Ξενάγηση στους κήπους «βίδωσε τον Μπλούμπεργκ» της προέδρου του σωματείου καπνιστών της Νέας Υόρκης

95

Η Αμερική είναι γνωστή ως το σπίτι των ελεύθερων, αλλά αν καπνίζετε τσιγάρα, σίγουρα δεν είστε ελεύθεροι. Πολλοί κανόνες και κανονισμοί, δεν μπορείτε να καπνίζετε πουθενά πια, ούτε στο πάρκο, ούτε στα παγκάκια του πάρκου, ούτε καν στην παραλία. Θα επισκεφθώ μια γυναίκα από το Μπρούκλιν που είναι ακτιβίστρια καπνιστών και έχει βαρεθεί όλους αυτούς τους κανόνες και κανονισμούς. Είμαι η Kelly στη Νέα Υόρκη που κάνει ρεπορτάζ από το Metropolis.

Αυτό που κάνω εδώ τώρα είναι πραγματικά απίστευτα παράνομο, έχοντας ένα τσιγάρο στο πάρκο. Εντάξει σε αυτό, δεν είναι κανείς εδώ, πώς μπορείτε να πείτε ότι δεν πρέπει να καπνίζω εδώ; Αν και βλάπτω κανέναν, δεν υπάρχει απολύτως κανένας βάσιμος λόγος σε κανένα επίπεδο, επιστημονικά, κοινωνικά για να υπάρχει αυτός ο νόμος, και όταν δεν μπορείς πλέον να συζητάς με τις αρχές και το Δημοτικό Συμβούλιο για να είσαι πιο συγκεκριμένος ως προς το πόσο γελοίος νόμος είναι αυτός, η μόνη απάντηση που απομένει είναι η πολιτική ανυπακοή για να επιφέρεις αλλαγή.

Ονομάζομαι Audrey Silk. Είμαι η ιδρυτής της NYC C.L.A.S.H. που είναι Citizens Lobbying Against Smoker Harassment, που ιδρύθηκε το έτος 2000 για την προστασία των δικαιωμάτων των ενηλίκων που καπνίζουν, συμπεριλαμβανομένου και εμού.

Αυτά είναι τα σκελετικά υπολείμματα των 75 από τα 100 φυτά καπνού μου, υπάρχουν άλλα 25 στο πίσω μέρος, αυτό είναι που μένει αφού τα έχω καθαρίσει. Έχω πολλή δουλειά, αλλά δεν είναι δύσκολη δουλειά, είναι μόνο χρονοβόρα επειδή δεν είναι παράνομο να καλλιεργείς καπνό, απλά δεν μπορείς να τον πουλήσεις, αλλά είναι μέρος όλης της υπόλοιπης κηπουρικής που κάνω, είναι απλώς μια άλλη μορφή κηπουρικής. Έχω όλα τα λουλούδια μου και τον θάμνο βατόμουρου μου φέτος. Δυσκολεύτηκα με τους σκίουρους, συνέχισαν να θέλουν να θάψουν τα φιστίκια τους στις γλάστρες μου, όλοι οι γείτονές μου παραπονιούνται ότι όλα τα λουλούδια τους βίωναν επίσης το ίδιο πράγμα, έτσι σκάβουν στις γλάστρες σας και βγάζουν τα μικρά μου φυτά, οπότε έπρεπε να βρω ένα νέο σύστημα φέτος, και χρησιμοποίησα υλικό νυφικού πέπλου, επειδή είναι διχτυωτό, και το έβαλα πάνω από όλες τις γλάστρες και κράτησε τους σκίουρους μακριά. Αν το τραβήξετε, είναι στο κάτω άκρο, και αυτοί είναι οι σπόροι καπνού, εκεί είναι μικροσκοπικοί.

Είναι εκπληκτικό το πώς αυτό το μικρό μικροσκοπικό πράγμα μεγαλώνει σε κάτι τέτοιο. Αυτό είναι το τελευταίο από αυτά που έχω επιλέξει, δεν υπάρχει αρκετός χώρος εδώ κάτω για όλα τα φύλλα μου από όλα αυτά τα φυτά, έτσι ώστε τα φύλλα να στεγνώσουν που έχω μαζέψει, ίσως τρεις εβδομάδες νωρίτερα θα τα τραβήξω για να κάνω χώρο για τα νέα φύλλα που πρόκειται να μαζέψω, οπότε θέλω τη γραμμή του υπογείου μου με φύλλα; Όχι, αλλά για λόγους αρχής, θα φτάσω σε αυτά τα μήκη γιατί δεν θα μου συμπεριφέρονται με τον τρόπο που ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ και οι άλλοι αντικαπνιστές θέλουν να με αντιμετωπίσουν. Αρνούμαι να γίνω ένα από τα θύματά τους.

Ο δήμαρχος Μπλούμπεργκ και το ξωτικό του προσπαθούν να με λυγίσουν στη θέλησή τους να συμμορφωθώ, να συμπεριφερθώ με έναν τρόπο που λένε ότι είναι ο σωστός τρόπος συμπεριφοράς, και αυτός είναι να μην καπνίζω. Δεν αρνούμαι ούτε υποστηρίζω ότι το πρωτογενές κάπνισμα δεν ενέχει κίνδυνο, νομίζω ότι είναι υπερβολικό, αλλά συμφωνώ ότι είναι επικίνδυνο, αλλά δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να πει σήμερα ότι δεν έχουμε χτυπηθεί πάνω από το κεφάλι με αυτό το μήνυμα. Ως ενήλικας, αφήστε με ήσυχο να κάνω αυτή την επιλογή.

