Έξαλλη η Γαλλίδα υπουργός υγείας με τα «καφενεία κάνναβης» που διέταξε να κλείσουν στο Παρίσι

0
109

Βασιζόμενα σύμφωνα με την Γαλλική νομοθεσία με βάση την οποία η περιεκτικότητα έως 0,2% της διεγερτικής ουσίας THC η οποία βρίσκεται στην κάνναβη είναι ανεκτή και αποδεκτή έχουν ανοίξει μέσα στον Ιούνιο στο Παρίσι με το πρώτο από αυτά να είναι το λεγόμενο «Cofyshop» δεκάδες «καφενεία κάνναβης» τα οποία διαθέτουν νόμιμα στους πελάτες τους τα προϊόντα της κάνναβης σε χαμηλές ποσότητες και με ήπια περιεκτικότητα τα οποία τα ίδια χαρακτηρίζουν επονομάζοντας τα ως «le weed light» τιμολογώντας το ένα γραμμάριο στα 30 € αφού ταυτόχρονα λόγω των σχετικών ελιγμών στην νομοθεσία τα προϊόντα της κάνναβης έκαναν φέτος παρόμοια με την Ελβετία την εμφάνισή τους και στην Γαλλική αγορά.

Έξαλλη είναι στο μεταξύ η Γαλλίδα υπουργός υγείας υπό την θητεία της οποίας υπερψηφίστηκε η ομοιόμορφη και η απλή τυποποίηση στις συσκευασίες των προϊόντων καπνού από τον Φεβρουάριο του 2017 καθώς και επιβλήθηκε η τιμολόγησή τους στα 10 € το κάθε πακέτο κατά τον ίδιο Ιούλιο από τότε που η νεοσύστατη λειτουργία των πρόσφατων «καφενείων κάνναβης» των Παρισίων περιέπεσε στην αντίληψη της κυβέρνησης και του Γαλλικού κράτους.

«Δεν μαχόμαστε σαν τους τρελούς για να εξασφαλίσουμε ότι οι Γάλλοι θα διακόψουν το κάπνισμα για να αρχίσουν αυτοί να καπνίζουν κάνναβη» δήλωσε έκπληκτη η Αγκνές Μπιζέν προσθέτοντας ότι «Θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την νομοθεσία και τον τρόπο με τον οποίο μπαίνει τάξη στο θέμα εφόσον σχετικά με το 0,2% είναι πραγματικά αμφιλεγόμενη» και υποσχόμενη ότι η Γαλλική κυβέρνηση θα βρει τον τρόπο να κλείσει τα σχετικά καταστήματα και να τα θέσει εκτός λειτουργίας εντός των προσεχών εβδομάδων.

Η κ. Μπιζέν δήλωσε ότι τα εν λόγω καταστήματα θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία εφόσον προάγουν την διάδοση των ναρκωτικών ουσιών αναγνωρίζοντας ότι η λειτουργία τους βασίζεται σε σχετικές παροχές του νόμου τις οποίες εγγυήθηκε ότι θα εξαλείψει και ανέφερε ότι διεξάγεται αγορανομικός έλεγχος σχετικά με την ενδεχόμενη αποπλάνηση των πελατών των σχετικών καφενείων λέγοντας ότι όλα τα προϊόντα της κάνναβης θα πρέπει να απαγορευτούν στην ασχέτως με την απουσία ή με την ύπαρξη σε αυτά των ίδιων διεγερτικών ιδιοτήτων.

Η Επιτροπή Ναρκωτικών Ουσιών των Παρισίων διέταξε έρευνα σχετικά με τις νομότυπες συνθήκες της πώλησης της κάνναβης και με την τήρησή τους ενώ το Γαλλικό υπουργείο υγείας διέψευσε απουσία στοιχείων τους συνήθεις ισχυρισμούς πολλών ατόμων ότι η κάνναβη εξομαλύνει ηρεμιστικά την αγωνία και το άγχος τα οποία βιώνουν.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία το 39,1% των 17-χρόνων Γάλλων και ταυτόχρονα το 42% των ενηλίκων δήλωσαν ότι έχουν καπνίσει τουλάχιστον μία φορά κάνναβη ενώ το ποσοστό των καπνιστών μέσα σε έναν χρόνο μειώθηκε στο 26,9% του πληθυσμού από το 29,4% από το 2017 μετρώντας το ένα εκατομμύριο των Γάλλων οι οποίοι στο μεταξύ διέκοψαν το κάπνισμα.

Η Γαλλίδα υπουργός υγείας Αγκνές Μπιζέν

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.