Η πολυεθνική Imperial Tobacco επενδύει πρωτοποριακά στη φαρμακευτική κάνναβη μαζί με ηθοποιούς και τραγουδιστές

0
83

Με την νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής κάνναβης που επακολούθησε μετά από την Ουρουγουάη σε 9 από τις Αμερικανικές πολιτείες όπως και το σύνολο του Καναδά η ανακοίνωση της Βρετανικής πολυεθνικής καπνοβιομηχανίας αλλά και του διάσημου τραγουδιστή να επενδύσουν στην φαρμακευτική και ιαματική κάνναβη θέτουν σε τροχιά πλέον μαζί με το ξεκίνημά της και με την διεύρυνση της σχετικής αγοράς μία νέα εποχή.

Η Imperial Tobacco ανέλαβε ένα μέχρι στιγμής απροσδιόριστο ποσοστό στην ιδιοκτησία της φέρουσα κρατική άδεια ερευνητικής εταιρείας Oxford Cannabinoid Tecnologies (OCT) που συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην έρευνα σχετικά με την ανάπτυξη για την παραγωγή των επιτυχημένων φαρμάκων της κάνναβης αφού η σχετική πρωτοβουλία ακολουθεί τον διορισμό ενός ειδήμονα της φαρμακευτικής κάνναβης μετά από έναν χρόνο στο διοικητικό συμβούλιο της πολυεθνικής εταιρείας.

«Η επένδυση μας διευκολύνει στην υποστήριξη της σημαντικής έρευνας που διεξάγει η OCT κατά την ανοικοδόμηση μιας βαθύτερης κατανόησης για την αγορά της ιαματικής κάνναβης» δήλωσε αναφορικά με αυτήν ο αναπτυξιακός της υπεύθυνος από την Imperial Tobacco.

Σημειώνεται ότι η Imperial Tobacco που παράγει τα διάσημα ιστορικά και Γαλλικά τσιγάρα Gauloises και Davidoff έχοντας την έδρα της στην πόλη του Μπρίστολ και αξία που ανέρχεται στα 30 δισεκατομμύρια στερλίνες έκλεισε το τελευταίο εργοστάσιο που διέθετε στην Αγγλία με την ονομασία «Horizon» που βρισκόταν στην πόλη του το 2016 μετά από την εφαρμογή της Κοινοτικής Οδηγίας για τα καπνικά προϊόντα απολύοντας το σύνολο σε αυτό των εργαζομένων και του προσωπικού.

Ο διάσημος τραγουδιστής Snoop Dogg πρόκειται επίσης να επενδύσει 10 εκατομμύρια δολάρια στην ερευνητική εταιρεία OCT της κάνναβης που εδρεύει στην Οξφόρδη και διαθέτει δημόσια συμπαράσταση από τον Άγγλο ηθοποιό της σειράς επιστημονικής φαντασίας που την λαμβάνει ως φάρμακο με συνταγή για την αρθρίτιδα από την οποία δηλώνει πως πάσχει. Η ανακοίνωση έγινε από την διευθύνοντα σύμβουλο Karan Wadhera της επιχείρησης επιχειρηματικού κεφαλαίου Casa Verde Capital που ανήκει στον Snoop Dogg στο δίκτυο της Νέας Υόρκης Bloomberg.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.