Καλώ τη φυτεία καπνού μου αν θέλετε να πείτε ότι, “κήπους βιδώστε σας Bloomberg”, και λέω, κάνω αυτή τη διαδικασία, επαναλαμβάνω στο κεφάλι μου ή ακόμα και δυνατά, βιδώστε σας Bloomberg, βιδώστε σας Bloomberg, είναι το κίνητρό μου να συνεχίσω.

Είμαι συνταξιούχος αστυνομικός της Νέας Υόρκης και αυτοί οι δύο κύριοι εδώ ήταν δύο από τα αφεντικά μου, αυτός ήταν ο διοικητής μου, ο επιθεωρητής και ο λοχίας Finneran. Αυτοί δεν κάνουν αφεντικά, δεν τους αρέσουν οι μπάτσοι όπως ο λοχίας Finneran πια, το παρατσούκλι του ήταν bookends, δεν μπορώ να ξεχάσω γιατί!

Η πόλη της Νέας Υόρκης μπορεί να βάλει το δικό της φόρο στα τσιγάρα, έτσι έχετε τον δημοτικό φόρο ενός δολαρίου πενήντα και τον πολιτειακό φόρο και τον ομοσπονδιακό φόρο, και πηγαίνουν για $ 12 ένα πακέτο μερικά μέρη $ 14 το πακέτο, να είμαι απόλυτα ειλικρινής, τα τσιγάρα μου δεν είναι πλήρως εγχώρια γιατί για ανεξήγητους λόγους, μπορώ να κυλήσω ένα ολόκληρο πακέτο τσιγάρων, και θα είμαι φτέρη, μια χαρά και στη συνέχεια το επόμενο πακέτο από την ίδια παρτίδα, δεν θα καεί καλά, γι’ αυτό ανακατεύω, αλλά εξακολουθώ να χρησιμοποιώ τόσο πολύ λιγότερο ότι ακόμα κι αν το κατάστημα αγόρασε χύμα καπνό, έχει αυξηθεί η τιμή, εξακολουθεί να είναι λιγότερο από ό, τι θα πλήρωνα πίσω στην αρχική του τιμή, επειδή χρησιμοποιώ πολύ λιγότερο από αυτό.

Αποταμιεύω χιλιάδες δολάρια το χρόνο, δεν είναι σχεδόν καθόλου για το κάπνισμα πια, είναι απλά οι πολιτικές ελευθερίες και ο ολισθηρός δρόμος, τους έχουμε δει να κυνηγούν τώρα τα τρανς λιπαρά που κατέθεσα εναντίον αυτής της νομοθεσίας, αλάτι, ζάχαρη, πού σταματάει; Πρέπει να βάλετε το πόδι σας κάτω. Είμαι η Audrey Silk και αυτό που προέκυψε είναι να αποφασίσω ότι θέλω ένα τσιγάρο, και πώς τολμάς να προσπαθείς να με κάνεις να σταματήσω.

Απόσπασμα από το βιογραφικό σημείωμα της Ώντρεϋ Σιλκ, ιδρυτού και προέδρου του σωματείου καπνιστών της Νέας Υόρκης NYC C.L.A.S.H. που κατόρθωσε τελικά να ανατρέψει την απαγόρευση του καπνίσματος στα πάρκα και στις παραλίες της Νέας Υόρκης με την καταβολή δικαστικού αγώνα:

Η Audrey είναι η ιδρύτρια της ομάδας για τα δικαιώματα των καπνιστών της βάσης Citizens Lobbying Against Smoker Harassment (CLASH). Βετεράνος 20 ετών του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης, συνταξιοδοτήθηκε το 2004. Το 2005, έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος της Νέας Υόρκης μετά από πρόσκληση του Ελευθεριακού Κόμματος. Με έδρα τη Νέα Υόρκη και αρχικά ιδρύθηκε το 2000 για την προστασία και την προώθηση των συμφερόντων των κατοίκων της πόλης και της πολιτείας που επιλέγουν να καπνίζουν, η CLASH τελικά δραστηριοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο. Εκτός από τις πολυάριθμες εμφανίσεις σε μεγάλα καλωδιακά ειδησεογραφικά δίκτυα όπως το CNN και το Fox News, η Audrey έχει εμφανιστεί στους New York Times και σε διάφορα ντοκιμαντέρ. Εκτός από τη συμμετοχή σε δημόσιες ακροάσεις και τις συναντήσεις με νομοθέτες, η CLASH έχει ξεκινήσει αρκετούς δικαστικούς αγώνες αμφισβητώντας τη νομιμότητα ορισμένων αντικαπνιστικών νόμων στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων. Η τελευταία της καμπάνια υπό την ηγεσία του CLASH, «Το κάπνισμα είναι φυσιολογικό», έχει σχεδιαστεί για να καθησυχάσει τους ενήλικες που επιλέγουν να καπνίσουν και να εντυπωσιάσει στην κοινωνία ότι οι καπνιστές δεν είναι οι κακοί ή τα θύματα που τους παρουσιάζουν οι υποστηρικτές της δημόσιας υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.