότι υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια τώρα περισσότερο από ποτέ για να εξοστρακιστούν ή τουλάχιστον να απωθηθούν οι επιστήμονες από τη διεξαγωγή. εκείνοι που είναι πρόθυμοι να δώσουν αποτελέσματα που λένε ότι η μείωση της βλάβης του καπνού ισχύει ή ούτω καθεξής. Είστε εξοικειωμένοι με αυτό, είναι κάτι που έχετε δει;

Όχι, δεν είναι, στην πραγματικότητα, είμαι τυχερός που δεν έχω εκτεθεί σε αυτό. Υποθέτω ότι εξακολουθώ να νιώθω πολύ σεβασμός στην κοινότητα και νομίζω ότι αυτό που προσπαθώ πάντα και είμαι πολύ σαφής, ειδικά όταν μιλώ σε συγκεκριμένο κοινό όπου πιστεύω ότι πρέπει να το ξεκαθαρίσω, είναι ότι δεν χρηματοδοτούμαι από τη βιομηχανία καπνού , δεν χρηματοδοτούμαι από τη βιομηχανία ηλεκτρονικών τσιγάρων, δεν είμαι στην πραγματικότητα υπέρμαχος των ηλεκτρονικών τσιγάρων, αλλά είμαι στο τέλος της ημέρας υπέρμαχος αποδεικτικών στοιχείων, και ακολουθώ ένα εγχειρίδιο, κυριολεκτικά το εγχειρίδιο Cochran, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο αναλύω τα στοιχεία, και έτσι όταν πρόκειται για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο άλλα Παρέμβαση, όταν μπαίνω στην έρευνα που κάνω, είμαι αγνωστικιστής, σωστά; Αυτό που θέλω να κάνω είναι να συνδυάσω τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τις καλύτερες διαθέσιμες μεθόδους και να δω τι δείχνουν, ώστε οι άνθρωποι που στη συνέχεια λαμβάνουν αποφάσεις να μπορούν να λάβουν αυτές τις αποφάσεις με τα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία.

Και αυτό με φέρνει σε μια ερώτηση που είχα πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν είδα για πρώτη φορά μια ανακοίνωση σχετικά με αυτό. Καταλαβαίνω ότι τον Μάρτιο θα γίνουν κάποιες αλλαγές στην αναθεώρηση του Cochrane. Τι συμβαίνει και πώς μπορεί αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν τη σπουδαία δουλειά που κάνετε η ομάδα σας και εσείς;

Ναι, λυπάμαι πολύ που λέω ότι από τον Μάρτιο όλες οι ομάδες αναθεώρησης Cochrane που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πάψουν να λειτουργούν, επομένως υπάρχουν αρκετές ομάδες κριτικής, αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκεκριμένο για τη δουλειά μας, καθώς η ομάδα εθισμού στον καπνό Cochran , αλλά ο κύριος χρηματοδότης αυτών των ομάδων έχει αποσύρει τη χρηματοδότηση, και έτσι η δουλειά που κάνουμε αναμφίβολα θα αλλάξει. Ως αποτέλεσμα, εξακολουθούμε να αναζητούμε ανανεωμένη χρηματοδότηση για να συνεχίσουμε το έργο μας για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Γνωρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικό, θέλουμε πραγματικά να συνεχίσουμε να το κάνουμε, πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες πολύ σημαντικές αβεβαιότητες που θέλουμε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά σίγουρα η χρηματοδότησή μας έχει γίνει πολύ πιο επισφαλής από ό,τι πριν.

Είναι μια τέτοια καταστροφή, λυπάμαι πολύ που το ακούω.

Ω σας ευχαριστώ. Ναι, σίγουρα είναι όλο το Cochrane, τα πάντα, είναι όλα όσα εργάζεται η Cochrane ναι επάνω, έτσι είναι πολύ, και μπορούμε ακόμα να βγούμε έξω και να αναζητήσουμε χρηματοδότηση για να πραγματοποιήσουμε συγκεκριμένες αξιολογήσεις, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ως Λοιπόν, αλλά εμείς ως ομάδα εξάρτησης από το κάπνισμα και τον καπνό, δυστυχώς, οι μέρες μας είναι μετρημένες.

Είναι δυνατόν το όνομα να συνεχίσει να ισχύει, επειδή ένα από τα πράγματα που βρήκα ότι κάλυπτε ζητήματα σε αυτόν τον χώρο που πραγματικά πονούσαμε για την απώλεια της Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία, υπήρχαν πολλές επωνυμίες εκεί που έχουν φύγει τώρα και η Cochrane έχει την επωνυμία και θα φύγει αυτό;

Δεν νομίζω ότι το σχέδιο είναι ότι η επωνυμία θα φύγει, οπότε ελπίζω πολύ να συνεχιστεί, υπάρχουν άνθρωποι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από εμένα και τον Cochrane, που εργάζονται και κάνουν σχέδια για την επόμενη φάση του Το Cochrane θα μοιάζει, αλλά γνωρίζουμε απολύτως ότι είναι ένα αξιόπιστο όνομα και θέλουμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις μεθόδους του και να αξιοποιούμε στο έπακρο το όνομά του και την εμπιστοσύνη που έχουν οι άνθρωποι σε αυτό.

Εξαιρετική, λοιπόν, η τελευταία ερώτηση για εσάς, ο Δρ Χάρτμαν – το αγόρι λέει ότι είναι για πρώτη φορά που θυμάμαι, πραγματικά νιώθω σαν να συμβαίνει μια σειρά σχετικά με τα στοιχεία γύρω από τα Vapes νικοτίνης, ίσως ακόμη και κάποια πρόοδο που συμβαίνει με μερικά από αυτά που θεωρούμε από την πλευρά μας αντιπάλους, τι πιστεύετε ότι θα φέρει;

Ω, πολύ καλή ερώτηση, ποτέ κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι υπάρχει στη γωνία πια, ειδικά όταν πρόκειται για τη Δημόσια Υγεία, αλλά νομίζω ότι έχουμε περισσότερες μελέτες που γνωρίζουμε ότι βρίσκονται στο στάδιο των δρομολογίων που απαντούν σε σημαντικά ερωτήματα και ανυπομονώ να αυτά που βγαίνουν και ελπίζουμε να μπορέσουμε να τα ενσωματώσουμε στην κριτική μας. Είναι ο τρόπος που έχουν λειτουργήσει άλλες θεραπείες σε αυτόν τον χώρο.

Το πρώτο πράγμα με την παραδοσιακή θεραπεία υποκατάστασης νικοτίνης ήταν εντάξει, λειτουργεί σωστά, υπάρχει ελπίδα για αυτό;

Διαπιστώθηκε ότι ναι, δουλεύει, και μετά άρχισαν να μπαίνουν σε πραγματικά σαρκώδεις ερωτήσεις, εντάξει, πώς λειτουργεί καλύτερα; Τι κάνουμε; Πόσο καιρό το παίρνουμε; Με ποιες μορφές το παίρνουμε; Τι δόσεις νικοτίνης έχουμε; Τι συμβουλή δίνουμε για να το ακολουθήσουμε; Τι υποστήριξη προσφέρουμε; Όλα αυτά, επομένως πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα σε αυτόν τον χώρο σχετικά με το πώς θα μπορούσαμε να βελτιστοποιήσουμε τη χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων νικοτίνης για τη διακοπή του καπνίσματος, και πραγματικά ελπίζω ότι μπορούμε να αρχίσουμε να απαντάμε σε ορισμένες από αυτές τις ερωτήσεις με μεγαλύτερη βεβαιότητα· τα επόμενα χρόνια.

ΜΕΣΩRegulatorWatch.com
Προηγούμενο άρθρο“Πιτσιρίκος στο Γήπεδο”: Το νέο βιβλίο του Γ. Γεωργαμλή
Επόμενο άρθροΞενάγηση στους κήπους «βίδωσε τον Μπλούμπεργκ» της προέδρου του σωματείου καπνιστών της Νέας Υόρκης
Κώστας Κητής
Γεννήθηκα στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας και σπούδασα Πληροφορική και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου. Παρακολούθησα μαθήματα πληροφορικής και Τ.Π.Ε. στα κολέγια του Λονδίνου Brookfield College, East Berkshire College, Acton and Hammersmith College και West London Community College. Εργάστηκα επί εξαετίας ως δημοσιογράφος για το Συνδικάτο Περιπτερούχων-Καπνοπωλών Ελλάδος και Περιπτερούχων-Καπνοπωλών και Μικρών Λιανεμπόρων Νομού Αττικής, δημοσιεύοντας στο κλαδικό περιοδικό «Retail and Tobacco News», και επί παρόντος εργάζομαι ως διερμηνέας Αγγλικής και Ελληνικής γλώσσας με βάση στο Λονδίνο. Κατά το χρονικό διάστημα 2016-2022 υπήρξα ανταποκριτής της αντικαπνιστικής εκστρατείας από το Λονδίνο για το Συνδικάτο Περιπτερούχων Καπνοπωλών μεταδίδοντας όλες τις πολιτικές ειδήσεις που επηρεάζουν το εμπόριο καπνού και προέρχονται από το αντικαπνιστικό καθεστώς του Λονδίνου. Μου αρέσουν τα καυτερά γεύματα, η φωτογραφία, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αγορές και τα ψώνια και οι βραδινές έξοδοι. Ως πρώιμος γνώστης προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών από παιδική ηλικία αποφοίτησα από κολέγιο που διδάσκει μαθήματα Αγγλικού λυκείου και ασχολούμαι ιδιαίτερα με τα αιτήματα των ατόμων που καπνίζουν και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.